Testissä Fahrer-akkusuoja sähköpyörälle

Testissä Fahrer-akkusuoja sähköpyörälle

Fahrer on löytänyt mainion markkinaraon sähköpyörien lisävarusteista. Eritoten Suomessa suurta kiinnostusta herättää akkusuojat, joiden kerrotaan kohentavan akun kestoa kylmissä olosuhteissa.

Yousport.fi:n testiin saapui yleismallin runkoakkusuoja, joka asennettiin aiemmin testikäytössä olleeseen Tunturi E-Max -sähköfatbikeen. Pyörä oli ulkoasultaan liki uuden veroinen, mitä ei voinut sanoa pyörästä enää testipäivien jälkeen.

Akkusuoja suojaa akkua myös kevyiltä kolhuilta. Suojan asentaminen on erittäin helppoa. Neopreenisukka pujotetaan akun ympärille ennen akun kiinnittämistä pyörään.

Testikokemuksia

Testi tehtiin kolmessa osassa. Kaksi reittiä Etelä-Suomessa, kahteen kertaan peräkkäin ajettuna samoilla asetuksilla. Keli oli kummallakin kerralla nollan hujakoilla. Akkumittari on viisiosainen, ja yksi valo tarkoittaa noin 20 %:n kapasiteettia. Testiajo sisälsi niin maantie- kuin maastoajoa. Akkusuojan lisäkapasiteetti kasvoi nollakelissä suojaa käyttämällä noin 15 %.

Rukalla asteita oli –7, joten akkusuojan lämpökääreelle oli enemmän tarvetta. Ohuessa hangessa tehtyjen pyöräreissujen jälkeen pystyi toteamaan, että akkusuojan avulla poljettiin noin 25-30 % pienemmällä akun virranvähenemällä.

Ylläksellä toimitan tuttuni safariyrityksen edustaja kertoi, että he ovat tehneet itse erilaisia akun peittoja. Hänen viestinsä oli yksinkertainen: mitä enemmän pakkasta, sitä enemmän suojasta on iloa.

Talvella sähköpyöräilevät arvostavat varmasti Fahrer-akkusuojien virtaa lisääviä ominaisuuksia. Akkusuojia on saatavanaa hyvin varustetuissa polkupyöräliikkeissä.

Maahantuoja: Tunturi-Hellberg Oy

Suositushinta 31,90 euroa 

Jussi Ovaskainen252 Artikkelia

  S/LAB Shift Hybrid - Salomonin uudenlainen vapaalaskuside

  S/LAB Shift Hybrid - Salomonin uudenlainen vapaalaskuside

  Shift on uuden sukupolven side, jossa yhdistyvät alppisiteen suorituskyky ja touring-ominaisuudet, eli siinä on kaksi sidemallia yhdessä tuotteessa.  Kevyt side mahdollista miellyttävän touring-hiihtämisen hoitamattomien rinteiden huipuille, ja nautinnollisen laskun aika side on perinteisen alppisiteen kaltainen. Tämä onnistuu, kun yhdistetään pin-siteiden liikkuvuus…

  GoExpo on kevään sporttisin tapahtuma

  GoExpo on kevään sporttisin tapahtuma

  GoExpo käynnisti kevään liikuntakauden Helsingin Messukeskuksessa. Messukeskus on viikonlopun ajan tulvillaan treenivinkkejä, välineitä ja lajikokeiluja. Messuilla on helppo testata uusia lajeja, ja innostua esimerkiksi sup-lautailusta tai seinäkiipeilystä. Fillarin testiradalla voi testata kymmeniä erilaisia pyöriä maantiepyöristä läskipyöriin ja tavarapyöriin, sähköavusteisena tai…

  Kevät on pilkkijän unelma-aikaa

  Kevät on pilkkijän unelma-aikaa

  Vaikka talvi on ollut keleiltään haastava, pilkkijäät ovat useimmissa paikoissa kalastuskelpoisessa kunnossa. Kevät on pilkkijän parasta aikaa, kun aurinko lämmittää ja valaisee kalastajan kehoa ja mieltä. Osa pilkkijän kalaonnesta ja mukavuudesta on varusteista kiinni. Alla listattuna hyväksi havaittuja kalastusvarusteita.