Testissä Fahrer-akkusuoja sähköpyörälle

Testissä Fahrer-akkusuoja sähköpyörälle

Fahrer on löytänyt mainion markkinaraon sähköpyörien lisävarusteista. Eritoten Suomessa suurta kiinnostusta herättää akkusuojat, joiden kerrotaan kohentavan akun kestoa kylmissä olosuhteissa.

Yousport.fi:n testiin saapui yleismallin runkoakkusuoja, joka asennettiin aiemmin testikäytössä olleeseen Tunturi E-Max -sähköfatbikeen. Pyörä oli ulkoasultaan liki uuden veroinen, mitä ei voinut sanoa pyörästä enää testipäivien jälkeen.

Akkusuoja suojaa akkua myös kevyiltä kolhuilta. Suojan asentaminen on erittäin helppoa. Neopreenisukka pujotetaan akun ympärille ennen akun kiinnittämistä pyörään.

Testikokemuksia

Testi tehtiin kolmessa osassa. Kaksi reittiä Etelä-Suomessa, kahteen kertaan peräkkäin ajettuna samoilla asetuksilla. Keli oli kummallakin kerralla nollan hujakoilla. Akkumittari on viisiosainen, ja yksi valo tarkoittaa noin 20 %:n kapasiteettia. Testiajo sisälsi niin maantie- kuin maastoajoa. Akkusuojan lisäkapasiteetti kasvoi nollakelissä suojaa käyttämällä noin 15 %.

Rukalla asteita oli –7, joten akkusuojan lämpökääreelle oli enemmän tarvetta. Ohuessa hangessa tehtyjen pyöräreissujen jälkeen pystyi toteamaan, että akkusuojan avulla poljettiin noin 25-30 % pienemmällä akun virranvähenemällä.

Ylläksellä toimitan tuttuni safariyrityksen edustaja kertoi, että he ovat tehneet itse erilaisia akun peittoja. Hänen viestinsä oli yksinkertainen: mitä enemmän pakkasta, sitä enemmän suojasta on iloa.

Talvella sähköpyöräilevät arvostavat varmasti Fahrer-akkusuojien virtaa lisääviä ominaisuuksia. Akkusuojia on saatavanaa hyvin varustetuissa polkupyöräliikkeissä.

Maahantuoja: Tunturi-Hellberg Oy

Suositushinta 31,90 euroa 

Jussi Ovaskainen281 Artikkelia

  Alamäkipyöräily kasvattaa suosiotaan

  Alamäkipyöräily kasvattaa suosiotaan

  Extreme-lajiksi mielletty alamäkipyöräily on kasvattanut voimakkaasti suosiotaan viimevuosina. Yhtenä syynä on rinnekeskuksien aloittelijoille suunnitellut toimenpiteen. Aloittelijoille löytyy sopivia ja turvallisia reittejä sekä halutessa myös opastusta lajin pariin. Suomessa noin 15 hiihtokeskusta pyörittää hissejä kesällä alamäkipyöräilijöiden iloksi. Alamäkipyöräilyssä asiakas ostaa hissilipun,…

  Fjällräven vaatettaa metsästäjän

  Fjällräven vaatettaa metsästäjän

  Conscious Hunting eli vastuullinen metsästys tarkoittaaFjällrävenillä tasapainoa. Se ei ole palkintojen keräystä, taidoilla kehumista tai urheilusuoritus. Mikään ei ole turhaa, vaan yksinkertaista ja vuorovaikutteista villin luonnon kanssa. Fjällräven on ollut arvostettu brändi metsästäjien keskuudessa jo yli 50 vuotta. Tämän päivän…

  Kuhan kalastuksesta

  Kuhan kalastuksesta

  Herkullinen kuha on toivottu saalis ja vieras ruokapöytään. Kuhaa on yleinen kala aina Etelä-Lapin korkeudelle saakka. Kuha on käy ahnaasti uistimiin. Kevytvetouistelu on yleisin mökkikalastajan kuhan saanti tapa. Kevytvetouistelua voi tehdä helposti pienveneellä soutaen tai moottorin avustamana muutamaa vapaa käyttäen.…