Testi - Salomon Force-laskettelusukset

Testi – Salomon Force-laskettelusukset

Salomon Force edustaa ensi kaudelle tulevia leveämpirunkoisia wide body -suksia. Leveärunkosuksia tulee markkinoille ensi kaudelle käytännössä jokaiselta suksimerkiltä. Ne tarjoavat nautinnollista rinnelaskua osaaville laskijoille. Salomonin uusi Force-sarja edustaa wide body -suksien jämäkämpää suuntausta. Kisasuksista tuttu runkorakenne ja materiaalit vastaavat osaavan laskijan tarpeisiin.

Yousportin pikatestiin saatiin malliston leveimmän ja jäykimmän suksen, Force 84:n. Testattu suksi oli 177 cm pitkä ja testilaskija 178 cm. Forcen kääntösäde on 16 metriä ja leveys kärjessä 132 mm, vyötäröllä 84 mm ja kannassa 116 mm.

Jämäkkä rakenne

Forceja tarkastellessa huomio kiinnittyy niiden voimakkaaseen leikkaukseen ja suureen painoon. Painosta voisi päätellä, että suksen runko on suunniteltu laskemista, ei nousemista varten. Painoa lisäsivät vielä testisuksiin kiinnitetyt rental-siteet. Suksen keulaa on vähän kohotettu normaalia aiemmin (ns. rocker) kääntymisen helpottamiseksi ja kanta on perinteiseen tapaan suora. Suksessa on normaalin rinnesuksen jalkavuus.

Hyvä laskutuntuma

Testilaskut tehtiin maaliskuisilla Levin ja Ylläksen rinteillä, jotka olivat pinnaltaan aika pehmeät. Rinteissä oli kuitenkin muutamia tuulen puhdistamia jäisempiäkin pätkiä, joissa pääsi kokeilemaan Forcen pito-ominaisuuksia kovillakin pinnoilla.

Suksi oli erittäin looginen ja jämäkkä laskea. Suksi vaatii vauhtia toimiakseen kunnolla. Käytännössä vauhtia kertyi aina niin paljon, että laskijan uskallus petti usein ennen suksen ominaisuuksia. Suksea kuormitettaessa se tarrasi rinteeseen todella vakaasti. Leveä ja jäykähkö kanta tekivät sen, että käännös piti viedä aina loppuun saakka. Mikäli kevennys tapahtui liian aikaisin, kanta ”ampui” laskijan takapainoon.

Force on erittäin mainio rinnesuksi ja vauhdikas hiihtokaveri osaavalle laskijalle! Kun suksen kanssa pääsee sinuiksi, se tarjoaa nautittavaa, vauhdikasta ja vakaata menoa niin pehmeällä kuin jäisellä rinteellä. Suksia ostettaessa ulkonäkö on harvemmin kovin korkealla päätöksenteon prioriteeteissa. Omasta mielestäni Force on tyylikäs suksi, joka sai paritkin spontaanit kehut kanssalaskijoilta Ylläksen kondolimatkan aikana.

Saatavilla jo nyt

Force on tulossa varsinaiseen myyntiin vasta kaudeksi 2019-2020. Pieni ennakkoerä on jo saatavana Ruka Storesta ja Scandinavian Outoorista

Jussi Ovaskainen289 Artikkelia

  Halti Outdoor Weekend on luontoliikkumisen juhlaa

  Halti Outdoor Weekend on luontoliikkumisen juhlaa

  Halti Outdoor Weekend on syyskauden avaustapahtuma Vuokatin vaaramaisemissa 6.-8.9.2019. Tapahtuma kokoaa yhteen kaiken tasoiset vaelluksen, polkujuoksun ja maastopyöräilyn harrastajat. Tapahtuman ytimen muodostavat Suomen vanhin vaellustapahtuma Vuokatin Vaellus sekä Vuokatti Trail Challenge -polkujuoksutapahtuma. Viikonlopun täydentävät maastopyörä -vaellus, koiravaellus, metsäjooga sekä pienten lasten…

  Valtteri Bottas Duathlon on koko perheen tapahtuma

  Valtteri Bottas Duathlon on koko perheen tapahtuma

  Valtteri Bottas Duathlon powered by Tunturi -tapahtuma järjestetään sunnuntaina 18.8.2019 Liikuntakeskus Pajulahdessa.  Koko perheen tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy! Mikäli mielii kisaamaan jälki-ilmoittautuminen onnistuu vielä tapahtumapäivänä info-teltalla. Aika: Su 18.8.2019 klo 10-18, kisat klo 12 ja 14 Paikka: Liikuntakeskus Pajulahti, Pajulahdentie 167 Matkat: miehet &…

  Missä retkeilet mieluiten? – vastaa ja voita Fjällräven Kånken Art päiväreppu

  Missä retkeilet mieluiten? – vastaa ja voita Fjällräven Kånken Art päiväreppu

  Elo- ja syyskuu ovat erittäin suosittuja retkeilykuukausia. Osa lähtee patikoimaan useiksi päiviksi Pohjois-Suomen kansallispuistoihin, osalle riittää muutaman tunnin retket lähimetsissä. Yousport.fi haluaa tietää, missä sinä mieluiten retkeilet? Kerro miksi paikka on suosikkisi. Samalla saamme jaettua hyviä vinkkejä mukavista retkeily kohteista.…