Testi - Salomon Force-laskettelusukset

Testi – Salomon Force-laskettelusukset

Salomon Force edustaa ensi kaudelle tulevia leveämpirunkoisia wide body -suksia. Leveärunkosuksia tulee markkinoille ensi kaudelle käytännössä jokaiselta suksimerkiltä. Ne tarjoavat nautinnollista rinnelaskua osaaville laskijoille. Salomonin uusi Force-sarja edustaa wide body -suksien jämäkämpää suuntausta. Kisasuksista tuttu runkorakenne ja materiaalit vastaavat osaavan laskijan tarpeisiin.

Yousportin pikatestiin saatiin malliston leveimmän ja jäykimmän suksen, Force 84:n. Testattu suksi oli 177 cm pitkä ja testilaskija 178 cm. Forcen kääntösäde on 16 metriä ja leveys kärjessä 132 mm, vyötäröllä 84 mm ja kannassa 116 mm.

Jämäkkä rakenne

Forceja tarkastellessa huomio kiinnittyy niiden voimakkaaseen leikkaukseen ja suureen painoon. Painosta voisi päätellä, että suksen runko on suunniteltu laskemista, ei nousemista varten. Painoa lisäsivät vielä testisuksiin kiinnitetyt rental-siteet. Suksen keulaa on vähän kohotettu normaalia aiemmin (ns. rocker) kääntymisen helpottamiseksi ja kanta on perinteiseen tapaan suora. Suksessa on normaalin rinnesuksen jalkavuus.

Hyvä laskutuntuma

Testilaskut tehtiin maaliskuisilla Levin ja Ylläksen rinteillä, jotka olivat pinnaltaan aika pehmeät. Rinteissä oli kuitenkin muutamia tuulen puhdistamia jäisempiäkin pätkiä, joissa pääsi kokeilemaan Forcen pito-ominaisuuksia kovillakin pinnoilla.

Suksi oli erittäin looginen ja jämäkkä laskea. Suksi vaatii vauhtia toimiakseen kunnolla. Käytännössä vauhtia kertyi aina niin paljon, että laskijan uskallus petti usein ennen suksen ominaisuuksia. Suksea kuormitettaessa se tarrasi rinteeseen todella vakaasti. Leveä ja jäykähkö kanta tekivät sen, että käännös piti viedä aina loppuun saakka. Mikäli kevennys tapahtui liian aikaisin, kanta ”ampui” laskijan takapainoon.

Force on erittäin mainio rinnesuksi ja vauhdikas hiihtokaveri osaavalle laskijalle! Kun suksen kanssa pääsee sinuiksi, se tarjoaa nautittavaa, vauhdikasta ja vakaata menoa niin pehmeällä kuin jäisellä rinteellä. Suksia ostettaessa ulkonäkö on harvemmin kovin korkealla päätöksenteon prioriteeteissa. Omasta mielestäni Force on tyylikäs suksi, joka sai paritkin spontaanit kehut kanssalaskijoilta Ylläksen kondolimatkan aikana.

Saatavilla jo nyt

Force on tulossa varsinaiseen myyntiin vasta kaudeksi 2019-2020. Pieni ennakkoerä on jo saatavana Ruka Storesta ja Scandinavian Outoorista

Jussi Ovaskainen258 Artikkelia

  UUSI HAGLÖFS GRYM EVO JACKET - KESTÄVÄ JA VASTUULLINEN

  UUSI HAGLÖFS GRYM EVO JACKET - KESTÄVÄ JA VASTUULLINEN

  Haglöfs Grym Evo Jacket on vaikeita sääolosuhteita kestävä 3-kerroksinen kuoritakki. joka on valmistettu tarkoin valikoiduista, vastuullisista materiaaleista. Siinä on käytetty Haglöfsin omaa PROOF™ ECO -teknologiaa, jossa kierrätetyistä materiaaleista saadaan hyvin säänkestäviä. Takin hitsatut saumat takaavat oivan suojan niin kosteudelta kuin…

  Helkama luottaa suomalaisuuteen

  Helkama luottaa suomalaisuuteen

  Jopo, Aino ja Oiva ovat Suomen tunnetuimpia polkupyörämalleja. Ne ovat kotimaisen, vuonna 1905 perustetun perheyritys Helkaman tuotemerkkejä. Yrityksellä on ollut jo vuodesta 1953 alkaen omaa pyörätuotantoa Hangossa, ja on edelleen. Helkaman tehtaalla valmistuu vuosittain noin 25 000 pyörää. Jopoja tehtaalta…

  Sähköpyörien testikiertueet käynnissä - kannattaa kokeilla

  Sähköpyörien testikiertueet käynnissä - kannattaa kokeilla

  Sähköpyöristä on kohistu parin viime kesän aikana aika paljon. Ja ihan syystäkin, sillä sähköpyörä on mainio liikuntaväline. Oikea termi on sähköavusteinenpyörä, joka on kansan suussa lyhentynyt sähköpyöräksi. Sähköpyörällä polkeminen on kevyttä ja matka etenee joutuisasti. Sähkömoottorin avustuksen määrää voi säätää…