Talvella kannattaa panostaa pukeutumiseen, kerrospukeutumiseen!

Talvella kannattaa panostaa pukeutumiseen, kerrospukeutumiseen!

Nyt kun vihdoin saamme nauttia sellaisesta talvesta, joka näille leveysasteilla kuuluu, keskustelu kääntyy monissa kodeissa ja kahvikuppikeskusteluissa vaatetukseen ja talvivarusteluun – mitä päälle, kun ulkona paukkuu -20 aseteen pakkanen!? Pikainen pyrähdys autolta työpaikalle tai kotoa bussipysäkille sujuu toki nahkapohjakengissä ja köykäisempikin varustus päällä, mutta jos talvesta haluaa todella nauttia -yllätys yllätys, varusteilla on väliä.

Jos vielä aikeissa on harrastaa liikuntaa antamatta vaihtelevien tai kylmien kelien vaikuttaa, on kerrospukeutuminen vastaus oikeanlaiseen pukeutumiseen. Miten kukanenkin kerrospukeutumisen toteuttaa, on jokaisen oma asia, mutta logiikka on yksinkertainen -mitä enemmän funktionaalisia kerroksia, sitä lämpimämpää. Päällimmäiseksi kerros, joka pysäyttää ja suojaa ympäriltä tulevalta kosteudelta ja kylmyydeltä. Ihoa vasten materiaali, joka tuntuu hyvältä ja säilyy kuivan ja lämpimän tuntuisena myös vaikka hikoilisit kylmistä olosuhteista huolimatta. Väliin olosuhteista riippuen oikea määrä välivaatetusta.

Sinä itse olet lämmön lähde ja mitä enemmän lämpöä tuotat ja miten kylmältä suojaudut, on olennaista.  Kuohkeat ja paksut materiaalit lämmittävät ja eristävät paremmin koska se mikä todellisuudessa ”lämmittää” on kerrosten, materiaalien, lankojen, kuitujen väleihin jäävä ilma. Synteettiset kuidut ja materiaalit ovat sileitä pinnaltaan, joten ne tuntuvat kylmältä vähäisten ilmataskujen vuoksi, mutta haihduttavat kosteutta ja kuivuvat nopeasti. Tiettyihin tilanteisiin ja aktiiviurheiluun ne ovat hyvä valinta – riippuu monesta tekijästä, eniten siitä mistä kukanenkin tykkää. Markkinoilla on kuitenkin koko ajan tarjolla enemmän urheiluun tarkoitettuja villaisia alusvaatteita. On ohutta ja pehmeää merinovillaa, uutta villaa ja tavallista villaa. Lämmittävyyden lisäksi niiden eduksi voidaan todeta villan luontainen antibakteerisuusominaisuus minkä ansioista eivät ala niin helposti haista.

Toiminnallisimmat kerrokset talviulkoiluun löytyvät urheilu- ja ulkoilubrändeiltä. Valikoimat ovat laajat ja materiaali- ja asiantuntemus parhaimmillaan erikoiskaupassa. Joten jos tuntuu että ulkoilu on varusteista kiinni, tervemenoa urheilukauppaan päivittämään kerrokset kuntoon. Nautitaan talvesta nyt kun ON talvi!