Testi - Salomon Force-laskettelusukset

Testi – Salomon Force-laskettelusukset

Salomon Force edustaa ensi kaudelle tulevia leveämpirunkoisia wide body -suksia. Leveärunkosuksia tulee markkinoille ensi kaudelle käytännössä jokaiselta suksimerkiltä. Ne tarjoavat nautinnollista rinnelaskua osaaville laskijoille. Salomonin uusi Force-sarja edustaa wide body -suksien jämäkämpää suuntausta. Kisasuksista tuttu runkorakenne ja materiaalit vastaavat osaavan laskijan tarpeisiin.

Yousportin pikatestiin saatiin malliston leveimmän ja jäykimmän suksen, Force 84:n. Testattu suksi oli 177 cm pitkä ja testilaskija 178 cm. Forcen kääntösäde on 16 metriä ja leveys kärjessä 132 mm, vyötäröllä 84 mm ja kannassa 116 mm.

Jämäkkä rakenne

Forceja tarkastellessa huomio kiinnittyy niiden voimakkaaseen leikkaukseen ja suureen painoon. Painosta voisi päätellä, että suksen runko on suunniteltu laskemista, ei nousemista varten. Painoa lisäsivät vielä testisuksiin kiinnitetyt rental-siteet. Suksen keulaa on vähän kohotettu normaalia aiemmin (ns. rocker) kääntymisen helpottamiseksi ja kanta on perinteiseen tapaan suora. Suksessa on normaalin rinnesuksen jalkavuus.

Hyvä laskutuntuma

Testilaskut tehtiin maaliskuisilla Levin ja Ylläksen rinteillä, jotka olivat pinnaltaan aika pehmeät. Rinteissä oli kuitenkin muutamia tuulen puhdistamia jäisempiäkin pätkiä, joissa pääsi kokeilemaan Forcen pito-ominaisuuksia kovillakin pinnoilla.

Suksi oli erittäin looginen ja jämäkkä laskea. Suksi vaatii vauhtia toimiakseen kunnolla. Käytännössä vauhtia kertyi aina niin paljon, että laskijan uskallus petti usein ennen suksen ominaisuuksia. Suksea kuormitettaessa se tarrasi rinteeseen todella vakaasti. Leveä ja jäykähkö kanta tekivät sen, että käännös piti viedä aina loppuun saakka. Mikäli kevennys tapahtui liian aikaisin, kanta ”ampui” laskijan takapainoon.

Force on erittäin mainio rinnesuksi ja vauhdikas hiihtokaveri osaavalle laskijalle! Kun suksen kanssa pääsee sinuiksi, se tarjoaa nautittavaa, vauhdikasta ja vakaata menoa niin pehmeällä kuin jäisellä rinteellä. Suksia ostettaessa ulkonäkö on harvemmin kovin korkealla päätöksenteon prioriteeteissa. Omasta mielestäni Force on tyylikäs suksi, joka sai paritkin spontaanit kehut kanssalaskijoilta Ylläksen kondolimatkan aikana.

Saatavilla jo nyt

Force on tulossa varsinaiseen myyntiin vasta kaudeksi 2019-2020. Pieni ennakkoerä on jo saatavana Ruka Storesta ja Scandinavian Outoorista

Jussi Ovaskainen315 Artikkelia

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään julkaissut Tietoturvamerkin. Merkki on kehitetty Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen pilottiprojektina yhdessä Cozify Oy:n, DNA Oyj:n ja Polar Electro Oy:n kanssa. Ensimmäiset Tietoturvamerkit on nyt myönnetty Cozifyn Hub -älykotisovellukselle, DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle ja Polar Ignite -fitnessälykellolle. Tietoturvamerkki takaa…

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

   Pujottelun maailmancup osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Levillä. Maailmancupia organisoivan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n työntekijät pukeutuvat Haltin vaatteisiin. Halti ja Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, ovat aloittaneet yhdennentoista yhteistyökauden. Vuosien aikana yhteistyö on laajentunut alppilajeista kuuteen olympialajiin: alppihiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn sekä freestyleen ja…

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Suksivoideteollisuus on pitkään pyrkinyt löytämään voitelutuotteissa haitalliseksi todetuille fluorilisäaineille korvaavia raaka-aineita. Vauhdin uudet fluorittomat PURE-tuotteet ovat saatavana jo tämän talven lumille. Vauhdin PURE-mallisto on vuonna 2015 aloitetun kehitystyön tulos, jota on tehty yhdessä mm. Itä-Suomen yliopiston kanssa. Uuden malliston ja…