Keveäksi mielelläsi

Keveäksi mielelläsi

Vuodenvaihde tuo mukanaan taas uutuusdietit, treenit ja erilaiset laihdutusvalmisteet. Jätetään jokin ruoka-aine pois tai vannotaan jonkin ihmeaineen nimeen. Vaihtoehtoisesti treenataan hulluna verenmaku suussa. Useimmiten emme kuitenkaan saavuta niillä pysyvää muutosta. Jätämme huomiotta tärkeimmät työkalut, mielen ja tunteet ja emme pureudu ongelman syyhyn. Myös tavoite saattaa olla hataralla pohjalla: halutaan mahtua vanhoihin farkkuihin tai mietitään ainoastaan tiettyä painolukemaa. Vaakalukema ei kuitenkaan tuo onnea, eihän?

Ihmisen suurimmat voimavarat, mieli ja tunteet ohjaavat elämäämme ja kaikkea tekemistämme

Keveäksi mielelläsi, onko se mahdollista? Tiedostamalla ja hyväksymällä tunteesi voit ymmärtää itseäsi paremmin, etkä tarvitse ruokaa turruttamaan tunteita ja mieltä. Ruoka ja juoma ovat helppoja keinoja turruttaa tunteet ja sivuuttaa pelko tai jokin muu negatiivinen tunne. Ruoka on aina läsnä ja vie tunteet hetkessä pois, eikä koskaan hylkää sinua. Toistuvana ratkaisuna se kuitenkin vie sinua ainoastaan syvemmälle ongelman ytimeen, sillä et huomioi itse syytä, tunnetta, joka kaipaa huomiotasi. Tunteilla on viesti ja merkitys, jota kannattaa pysähtyä kuuntelemaan. Ne ovat tärkeitä, sillä juuri niiden ansiosta olet päätynyt siihen missä olet. Muutos käynnistyy ja olo kevenee, kun olet avoin itsellesi ja tunteillesi. Kun tiedostat ja ymmärrät sen, on muutoskin mahdollinen. Yleensä jo tunteiden rehellinen kohtaaminen, hyväksyminen ja tunteminen vapauttavat tunteen juuri tuosta kerroksesta. Prosessi on kuitenkin usein vähän pidempi, sillä tunnekerroksia on monia – ne ovat muodostuneet sinne vuosien varrella, koko elämän ajan.

Jotta muutos on pysyvä, tarvitaan pysyviä muutoksia ajatteluun, toimintaan ja tapoihin.

Alitajuntaiset uskomukset ohjaavat meitä kaiken aikaa. Jos haluat lisätä hyvinvointia sekä tasapainoa elämääsi ja saavuttaa ihannepainosi, on hyödyllistä tulla tietoiseksi niistä uskomuksistasi, jotka pienentävät ja rajoittavat onnistumistasi. Uskomuksia sekä ajatuksia on mahdollista muuttaa ja saada mieli tuottamaan huonojen valintojen sijaan hyvinvointia edistäviä valintoja. Voit päästää irti riippuvuuksien voimakkaasta otteesta, lempeästi, vaivattomasti, itseäsi rakastaen ja itseesi uskoen. On hyvä kysyä itseltään: Viekö tämä valinta minua kohti tavoitettani?

Kuva: Petri Mast
Kuva: Petri Mast

Balanssi-valmennus

Intohimonani on auttaa ja inspiroida ihmisiä voimaan paremmin. Olemme Sami Sundvikin kanssa rakentaneet kevään ja kesän aikana painonhallinnan ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin verkkovalmennuksen, nimeltään Balanssi. Sami kertoo 20 vuoden kokemuksellaan kaiken olennaisen terveyttä ja painonhallintaa tukevasta ruokavaliosta. Hän jakaa tietotaitoansa myös suoliston hyvinvoinnista, immuniteetista ja vatsan hyvinvointia tukevasta ruokavaliosta. Ruokavalio perustuu yksinkertaiseen aitoon ruokaan.

Minä puolestani keskityn täysin mielen saloihin, itsensä rakastamiseen ja stressistä vapautumiseen. Kahdeksan viikon verkkovalmennus koostuu videoista, valmennuksellisista ja kirjallisista harjoitteista sekä äänimateriaalista. Olen myös tehnyt jokaiselle viikolle oman rentoutus- tai meditaatioharjoituksen, jotka siivittävät sinut ohjatusti rentoutuneeseen tilaan. Mielesi saa ansaitun ja usein kaivatun tauon kaikesta ympärilläsi olevasta hälinästä ja kiireestä. Harjoitteiden avulla ajatukset saavat uutta tilaa, kehosi keventyy, stressi helpottaa, yhteys sisimpääsi vahvistuu ja unenlaatu paranee.

Muista myös, että tunnet tunteita, mutta et ole tunne. Voit siis tulla tietoiseksi tunteesta ja huomioida sen, mutta sille ei tarvitse antaa valtaa. Sinä olet 100% vastuussa elämästäsi, eivät toiset, olosuhteet tai mikään muukaan. Sinulla on kaikki mahdollisuudet onnistua!

Jokainen matka alkaa askeleesta. Mikä veisi sinua juuri lähemmäksi tavoitettasi? Mikä on ensimmäinen askeleesi jonka haluat ottaa?

Kuva: Petri Mast
Kuva: Petri Mast
Kuva: Petri Mast
Kuva: Petri Mast