Testissä Fahrer-akkusuoja sähköpyörälle

Testissä Fahrer-akkusuoja sähköpyörälle

Fahrer on löytänyt mainion markkinaraon sähköpyörien lisävarusteista. Eritoten Suomessa suurta kiinnostusta herättää akkusuojat, joiden kerrotaan kohentavan akun kestoa kylmissä olosuhteissa.

Yousport.fi:n testiin saapui yleismallin runkoakkusuoja, joka asennettiin aiemmin testikäytössä olleeseen Tunturi E-Max -sähköfatbikeen. Pyörä oli ulkoasultaan liki uuden veroinen, mitä ei voinut sanoa pyörästä enää testipäivien jälkeen.

Akkusuoja suojaa akkua myös kevyiltä kolhuilta. Suojan asentaminen on erittäin helppoa. Neopreenisukka pujotetaan akun ympärille ennen akun kiinnittämistä pyörään.

Testikokemuksia

Testi tehtiin kolmessa osassa. Kaksi reittiä Etelä-Suomessa, kahteen kertaan peräkkäin ajettuna samoilla asetuksilla. Keli oli kummallakin kerralla nollan hujakoilla. Akkumittari on viisiosainen, ja yksi valo tarkoittaa noin 20 %:n kapasiteettia. Testiajo sisälsi niin maantie- kuin maastoajoa. Akkusuojan lisäkapasiteetti kasvoi nollakelissä suojaa käyttämällä noin 15 %.

Rukalla asteita oli –7, joten akkusuojan lämpökääreelle oli enemmän tarvetta. Ohuessa hangessa tehtyjen pyöräreissujen jälkeen pystyi toteamaan, että akkusuojan avulla poljettiin noin 25-30 % pienemmällä akun virranvähenemällä.

Ylläksellä toimitan tuttuni safariyrityksen edustaja kertoi, että he ovat tehneet itse erilaisia akun peittoja. Hänen viestinsä oli yksinkertainen: mitä enemmän pakkasta, sitä enemmän suojasta on iloa.

Talvella sähköpyöräilevät arvostavat varmasti Fahrer-akkusuojien virtaa lisääviä ominaisuuksia. Akkusuojia on saatavanaa hyvin varustetuissa polkupyöräliikkeissä.

Maahantuoja: Tunturi-Hellberg Oy

Suositushinta 31,90 euroa 

Jussi Ovaskainen241 Artikkelia

  Lumilajit liikuttavat ympäri Suomen

  Lumilajit liikuttavat ympäri Suomen

  Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä kiertue, joka tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille iltaisin.   Kiertuepaikkakuntia on 25, tapahtumapäiviä yli 60 ja tavoitteena on liikuttaa 15 000 lasta, opettajaa ja…

  Säädettävä side helpottaa hiihtämistä

  Säädettävä side helpottaa hiihtämistä

  Rottefellan uusi Move on käänteen tekevä side perinteisen hiihtäjille. Move Switch -kääntimen ansiosta siteen voi kääntää neljään eri asentoon, yhteensä 36 mm eteen- tai taaksepäin. Sidettä eteenpäin siirtämällä suksen pito paranee ja taaksepäin siirto lisää luistoa. Siteen siirto-ominaisuus vähentää epäonnistuneen…

  Huolletuilla suksilla on mukava hiihtää

  Huolletuilla suksilla on mukava hiihtää

  Hiihtokausi on saatu käyntiin koko maassa ja laduilla onkin käynyt mukava kuhina. Olennainen osa hiihtonautintoa on hyvin toimivat sukset. Niiden hoitaminen on tehty yhä helpommaksi.   Nestemäiset voiteet ovat tehneet tuloaan jo muutaman vuoden. Alussa voiteet olivat pikavoiteita, mutta yhä useammin…