Vauhti voitelee fluorittomasti

Vauhti voitelee fluorittomasti

Suksivoideteollisuus on pitkään pyrkinyt löytämään voitelutuotteissa haitalliseksi todetuille fluorilisäaineille korvaavia raaka-aineita. Vauhdin uudet fluorittomat PURE-tuotteet ovat saatavana jo tämän talven lumille.

Vauhdin PURE-mallisto on vuonna 2015 aloitetun kehitystyön tulos, jota on tehty yhdessä mm. Itä-Suomen yliopiston kanssa. Uuden malliston ja lisäaineiden takana on Vauhti Speed Oy:n toimitusjohtaja Esa Puukilainen – joensuulainen kemisti, tutkija ja tohtori. Puhtaampi ja vastuullisempi suksivoide on Vauhdin vastaus nykysukupolven tarpeisiin ja arvoihin.

Vauhti on kehittänyt ensimmäisenä pitokarvasuksille hiilivetyliuotinvapaat tuotteet, joille myönnettiin patenttisuoja vuonna 2019.

PURE-mallisto

Uusi PURE-mallisto on kokonaan fluorivapaa suksivoide- ja hoitotuotemallisto, joka käsittää

tuotekategoriat aina kilpahiihtäjän vaatimustasoon asti. Voiteiden suorituskyky on osoittautunut tietyissä olosuhteissa fluorivoiteita (ja pinnoitteita) selkeästi paremmaksi.

Sinkkistearaatti, alifaattisilla ryhmillä varustettu polydimetyylisiloksaani sekä näiden seokset parantavat luistovoiteissa käytettyjen hiilivetyvahojen ja parafiinien toiminnallisuutta kaikissa lumiolosuhteissa. Lisäaineiden kemia mahdollistaa niiden prosessoinnin ja täydellisen sekoittumisen hiilivetyvahojen sekä hiilivetyliuottimien joukkoon. Lisäaineiden määrä ja suhde sekä vaharaaka-aineiden tyyppi voidaan optimoida hyvin tarkasti eri lumityyppien vaatimusten mukaisesti.

Näiden tuotteiden käyttö sutipullosta on helppoa ja ympäristöä vähän kuormittavaa.

Vaunti Speed Oy 

Joensuussa sijaitseva Vauhdin voidetehdas on nykyään yksi maailman nykyaikaisimmista ja automatisoiduimmista suksivoidetehtaista. Vauhti Speed Oy:n juuret juontavat jo vuoteen 1912. Kyseessä on yksi maailman vanhimmista vielä toiminnassa oleva suksivoidevalmistaja.

Aulis Tolsa aloitti yhdessä veljensä Valto Tolsan kanssa suksivoiteiden valmistuksen Virolahdella. Tolsan eläköityessä 1991 Vauhti siirtyi Joensuun seudulle hiihtolegenda Aki Karvosen omistukseen. Vuonna 2014 Vauhti siirtyi suomalaiselle perhesijoitusyhtiölle ja yhtiön toimitusjohtajaksi palkattiin filosofian tohtori Esa Puukilainen, joka on mm. väitöskirjatutkimuksessaan tutkinut muovimateriaalin ja veden välistä vuorovaikutusta, yhtenä sovelluskohteena suksen pohja.

Vauhti Speed Oy työllistää Joensuun tehtaalla 12 henkeä. Yhtiö tavoittelee tulevana tilikautena 7 miljoonan euron liikevaihtoa.

Jussi Ovaskainen315 Artikkelia

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään julkaissut Tietoturvamerkin. Merkki on kehitetty Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen pilottiprojektina yhdessä Cozify Oy:n, DNA Oyj:n ja Polar Electro Oy:n kanssa. Ensimmäiset Tietoturvamerkit on nyt myönnetty Cozifyn Hub -älykotisovellukselle, DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle ja Polar Ignite -fitnessälykellolle. Tietoturvamerkki takaa…

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

   Pujottelun maailmancup osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Levillä. Maailmancupia organisoivan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n työntekijät pukeutuvat Haltin vaatteisiin. Halti ja Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, ovat aloittaneet yhdennentoista yhteistyökauden. Vuosien aikana yhteistyö on laajentunut alppilajeista kuuteen olympialajiin: alppihiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn sekä freestyleen ja…

  Helly Hansen ja Elämysmatkat laajaan yhteistyöhön

  Helly Hansen ja Elämysmatkat laajaan yhteistyöhön

  Teknisistä ammattilaisille ja huippu-urheilijoille suunnitelluista vaatteistaan tunnettu Helly Hansen sekä sporttisia matkoja ja tapahtumia järjestävä Elämys Group ovat sopineet laajasta yhteistyöstä. Elämys Groupin matkoille ja yritystapahtumiin osallistuvien tarpeet huomioidaan jatkossa myös vaatteiden osalta. Helly Hansenin tuotteet ovat ammattilaisten kehittämiä ja…