Testissä Fahrer-akkusuoja sähköpyörälle

Testissä Fahrer-akkusuoja sähköpyörälle

Fahrer on löytänyt mainion markkinaraon sähköpyörien lisävarusteista. Eritoten Suomessa suurta kiinnostusta herättää akkusuojat, joiden kerrotaan kohentavan akun kestoa kylmissä olosuhteissa.

Yousport.fi:n testiin saapui yleismallin runkoakkusuoja, joka asennettiin aiemmin testikäytössä olleeseen Tunturi E-Max -sähköfatbikeen. Pyörä oli ulkoasultaan liki uuden veroinen, mitä ei voinut sanoa pyörästä enää testipäivien jälkeen.

Akkusuoja suojaa akkua myös kevyiltä kolhuilta. Suojan asentaminen on erittäin helppoa. Neopreenisukka pujotetaan akun ympärille ennen akun kiinnittämistä pyörään.

Testikokemuksia

Testi tehtiin kolmessa osassa. Kaksi reittiä Etelä-Suomessa, kahteen kertaan peräkkäin ajettuna samoilla asetuksilla. Keli oli kummallakin kerralla nollan hujakoilla. Akkumittari on viisiosainen, ja yksi valo tarkoittaa noin 20 %:n kapasiteettia. Testiajo sisälsi niin maantie- kuin maastoajoa. Akkusuojan lisäkapasiteetti kasvoi nollakelissä suojaa käyttämällä noin 15 %.

Rukalla asteita oli –7, joten akkusuojan lämpökääreelle oli enemmän tarvetta. Ohuessa hangessa tehtyjen pyöräreissujen jälkeen pystyi toteamaan, että akkusuojan avulla poljettiin noin 25-30 % pienemmällä akun virranvähenemällä.

Ylläksellä toimitan tuttuni safariyrityksen edustaja kertoi, että he ovat tehneet itse erilaisia akun peittoja. Hänen viestinsä oli yksinkertainen: mitä enemmän pakkasta, sitä enemmän suojasta on iloa.

Talvella sähköpyöräilevät arvostavat varmasti Fahrer-akkusuojien virtaa lisääviä ominaisuuksia. Akkusuojia on saatavanaa hyvin varustetuissa polkupyöräliikkeissä.

Maahantuoja: Tunturi-Hellberg Oy

Suositushinta 31,90 euroa 

Jussi Ovaskainen266 Artikkelia

  Shimano panostaa soralla ajoon

  Shimano panostaa soralla ajoon

  Shimano on julkaissut uuden GRX komponenttisarjan. Se on maailman ensimmäinen polkupyörien gravel/adventure –komponenttisarjan, joka on suunniteltu soralla ja muilla irtonaisilla pinnoilla tapahtuvaan ajoon. Malliston suunnittelun lähtökohtana on ollut kattava tutkimus, laaja testaus ja pitkä kehitystyö. Palautetta tuotteista on kerätty kaiken…

  Työmatka pyörällä Yousportin tapaan

  Työmatka pyörällä Yousportin tapaan

  Nyt vietetään valtakunnallista pyöräilyviikkoa. Yhtenä viikon teemana on työmatkapyöräilyyn kannustaminen. Yousportin sisältöjä tehdään pitkälti kotikonttorilla, joten pisimillään työmatka on muutaman kymmenen metriä. Kun on mahdollisuus päästä pihalle työpäivän aikana, se on käytettävä hyväksi. Olen lähdössä talven viimeiselle hiihtoreissulle Riksgränsenille loppuviikosta.…

  Huippukevyt multisporturheilukello Polar Vantage V Titan

  Huippukevyt multisporturheilukello Polar Vantage V Titan

  Uusi Polar Vantage V Titan on premium-versio edistyksellisestä Polar Vantage V:stä. Siinä yhdistyvät huippuluokan urheiluteknologia sekä tyylikäs muotoilu. Polar Vantage V Titan -urheilukello on suunniteltu huippu-urheilijoille, joille pienetkin yksityiskohdat merkitsevät paljon. Kevyt titaanikuori tekee Polar Vantage V Titanista kaikkien aikojen…