Tapahtui kerran Kiinassa

Tapahtui kerran Kiinassa

YouSport Team Finland aloitti toisen päivän Kiinan urakkansa aamuvarhaisella kahdeksan aikaan. Lähdöstä sännättiin tällä kertaa loivaan alamäkeen ensimmäisen päivän loivan ylämäen sijaan: mikä helpotus niillä jaloilla! Itselläni ei ainakaan ollut muuta vaihtoehtoa kuin aloittaa juoksu kovaa, jotta ensimmäisen päivän jalkajumit lähtisivät edes jollakin tavalla liikkeelle. Jalat olivat lähes yhtä kipeät kuin täyden matkan triathlonkisan jälkeen – sen verran paljon oli ylä- ja alamäkiä sekä rappusia tarvottu ensimmäisenä päivänä. 
 
Toinen päivä alkoi 3 km juoksuosuudella pyörän luokse, jonka järjestäjät olivat vieneet hotellista vaihtoalueelle. Tämän jälkeen hyppäsimme maastopyörän päälle ja poljimme erilaisissa maastoissa 27,5 km. Tähän pyöräilyosuuteen mahtui kaikenlaista tapahtumaa, etenkin itseni osalta. Ajettiin täydessä mudassa useampi kilometri ja lensin myös pienten sattumusten vuoksi rotkosta alas. Raportin alasmenosta kuulet ao. videolta. Tiet olivat paikoitellen niin liukkaat ja serpentiiniä, että talutus oli yhdessä alamäkikohdassa ainoa vaihtoehto. Se oli jopa kisajärjestäjien vaatimus. Kiinalainen toimitsijamies tarkkaili, että varmasti hyppäät pyörän selästä pois ja palaat sen päälle vasta kun sille annetaan lupa. Tämä oli pelkkää kisailijoiden turvallisuuden turvaamista. 
 
Toisen päivän kisajalat :D
Toisen päivän kisajalat :D
Maalissa kaksipäiväisen kisan jälkeen :)
Maalissa kaksipäiväisen kisan jälkeen :)
Norjalaisen maaliposeeraus
Norjalaisen maaliposeeraus
Pyöräosuuden jälkeen oli vuorossa 4 km suunnistuspätkä, jossa mentiin koko menomatka rappusia ylös. Rappuja oli taas tuhansia. Tiimillä oli yksi kartta, jonka avulla me neljä etenimme hienoissa maisemissa, Pete suunnistaen. Videolta näkee matkan hienoja maisemia. Tämän jälkeen jatkettiin vielä 7,5 km matka maastopyörillä, jonka jälkeen vuorossa oli jousiammuntapiste. Pete suoritti sen mallikkaasti heti täysillä pojoilla. Sitten edessä oli samantien 21 km vuoristojuoksu. Ei siis saatu hengähdystaukoa tässäkään välissä. Juoksu tukkoisilla jaloilla ylösalas tiukoissa nousuissa ja laskuissa ei ollut maailman herkullisinta. Meidän ensikertalaisten, Gislen ja minun, kommentteja kuulette matkan varrelta videolta. Askeleista myös kuulee, miten kengät vain läpsyttivät menemään tiukoissa ylä- ja alamäissä. Kertoo jyrkkyystasosta melkoisen paljon. 
 
Noin 1,5km ennen maalia kipusimme kerrostalon 7. kerrokseen rappusia pitkin ylös. Sieltä piti laskeutua alas. En pelkää mitään sen enempää kuin korkeita paikkoja ja ukkosta. Sillä hetkellä kun laskeudut 7. kerroksesta alas, ja vain toivot että köydet ovat asianmukaisesti kiinni ja pääset alas asti hengissä, et paljon muuta mieti. Ensimmäiset 20 metriä meni silmät kiinni, kunnes uskalsin hieman kurkata maisemia. Ne olivat kiinalaisen kaupungin ei-niin-kauniita maisemia, mutta samalla ehdin ajatella että mikä kokemus. Alhaalla jo harmittelin miksi en saanut nauttia siitä enempää. 
 
Pyöräpesut kisan jälkeen. Palvelu pelasi kuin valettu.
Pyöräpesut kisan jälkeen. Palvelu pelasi kuin valettu.
Kukkasepeppele sen olla pitää.
Kukkasepeppele sen olla pitää.
Ennen maalia eteen tuli vielä n. 4-metrinen este, jota piti kavuta ylös ja alas. Voitte arvata, miten siinä kävi ylös kivutessa. Kaksi miestä veti ylhäältä ylös ja yksi työnsi alhaalta ylös. Siinä jos jossakin oli tiimihenkeä. Esteen jälkeen oli enää muutama kymmenen metriä maaliin. Maalisuoralla kyynel tuli silmään, kun juostiin kaikki yhdessä rivissä maaliin. Tunne oli ensimmäisen Ironmanin veroinen. Sitä ei millään rahalla saa. 
 
Kiitos kaikille tämän matkan mahdollistajille. Erityiskiitos reissupäällikkö Petelle ja sun kovuudelle maailmalla. Ilman sitä tämä reissu olisi tuskin toteutunut. Craft vaatetti meidät Kiinaan, ja FEET antoi meille juoksukengät, joita käytimme suunnistusosuudella. Vaatteet ja kengät sopivat kuin valettu. Ei tullut hiertymän hiertymää mihinkään kehon osaan. Felt sponssasi maastopyörän kisaan, joka toimi äärettömän hyvin Kiinan vaihtelevissa maastoissa ja olosuhteissa. PowerFactory lahjoitti meille varakumeja matkaan samoin kuin itselleni kypärän. Vaihtokumeja ei onneksi tarvittu matkassa lainkaan, eikä muitakaan tarvikkeita joita saimme mukaan. PowerBar sponsoroi meille geelejä ja patukkaa, Tunturi-Hellberg lahjoitti klossikengät ja pyörähanskat. Kivenlahden Pyörähuolto huolsi pyörän. Sokos Hotels osallistui meidän majoitukseen Suomessa. Kiitos ja kumarrus teille mielettömät sponsorit. 
 
Winner Team: Raw Adventure from NZ
Winner Team: Raw Adventure from NZ
Tämän verran on vielä pakko kertoa multisport-urheilijoista maailmalta: he ovat mielettömän tasapainoista porukkaa, rentoja, ystävällisiä, jalat maassa -asenteella varustettuja ja niin kovia tyyppejä. En tajua miten tuosta reitistä voi selvitä vajaassa 8 tunnissa maaliin (7h57min). Meillähän meni kokonaisuuteen reippaasti yli 10 tuntia kahden päivän set-upilla. Nousua kertyi yhteensä 3,800 metriä (95km). 
 
Monet ovat kyselleet vaihdanko nyt lajia triathlonista seikkailu-urheiluun. Sanotaanko näin, että kaikki on mahdollista ja suuri todennäköisyys on näiden lajien yhdistäminen. Mikäli jo Kiinassa alkanut flunssa ei olisi vaivannut vielä tälläkin viikolla, olisin varmasti mennyt juoksemaan Aktia Cupin 10km juoksukisan joulukuun alussa, ja olisin voinut vaikka vetää siellä ennätykseni, mutta en tällä kurkkukivun ja köhimisen määrällä. Nyt on nostettu massan määrää kehossa ja odotan vain ensi vuonna alkavia säännöllisiä treenejä. Loppuvuosi meinaan vedetään vielä ihan tunteella. 
 

Niin ja ne jalat kisan jälkeen. Ne olivat niin tuusan nuuskana, ettei paljon tarvinnut lentoemännille kertoa oliko kisa raskas vai ei, sen he näkivät kävelytyylistäni. En tiedä oliko se edes kävelyä – katkokävelyä ehkä. Ikinä, koskaan ennen, jalat eivät ole olleet niin kipeät, että melkein itketti kävellessä tiistaina Helsingin keskustassa kaksi päivää kisan jälkeen. 
 
Sen pituinen tarina. Oli kertakaikkisen hieno kokemus. Voisin ottaa uusiksi.
 
Ja niin norjalaisvahvistus simahti :D
Ja niin norjalaisvahvistus simahti :D
Ensimmäinen seikkailu-urheilumitali
Ensimmäinen seikkailu-urheilumitali
Hanna Heikkilä

Hanna Heikkilä4 Artikkelia

  TOP 5 PYÖRÄREITIT SUOMESSA

  TOP 5 PYÖRÄREITIT SUOMESSA

  Kesä ja kärpäset saapuvat kiihtyvällä nopeudella Suomeen. Pian on taas aika kavuta pyörän satulan päälle ja lähteä nauttimaan luonnosta. YouSport.fi kysyi käyttäjiltään heidän suosikkipyöräreittejään kotimaassa. Lähes 700 vastaajaa eri puolilta Suomea otti kyselyyn osaa ja jakoi innokkaasti vinkkejään. Tässä heidän…

  Suomen paras urheiluseura

  Suomen paras urheiluseura

  KaaPo ry eli Kaarinan Pojat pokkasi vuoden urheiluseura Unon Urheilugaalassa tammikuussa 2018. Sen takaa löytyy monia erinomaisia syitä, miksi Uno päätyi juuri Kaarinaan. KaaPon ja KaaNan (Kaarinan Nappulat) muodostamassa yhteisössä on noin 1 300 jäsentä. Määrä sisältää noin 900 pelaajaa,…

  Miksi seikkailu-urheilukisaan Kiinaan?

  Miksi seikkailu-urheilukisaan Kiinaan?

  Kisaohjelma:  Päivä 1: 30 km polkujuoksua tuhansilla rappusilla ja vuoristossa Päivä 2: 3 km juoksua, 27,5 km maastopyöräilyä, 4 km suunnistusta, 7,5 km maastopyöräilyä ja 21 km vuoristojuoksua, sekä lisäksi 3 taitopistettä: jousiammunta, esteen ylitys sekä abseiling-laskeutuminen kerrostalon katolta Vuosi sitten…