Uusissa laskuvaatteissa paljon mukavia yksityiskohtia

Uusissa laskuvaatteissa paljon mukavia yksityiskohtia

Eritoten kangasvalmistajien kehitystyö on tuottanut huomattavia vaatteiden käyttömukavuuden kannalta hyviä vaihtoehtoja. Ulkoiluvaatteiden kankaat ovat ohentuneet, ne ovat joustavampia ja hengittäviä ja suojaavat talvikeleillä aiempaa paremmin.

Parka on talven muotitakki

Talven trendikkäin vaate on parka, jota näkee ensi talvena niin kaupungin kaduilla kuin laskettelurinteissäkin. Parkan hyvä puoli on sen monikäyttöisyys, joten se sopii moniin eri tilanteisiin. Sama trendi koskee muutakin talvipukeutumista: monia vaatteita kelpaa käyttää missä vain, vaikka ne olisikin suunniteltu talviseen urheiluun.

Pieniä yksityiskohtia

Laskuvaatteisiin on lisätty uusia yksityiskohtia, joilla parannetaan käyttömukavuutta ja laskuturvallisuutta. Harkitut yksityiskohdat ovat osa alkavan talven ulkovaatetrendiä. Yhtenä näistä on purjehdusvaatteista tuttu ”life pocket” eli eristetty tasku, johon laitettua tavaraa ei pääse kosteus tai kylmä kohtelemaan kaltoin. Taskusta on iloa esimerkiksi kameroiden ja matkapuhelinten käyttäjille, kun akku kestää pakkaskelissä paljon normaalia pidempään.

Myös vaatteiden näkyvyyteen on panostettu. Useissa takeissa printit ovat heijastavia, tai esimerkiksi takin kauluksessa on heijastava kaistale turvaväristä kangasta. Tämä auttaa havaitsemaan laskijan paremmin esimerkiksi sumuisessa säässä.

Millet White Cargo Neo -lasketteluasu

Takin säältä suojaava kalvo on kolmikerroksista Polartec NeoShelliä, joka hengittää erittäin hyvin. Hengittävyys perustuu materiaalin alhaiseen vesihöyryn läpäisykykyyn. Miellyttävän pehmeää kangasta olevan takin leikkaus on pitkä ja urheilullinen. Helmassa on lumelta ja tuulelta suojaava lumilukko, jonka voi irrottaa tai liittää yhteen samaan sarjaan kuuluvien housujen kanssa.

Takin huppu on suunniteltu siten, että sitä voi käyttää kypärän kanssa. Huppuun on integroitu Recco®-heijastinlevy lumiturvallisuuden parantamiseksi. Takissa on useita taskuja: kaksi lantiolla (fleecevuoratut), kaksi rintakehällä, kaksi takin sisällä esimerkiksi puhelimelle ja laseille sekä yksi hissilippua varten. Taskujen vetoketjut ovat roiskevesisuojattuja.

Housuissa on korkea vyötärö, toimivat ventilaatiot ja irrotettavat henkselit. Kolme taskua lisäävät käyttömukavuutta. Lahkeiden sisäpuolella on lumilukot, ja lahkeiden suut on suojattu suksen kantin viilloilta suojaavalla materiaalilla.

Suositushinta: takki 639 euroa ja housut 539 euroa

Millet White Cargo Neoa myy mm. Scandinavian Outdoor.

Helly Hansen Elevation -vapaalaskutakki

Helly Hansenin jo 140-vuotisen taipaleen punaisena lankana on ollut tarjota aktiivisille ihmisille ammattilaistason tuotteita, jotka mahdollistavat elämykset ulkoilmaharrastuksissa, kuten talviurheilun ja vesillä liikkumisen parissa.

Elevation Shell -vapaalaskutakki on Helly Hansenin laskuvaatemalliston huippumalli. Takin vedenpitävyyden takaava Helly Tech Professional® -kalvolaminaatti on ympäristöystävällistä PU-raaka-ainetta. Pintakankaan vettä ja likaa hylkivä käsittely on PFC-vapaa, ja se täyttää tämän hetken tiukimmat ympäristölainsäädännön normit.

Takissa on ainutlaatuinen yhdistelmä käyttömukavuutta ja turvallisuutta. Siinä on patentoitu H2Flow-lämmönsäätelymekanismi, joka luo käyttäjälleen erinomaisen käyttömukavuuden ja lämmönhallinnan kaikissa keliolosuhteissa. Myös käyttäjän turvallisuus on huomioitu tekemällä takkiin useita näkyvyyttä lisääviä elementtejä. Tuotteen selkäosassa on erityisesti selkäpanssarille lisää tilaa tarjoava paljerakenne.

Suositushinta: 600 euroa

Helly Hansenin nettikauppa.

 

Timberland Goose Eye -parka

Goose Eye -takki on lämmin ja muhkeudestaan huolimatta erittäin kevyt. Takissa on käytetty aitoa hanhenuntuvaa, joka pitää kehon lämpimänä kylmälläkin säällä.

Suositushinta: 299 euroa  

Timberlandin kotisivut.

Fjällräven Expedition -untuvatakki

Äärimmäisiin olosuhteisiin suunniteltu untuvatakki. Takin kaksi erillistä untuvakerrosta pitävät käyttäjänsä lämpimänä – vaikka naparetkellä. Klassikkotakissa on reilu mitoitus, joten takki lämmittää istuttaessa myös takamusta. Takissa on tilavat kaksisuuntaiset taskut, joissa on hyvä lämmittää käsiä. Suurta huppua on kätevä käyttää monenlaisten päähineiden kanssa.

Vyötärössä ja hihansuissa on kiristykset. Hartioiden keinokuitutoppaus auttaa säilyttämään takin muodon vuosien ajan.

Suositushinta: 799 euroa 

Fjällräven Expedition -takkia myy mm. Partioaitta.

Halti Legenda -laskettelutakki

Sporttinen, selkeä leikkaus ja erittäin miellyttävät materiaalit tekevät Legendasta laskijalle mukavan laskukaverin. Materiaaleina on käytetty kahdella eri pinnalla toteutettua, veden- ja tuulenpitävää sekä hengittävää DrymaxX®-materiaalia, joista toinen on muodikkaan farkkumainen ja toinen erittäin joustava. Juuri sopivan lämpimyyden ja hengittävän toimivuuden aktiivisessa käytössä takaa laadukas Primaloft® Silver Eco 80 -vanu. Vanumateriaalista 70 % on kierrätettyä, joten se on myös ekologinen vaihtoehto.

Takissa on runsaasti yksityiskohtia, jotka tuovat käyttömukavuutta: irrotettava lumilukko, taskujen miellyttävät trikoovuoret, medialaitteiden johdoille tarkoitettu audio cable holder, irrotettava lasinpyyhintäliina sekä säädettävä huppu, jota voi käyttää myös kypärän kanssa. Takin on käytetty body mapped -tekniikkaa. Takin sisäosan rakenteen teknisten vuorimateriaaliratkaisujen paikat on tarkkaan harkittuja, jotta rakenne takaa maksimaalisen toimivuuden. Koska vuorissa ja esimerkiksi keskellä vuorin takaosaa tarvitaan erityistä hengittävyyttä, vuoriin on lisätty ilmavuutta parantavaa 3D-verkkomateriaalia.

Suositushinta: 649 euroa

Haltin verkkokauppa.

Haglöfs luottaa teknisiin materiaaleihin

Haglöfsin kauden uutuudet ovat naisten Haglöfs Khione sekä miesten Haglöfs Nengal, joissa luotetaan Gore-Texin hyvin hengittäviin, keleiltä suojaaviin kalvoihin. Malliston suunnittelun lähtökohtana ovat monikäyttöisyys, tyylikkyys ja monipuoliset tekniset yksityiskohdat. Kaikissa Haglöfsin tuotteissa on otettu kokonaisvaltaisesti huomioon vastuullisuus ja ympäristöä kunnioittava kestävä tekstiilituotanto.

Khione ja Nengal soveltuvat ankariin sääolosuhteisiin ja antavat laskijalle mahdollisuuden liikkua haastavissakin tilanteissa. Laskettelutakkien helmoissa on irrotettavat lumilukot ja säädettävät hihansuut, jotka pitävät pöllyävän lumen loitolla. Hupun alle mahtuu kypärä, ja hupun voi kiristää yhdellä kädellä. Takeista on saatavilla myös lämpimämpi Insulated-malli.

Haglöfsin verkkokauppa.

Jussi Ovaskainen297 Artikkelia

  GoExpo Winter Innovations nostaa sporttialan uutuudet esille

  GoExpo Winter Innovations nostaa sporttialan uutuudet esille

  Helsingin Messukeskuksessa järjestettävän GoExpo Winterin (15.-17.11.2019) yhteydessä järjestetään uusi innovaatiokilpailu, johon voivat ottaa osaa talviurheiluun liittyvät startupit ja innovaatioiden kehittäjät. GoExpo Winter Innovations tuo yhteen alan uutuudet ja koko talviurheilun toimialan. Innovaatiokilpailu järjestetään GoExpo Winter -messuilla perjantaina 15.11. Messukeskuksessa. Innovations-kilpailu…

  Polar Ignite -fitnesskelloon uusia värejä

  Polar Ignite -fitnesskelloon uusia värejä

  Kesällä esitelty Polar Ignite -fitnesskello on saatavana kahdessa uudessa värissä. Toisessa uutuusvärissä yhdistyvät vaaleanpunainen ranneke ja ruusukultainen kellonkehä. Tämä kello on saatavana S-kokoisena. Toinen uutuusväri on mustan rannekkeen ja kuparisen kellonkehän tyylikäs yhdistelmä. Tämä väriyhdistelmä on saatavilla M/L-kokoisena. Molempien värien…

  Baiks keskittyy jatkossa verkko- ja tukkukauppaan

  Baiks keskittyy jatkossa verkko- ja tukkukauppaan

  Pyöräilyliikkeiden ketju Baiks lopettaa kaikki 12 myymäläänsä eri puolilla Suomea. Baiks nimellä ketju toimi kahden vuoden ajan, ennen tätä se toimi vuodesta 1994 nimellä Suomen Polkupyörätukku. Ketjun kotisivujen mukaan asiakkaita palvellaan jatkossakin verkkokaupassa. – Tulemme vahvistamaan polkupyöräliiketoimintaa kokonaisuutena etenkin verkko-…