Testissä Fahrer-akkusuoja sähköpyörälle

Testissä Fahrer-akkusuoja sähköpyörälle

Fahrer on löytänyt mainion markkinaraon sähköpyörien lisävarusteista. Eritoten Suomessa suurta kiinnostusta herättää akkusuojat, joiden kerrotaan kohentavan akun kestoa kylmissä olosuhteissa.

Yousport.fi:n testiin saapui yleismallin runkoakkusuoja, joka asennettiin aiemmin testikäytössä olleeseen Tunturi E-Max -sähköfatbikeen. Pyörä oli ulkoasultaan liki uuden veroinen, mitä ei voinut sanoa pyörästä enää testipäivien jälkeen.

Akkusuoja suojaa akkua myös kevyiltä kolhuilta. Suojan asentaminen on erittäin helppoa. Neopreenisukka pujotetaan akun ympärille ennen akun kiinnittämistä pyörään.

Testikokemuksia

Testi tehtiin kolmessa osassa. Kaksi reittiä Etelä-Suomessa, kahteen kertaan peräkkäin ajettuna samoilla asetuksilla. Keli oli kummallakin kerralla nollan hujakoilla. Akkumittari on viisiosainen, ja yksi valo tarkoittaa noin 20 %:n kapasiteettia. Testiajo sisälsi niin maantie- kuin maastoajoa. Akkusuojan lisäkapasiteetti kasvoi nollakelissä suojaa käyttämällä noin 15 %.

Rukalla asteita oli –7, joten akkusuojan lämpökääreelle oli enemmän tarvetta. Ohuessa hangessa tehtyjen pyöräreissujen jälkeen pystyi toteamaan, että akkusuojan avulla poljettiin noin 25-30 % pienemmällä akun virranvähenemällä.

Ylläksellä toimitan tuttuni safariyrityksen edustaja kertoi, että he ovat tehneet itse erilaisia akun peittoja. Hänen viestinsä oli yksinkertainen: mitä enemmän pakkasta, sitä enemmän suojasta on iloa.

Talvella sähköpyöräilevät arvostavat varmasti Fahrer-akkusuojien virtaa lisääviä ominaisuuksia. Akkusuojia on saatavanaa hyvin varustetuissa polkupyöräliikkeissä.

Maahantuoja: Tunturi-Hellberg Oy

Suositushinta 31,90 euroa 

Jussi Ovaskainen315 Artikkelia

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään julkaissut Tietoturvamerkin. Merkki on kehitetty Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen pilottiprojektina yhdessä Cozify Oy:n, DNA Oyj:n ja Polar Electro Oy:n kanssa. Ensimmäiset Tietoturvamerkit on nyt myönnetty Cozifyn Hub -älykotisovellukselle, DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle ja Polar Ignite -fitnessälykellolle. Tietoturvamerkki takaa…

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

   Pujottelun maailmancup osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Levillä. Maailmancupia organisoivan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n työntekijät pukeutuvat Haltin vaatteisiin. Halti ja Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, ovat aloittaneet yhdennentoista yhteistyökauden. Vuosien aikana yhteistyö on laajentunut alppilajeista kuuteen olympialajiin: alppihiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn sekä freestyleen ja…

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Suksivoideteollisuus on pitkään pyrkinyt löytämään voitelutuotteissa haitalliseksi todetuille fluorilisäaineille korvaavia raaka-aineita. Vauhdin uudet fluorittomat PURE-tuotteet ovat saatavana jo tämän talven lumille. Vauhdin PURE-mallisto on vuonna 2015 aloitetun kehitystyön tulos, jota on tehty yhdessä mm. Itä-Suomen yliopiston kanssa. Uuden malliston ja…