Talviliikkuminen ei jää varusteista kiinni

Talviliikkuminen ei jää varusteista kiinni

Alkavan talven varustetrendejä voi kuvailla yhdellä sanalla – mukavuus. Valikoimissa on talviliikkujille kevyempiä, paremmin istuvia ja helppokäyttöisempiä varusteita. Nousussa ovat muun muassa talvipyöräily ja hiihtolajit. Monilajiharrastaminen ja sisälajien, kuten tenniksen, suosio jatkavat kasvuaan.

Petzl Sirocco-kypärä

Ultrakevyt ja huippuhyvin tuulettuva kypärä kiipeilyyn ja vuorikiipeilyyn. Kypärän paino on vain 170 grammaa.  Sirocco-kypärä suojaa myös takaa ja sivuilta, normaalia pidemmälle ulottuvan reunan ansiosta.

Magneettisen leukahihnan soljen ansiosta hihnojen sulkeminen onnistuu yhdellä kädellä. Kauttaaltaan säädettävä tekstiilihihnasta valmistettu sisärakenne mahdollistaa kypärän mukauttamisen pään muodon mukaan täydellisesti niin miehille kuin naisillekin. Sisään käännettävien hihnojen ansiosta kypärän pakkaaminen ja kuljettaminen on helppoa. Integroidut kiinnikkeet otsavalaisimelle helpottavat kypärän käyttöä pimeällä. Sisäosan kosteutta siirtävät pehmusteet ovat irrotettavissa ja pestävissä. Kypärään on mahdollista liittää Petzl-kasvosuojus esimerkiksi jääkiipeilyn ajaksi.

Hybridirakenteisen kypärän päämateriaali on erittäin kulutuskestävää, pitkäikäistä ja tehokkaasti iskuja vaimentavaa, laajennettua polypropyleeniä (EPP).

Päälaen suoja-alue laajennettua polystyreenivaahtoa (EPS). Päälaen ulkokuori polykarbonaattia. Takuu 3 vuotta. Värit musta ja valkoinen. Kaksi kokoa S-M ja M-L.

Suositushinta: 129,95 euroa.  

Salomon Driver+ -laskettelukypärä

Salomonin Driver+ on uudenlainen laskettelukypärä, jossa on integroidut laskettelulasit. Lasit on kiinnitetty kypärään uudenlaisella saranamekanismilla, jonka ansiosta laseja on helppo käyttää. Uutuuden etuina ovat lasien parempi istuvuus kasvoille ja paikalla pysyminen sekä hihnojen puuttuminen.

Käyttömukavuutta parantaa myös Custom Dial Fit -istuvuusjärjestelmä, jossa kypärässä olevan pienen ilmapumpun avulla kypärä saadaan muotoutumaan hyvin käyttäjänsä päähän. Kypärän mukana toimitetaan kahdet lasit, toinen sopii aurinkoiselle kelille ja toinen iltavalaistukseen.

Suositushinta: 229 euroa.

Rex helppokäyttöiset nestemäiset liisterit

Erittäin helppokäyttöinen liisteriuutuus! Siisti levittää ohuena kerroksena ilman lämmitystä ja tasoitusta. Nestemäisen liisterin avulla saa nopean lisäpidon purkkivoiteen päälle, ilman kuivumisaikaa. Liisteri on sitkeää ja kulutusta kestävää.

Nestemäinen liisteri soveltuu hyvin myös matalalla voidepesällä varustetuille ns. purkkisuksille. Liistereitä on kolmea eri versiota:

Kulta +3 °C…-7 °C

Täydellisen ohut ja tasainen liisterikerros, joka toimii myös matalalla voidepesällä varustetuissa perinteisissä suksissa. Liisterin lisäys on helppoa myös kesken hiihdon, kuivumisaikaa ei tarvita.

Punainen +10 °C…0 °C

Helppoa liisterin levitystä ilman sormien sotkemista. Ominaisuuksiltaan sama kuin tuubiin pakattu 210 Punainen Special -liisteri.

Base-pohjustusliisteri

Nestemäisen Rex-pohjustusliisterin avulla saat ohuen ja tasaisen pohjustuskerroksen. Liisterisuksien pohjustus käy Basen avulla vaivattomasti.

Suositushinta: 12 euroa.

Peltonen Infra X Skin -pitokarvasuksi

Infra X Skin on kilpa- ja aktiivihiihtäjille suunnattu täysiverisen kilpasuksen pitokarvaversio kovavauhtiseen hiihtoon. Suksissa on kilpasuksia varten suunniteltu uusi ohuempi ja lyhyempi pitokarva. Äärimmäisen liukas Nano High Speed -pohja ja SkinRace-mohairpitokarva mahdollistavat huolettoman hiihtonautinnon.

Peltosen suksissa on vaihdettava korkealaatuinen mohairpitokarva. Suksien toiminnallisuutta voidaan säätää helposti siirrettävän Rottefella NIS -siteiden avulla hiihtotyylin ja keliolosuhteiden mukaan.

Suositushinta: 449 euroa.

Alpina FUSION Skate- ja FUSION Classic -hiihtokengät

Aktiiviharrastajan kilpahenkinen luistelukenkä on uutuusmalli Alpinan 4Dry-sarjan monoihin.

Hengittävä ja vedenpitävä 4Dry-pintamateriaali ja Heel Fit -kannansäätömekanismi lisäävät käyttömukavuutta. Monoissa on tyylikkään valkoinen Xcelerator-kilpapohja.

4Dry-materiaalissa on laminoitu kolme materiaalia yhteen: perforoitu pintakerros, vedenpitävä ja hengittävä Alpitex-kalvo ja Alpitexia suojaava sisäkalvo. Näin on saatu aikaan aikaisempaa kestävämpi rakenne, joka on samalla vedenpitävä ja tehokkaasti hengittävä. Koot 36–48.

Suositushinta: 279 euroa.

Polar M420 GPS -kellon avulla osaat myös levätä

Syke- ja aktiivisuusmittareiden, GPS-mittareiden ja älykellojen suosio jatkaa kasvuaan myös talvilajien ja sisäliikuntaharrastajien keskuudessa. Aktiivisuusmittareilta halutaan yhä useammin myös tietoa laadukkaan levon määrästä.

Polar M430 GPS -kello on loistava motivaattori ja valmentaja talven treeneihin. Siinä on Polarin tehokkaat harjoittelutoiminnot ja ympärivuorokautinen aktiivisuusseuranta. M430-sykemittarissa on myös Polar Sleep Plus™ -toiminto, joka antaa arvokasta tietoa nukkumisesta, kuten unen laadusta ja nukkumistavoista. Se auttaa parantamaan unta, jolloin suorituskykykin paranee.

Suositushinta: 229 euroa.

SWIX Triac 3.0 -maastohiihtosauva

Keveys, tehokkuus ja jäykkyys – siinä kolme maastohiihtäjän arvostamaa sauvan ominaisuutta. Swix tarjoaa kaikkea tätä laajassa mallistossaan. Malliston lippulaivana on uusi Swix Triac 3.0, jonka menestys Lahden MM-hiihdoissa oli ennennäkemätön: 14 kultamitalia 16:sta jaossa olleesta! Triac 3.0 -sauva on äärimmäisen kevyt, sillä kokonaispaino 155-senttisessä sauvassa on vain 136 grammaa! Uuden kiinteän hihna-/kahvajärjestelmän (TCS) ansiosta voima siirtyy hiihtäjästä eteenpäin tehokkaasti. Triac-sauvoista tuttu TBS-sompajärjestelmä mahdollistaa somman vaihdon lumiolosuhteisiin sopivaksi ilman liimaa ja työkaluja vain muutamassa sekunnissa. Pehmeissä olosuhteissa kannattaa käyttää isompaa sompaa, jotta sauva ei uppoa läpi ladusta, kun taas kovemmilla alustoilla (nopeissa olosuhteissa) sauvan hallittavuus ja heiluripaino paranevat käytettäessä pienempää sompaa. TBS-järjestelmä on saatavilla useissa Swix-sauvamalleissa, aina kuntoilijoiden sauvoista alkaen.

Suositushinta: 399 euroa.

Atomicin Redster-suksisarja sporttisille laskijoille

Alppihiihtovarusteisiin erikoistuneen Atomicin kilpa- ja aktiiviseen rinnelaskuun tarkoitettu Redster-sarja on täysin uudistunut. Mallistossa on kaikki tehty uusiksi, väritystä myöten. Suurin uudistus on tapahtunut suksissa, joissa on uusi Servotec-värinänvaimennus, joka samalla toimii eräänlaisena käännöstä helpottavana ohjaustehostimena. Suksen ydin on puuta, joka elävänä materiaalina antaa hyvän laskutuntuman. Redster-mallisto kattaa sporttisen peruslaskijan ja siitä aina maailman huippulaskijoiden tarpeet täyttävät versiot, pujottelusta syöksylaskuun saakka.

Suositushinta: Atomic Redster G9 X14 TL RS -siteillä 960 euroa.

KTM-sähköpyörät toimivat myös talvella

Sähköavusteisten polkupyörien eli sähköpyörien suosio on kasvanut vauhdilla. Samalla myös sähköpyörämallien määrä on kasvanut huomattavasti. Sähköpyörien moottori- ja akkutekniikoissa on paljon eroja, joten niihin kannattaakin perehtyä hyvin. Laadukkailla akuilla ja komponenteilla saavutetaan paitsi korkea turvallisuustaso ja ajamisen helppous myös pitkä käyttöikä. Sähköavusteisia pyöriä on saatavilla kaupunkipyöristä täysjoustomaastopyöriin. Talviajossa toimii hyvin esimerkiksi sähköavusteinen maastopyörä, jonka suuret renkaat kulkevat lumellakin kevyesti.

Sähköavusteinen pyörä avustaa poljettaessa ja antaa apua raskaissa ylämäissä tai vaihtelevilla keleillä. Näin uskallat lähteä ajamaan entistä pidempiä matkoja ilman suurempaa huolta jaksamisesta. Talvipyöräilijän tulee vaihtaa liukkaiden kelien ajaksi pyörään nastarenkaat ja varmistaa näkyvyys liikenteessä valoilla ja heijastimilla.

KTM:n sähköpyörissä on laadukkaat Boschin komponentit, jotka kestävät myös Suomen talvessa.

Suositushinnat alkaen 2 499 euroa.

Lundhags-retkiluistimilla luontoon 

Retkiluistelun suosio on kasvanut vähälumisina talvina, jolloin järvien ja rannikon jäät ovat kuitenkin saaneet kantavan jääpeitteen. Pääosa retkiluistelusta tapahtuu edelleen hoidetuilla radoilla, mutta myös luonnonjäillä tapahtuva retkiluistelu lisääntyy merkittävästi. Luisteltaessa luonnonjäillä tulee retkille varustautua asianmukaisesti. Kunnollisten retkiluistinten lisäksi mukana tulee olla ainakin jäänaskalit ja heittoköysi. Lisäksi mukaan kannattaa ottaa retkiluistelusauva(t), joilla jään kantavuutta voi testata. Kunnollinen vedenpitävä retkiluistelureppu toimii myös kellukkeena hädän hetkellä. Asianmukaiset retkiluistelumonot ovat myös mukavat kävellä siirryttäessä vesistöstä toiseen.

Lundhagsin valikoimissa on kaikki, mitä retkiluistelija tarvitsee, esimerkkinä Lundhags Fleet -retkiluistimet, joissa on vaelluskenkiin tai muihin tukevavartisiin kenkiin sopivat helppokäyttöiset siteet. Luistimen terä on ruostumatonta Sandvik-terästä.

Suositushinta: 150 euroa.

Rottefella Xcelerator Pro Skate+ -kilpahiihtoside

Luisteluhiihtositeiden sijainnin säädettävyys on uutta maastohiihdossa. Säädön avulla suksen käyttäytymistä voidaan muuttaa esimerkiksi keliolosuhteiden muuttuessa. QuickLock-siteensiirtomekanismin avulla voit nopeasti muokata suksiesi toimintaa ilman työkaluja.

Siteiden sisäänrakennetun korotuspalan ansiosta suksen kärki reagoi herkästi, mikä helpottaa eritoten pehmeässä hiihtämistä.

 Suositushinta: 79,90 euroa.

 

Jopo sopii myös talviajoon

Jopo on Suomen suosituin polkupyörä, ja pienillä muutoksilla se toimii hienosti myös talvipyöräilyssä. Sen mahdollistaa uusi Jopo-nastarengas, joka sopii kaikkiin 24” (47-507) renkailla varustettuihin Jopoihin. Nastarenkaassa on 100 kovametallinastaa, jotka parantavat renkaan pitoa jäällä. Pistosuojaus estää sepelin painumista renkaan läpi, ja renkaan kyljessä oleva heijastinnauha parantaa näkyvyyttä sivuille.

Suositushinta: 42 euroa/kpl.

Warrior Alpha QX -jääkiekkomaila

Jääkiekossa mailan jäykkyys ja kestävyys ovat nousseet puheenaiheeksi Suomessa Patrik Laineen käyttämän löysähkön mailan ja räjähtävän laukauksen ansiosta.

Warrioir Alpha QX -mailan optimoitu Quick Strike -varsi tarjoaa räjähtävän ja tarkan laukauksen. Matala taipumakohta ulottuu alakädestä aina lapaan saakka. Täysin uusi Saber Taper -nilkkarakenne ylläpitää kiertojäykkyyden koko laukaisuvaiheen ajan antaen kaiken laukauksen liike-energian kiekon suuntaan.

Suositushinta: 239 euroa.

Koko tiedote luettavissa xx.

Bridgedale Alpine Tour -laskettelusukka

Pitkävartinen aktiiviharrastajan sukka muotoutuu erinomaisesti jalkaan ja siirtää kosteuden tehokkaasti pois iholta. Varpaisiin on ommeltu paksumpaa neulosta lämpimyyden säilyttämiseksi. Muu neulos on hyvin istuvaa ohuempaa materiaalia. Nilkassa ja kantapäässä olevat joustavat neulokset ja materiaalit helpottavat monojen jalkaan laittamista. Nilkan ja jalkapöydän ympärillä oleva jalkaa ”halaava” rakenne pitää sukan loistavasti paikoillaan, ja pohkeen ympärille on lisätty joustavampaa neulosta. Sukan suussa on leveä kaksinkertainen resori. Sukalla on 3 vuoden materiaali- ja valmistusvirhetakuu. Koot: S 36–39, M 40–43, L 44–47, XL 48+. Materiaalit: 21 % merinovilla, 20 % endurofil/polypropyleeni, 58 % nylon/polyamidi, 1 % Lycra®/elastaani

Suositushinta: 34,95 euroa.

Jussi Ovaskainen315 Artikkelia

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään julkaissut Tietoturvamerkin. Merkki on kehitetty Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen pilottiprojektina yhdessä Cozify Oy:n, DNA Oyj:n ja Polar Electro Oy:n kanssa. Ensimmäiset Tietoturvamerkit on nyt myönnetty Cozifyn Hub -älykotisovellukselle, DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle ja Polar Ignite -fitnessälykellolle. Tietoturvamerkki takaa…

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

   Pujottelun maailmancup osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Levillä. Maailmancupia organisoivan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n työntekijät pukeutuvat Haltin vaatteisiin. Halti ja Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, ovat aloittaneet yhdennentoista yhteistyökauden. Vuosien aikana yhteistyö on laajentunut alppilajeista kuuteen olympialajiin: alppihiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn sekä freestyleen ja…

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Suksivoideteollisuus on pitkään pyrkinyt löytämään voitelutuotteissa haitalliseksi todetuille fluorilisäaineille korvaavia raaka-aineita. Vauhdin uudet fluorittomat PURE-tuotteet ovat saatavana jo tämän talven lumille. Vauhdin PURE-mallisto on vuonna 2015 aloitetun kehitystyön tulos, jota on tehty yhdessä mm. Itä-Suomen yliopiston kanssa. Uuden malliston ja…