Testi - Salomon Force-laskettelusukset

Testi – Salomon Force-laskettelusukset

Salomon Force edustaa ensi kaudelle tulevia leveämpirunkoisia wide body -suksia. Leveärunkosuksia tulee markkinoille ensi kaudelle käytännössä jokaiselta suksimerkiltä. Ne tarjoavat nautinnollista rinnelaskua osaaville laskijoille. Salomonin uusi Force-sarja edustaa wide body -suksien jämäkämpää suuntausta. Kisasuksista tuttu runkorakenne ja materiaalit vastaavat osaavan laskijan tarpeisiin.

Yousportin pikatestiin saatiin malliston leveimmän ja jäykimmän suksen, Force 84:n. Testattu suksi oli 177 cm pitkä ja testilaskija 178 cm. Forcen kääntösäde on 16 metriä ja leveys kärjessä 132 mm, vyötäröllä 84 mm ja kannassa 116 mm.

Jämäkkä rakenne

Forceja tarkastellessa huomio kiinnittyy niiden voimakkaaseen leikkaukseen ja suureen painoon. Painosta voisi päätellä, että suksen runko on suunniteltu laskemista, ei nousemista varten. Painoa lisäsivät vielä testisuksiin kiinnitetyt rental-siteet. Suksen keulaa on vähän kohotettu normaalia aiemmin (ns. rocker) kääntymisen helpottamiseksi ja kanta on perinteiseen tapaan suora. Suksessa on normaalin rinnesuksen jalkavuus.

Hyvä laskutuntuma

Testilaskut tehtiin maaliskuisilla Levin ja Ylläksen rinteillä, jotka olivat pinnaltaan aika pehmeät. Rinteissä oli kuitenkin muutamia tuulen puhdistamia jäisempiäkin pätkiä, joissa pääsi kokeilemaan Forcen pito-ominaisuuksia kovillakin pinnoilla.

Suksi oli erittäin looginen ja jämäkkä laskea. Suksi vaatii vauhtia toimiakseen kunnolla. Käytännössä vauhtia kertyi aina niin paljon, että laskijan uskallus petti usein ennen suksen ominaisuuksia. Suksea kuormitettaessa se tarrasi rinteeseen todella vakaasti. Leveä ja jäykähkö kanta tekivät sen, että käännös piti viedä aina loppuun saakka. Mikäli kevennys tapahtui liian aikaisin, kanta ”ampui” laskijan takapainoon.

Force on erittäin mainio rinnesuksi ja vauhdikas hiihtokaveri osaavalle laskijalle! Kun suksen kanssa pääsee sinuiksi, se tarjoaa nautittavaa, vauhdikasta ja vakaata menoa niin pehmeällä kuin jäisellä rinteellä. Suksia ostettaessa ulkonäkö on harvemmin kovin korkealla päätöksenteon prioriteeteissa. Omasta mielestäni Force on tyylikäs suksi, joka sai paritkin spontaanit kehut kanssalaskijoilta Ylläksen kondolimatkan aikana.

Saatavilla jo nyt

Force on tulossa varsinaiseen myyntiin vasta kaudeksi 2019-2020. Pieni ennakkoerä on jo saatavana Ruka Storesta ja Scandinavian Outoorista

Jussi Ovaskainen304 Artikkelia

  Halti esitteli hiihtomaajoukkueen uudet kisa-asut

  Halti esitteli hiihtomaajoukkueen uudet kisa-asut

  Marraskuun lopussa alkavalla maailmancup-kaudella hiihtomaajoukkue kilpailee  upeassa sinivalkoisessa kisa-asussa. ”Liekki” -nimeä kantava kilpailuasu on yhdistelmä teknisiä, sekä liikkuvuutta ja hengittävyyttä lisääviä yksityiskohtia. Ominaisuudet takaavat urheilijoille maksimaalisen tuen itse suoritukseen. Halti on Suomen Hiihtoliiton pääyhteistyökumppani ja vaatettaa maastohiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn…

  Haglöfs muistaa juurensa

  Haglöfs muistaa juurensa

  Ruotsin Taalainmaailta kotoisin olevalla Haglöfsilla arvostetaan yhtiön pitkää historiaa. Uusi mallisto on rakennettu pitkälti taalainmaalaisen kurbit-kuvion ympärille. Printti on nimetty Dalarnaksi, jossa yhdistyy rohkeat värit sekä modernit kukkakuviot. Lämmittää märkänäkin Skandinavisessa ulkoilmassa on vaikea välttyä kelien vaihteluilta. Syksyllä ja talvella…

  Sasta juhlii juurevasti 50 vuotista taivaltaan

  Sasta juhlii juurevasti 50 vuotista taivaltaan

  Luonnonystäviä jo puolen vuosisadan ajan pukenut suomalainen Sasta juhlistaa merkkipäiviään tekemällä yhteistyötä muiden, samat kestävät arvot jakavien kotimaisia laatumerkkien kanssa. Sastan juhlavuosijulkistusten tavoitteena on muistuttaa kuluttajia kotimaisen suunnittelun ja osaamisen jatkuvuuden tärkeydestä sekä tukea vastuullisia suomalaisia toimijoita. Vuoden kolmas kumppanijulkistus…