Swix vaatettaa maastohiihtäjän

Swix vaatettaa maastohiihtäjän

Hiihto on intensiivistä, kokonaisvaltaista liikuntaa kylmissä olosuhteissa. Hiihtäjä ei saa läkähtyä hengittämättömien materiaalien takia, eikä ihoa vasten saa kertyä kosteutta. Siksi Swix on lähtenyt uudistamaan hiihtäjien pukeutumistapoja.

Uuden Swix Triac 3.0 -treenivaatesarjan suunnittelun lähtökohtana on pitää kehon lämpötila neutraalina (37 astetta) intensiivisessä liikunnassa. Näin elimistö ei joudu taistelemaan ylimääräistä lämpökuormaa, viimaa tai kylmyyttä vastaan.

Traic 3.0 -asuissa käytetään päämateriaalina kapillaari-ilmiötä hyödyntävää kangasta, joka siirtää kosteuden pois iholta. Tällöin materiaali ohuudestaan huolimatta tuntuu lämpimältä ja miellyttävältä. Täysin tuulenpitävä ja lähestulkoon täysin vettä pitävä uuden sukupolven kalvo hengittää huimat 2,7 l/m²/s.

Triac 3.0 -kokonaisuus koostuu tuulenpitävästä, joustavasta liivistä, sen alle puettavasta hihoiltaan tuulenpitävästä ”kapillaarimateriaalista” valmistetusta paidasta ja istuvista housuista. Yhdistelmä tarjoaa perinteistä takki & housu -pukeutumista suorituskykyisemmän kokonaisuuden koviin harjoituksiin tai vaikka maratonhiihtoihin niille hiihtäjille, joille ajatus kisatrikoista on vähän liikaa.

Swix Triac 3.0 -liivi

Erittäin joustavan softshell-liivin etuosa on markkinoiden hengittävintä (2,7 l/m²/s) tuulenpitävää kalvoa. Pientavaroille on vetoketjullinen rintatasku.

Suositushinta 130 euroa

Swix Triac 3.0 ½ Zip

Swix Triac 3.0 ½ Zip yhdistää alusasun ja välikerroksen parhaat puolet (1,5-kerroksinen), mutta yhdessä Triac 3.0 -liivin kanssa se päihittää muiden takkien toiminnallisuuden. Ihoa vasten kangas on miellyttävää, ja siinä on markkinoiden paras kosteudensiirto. Hihat suojaavat tuulelta.

Suositushinta 90 euroa

Swix Triac 3.0 -housut

Uuden ilmaa läpäisevän ja tuulta pitävän materiaalin ansiosta housut ovat erittäin hengittävät ja niissä on hyvä kosteudensiirto. Housut ovat yhdistelmä trikoota ja softshelliä, ja niissä on istuvuutta parantava leikkaus. 

Suositushinta 130 euroa

Swix Menali Insulated Shorts 2.0

Uudistettu pidempi versio suositusta ”toppatikkishortsista”. Ilmava lämmöneristys pitää lämpimänä erittäin kylmissäkin olosuhteissa ja sopii kaikkiin talviaktiviteetteihin. Joustopaneelit, kevyt softshell-takaosa ja sivuilla olevat täyspitkät vetoketjut lisäävät käyttömukavuutta. Toppashortseissa on vetoketjullinen tasku.

Suositushinta 80 euroa

Swix Triac 3.0 -pipo

Swix Triac 3.0 Hat on ohut pipo koviin treeneihin ja kisoihin. Pipo on valmistettu kosteutta siirtävästä kapillaarimateriaalista, joka pitää pään kuivana kovassakin rasituksessa. Joustavan pipon sisäpinta on harjattu miellyttävän tuntuiseksi ja sen istuvuus on varmistettu laserleikkaamalla kangas pään muotoon.

Suositushinta 30 euroa

Swix Triac 3.0 SPPS -hiihtohanskat

Swix Triac 3.0 SPPS on hyvin istuva hanska niin huippuhiihtäjille sekä pitkän matkan hiihtäjille. Hanska on yhteensopiva SPPS-hiilikuiturannetuen kanssa, mutta toimii myös ilman tukea. SPPS-tuki ehkäisee väsymistä ja antaa hyvän sauvatuntuman. Laadukas 0,6 mm:n mokkanahkakämmen antaa hyvän pidon ja tuntuu erittäin miellyttävälle.

Suositushinta 60 euroa

Iivo The Champion -villapaita

Swix on olympiavoittaja Iivo Niskasen yhteistyökumppani. Iivo Niskasen 50 kilometrin olympiavoiton kunniaksi on suunniteltu suosittuun RAV-villapaitaan perustuva

100 % merinovillapaita (micron 23,5). Lämmin, joustava, kevyt ja pehmeä merinovillapaita on

monikäyttöinen. Korkea kaulus suojatulla vetoketjulla ja pitkät hihat peukaloaukoilla

ovat ominaisuuksia, joita itse mestarikin arvostaa!

Suositushinta 150 euroa

Jussi Ovaskainen241 Artikkelia

  Lumilajit liikuttavat ympäri Suomen

  Lumilajit liikuttavat ympäri Suomen

  Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä kiertue, joka tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille iltaisin.   Kiertuepaikkakuntia on 25, tapahtumapäiviä yli 60 ja tavoitteena on liikuttaa 15 000 lasta, opettajaa ja…

  Säädettävä side helpottaa hiihtämistä

  Säädettävä side helpottaa hiihtämistä

  Rottefellan uusi Move on käänteen tekevä side perinteisen hiihtäjille. Move Switch -kääntimen ansiosta siteen voi kääntää neljään eri asentoon, yhteensä 36 mm eteen- tai taaksepäin. Sidettä eteenpäin siirtämällä suksen pito paranee ja taaksepäin siirto lisää luistoa. Siteen siirto-ominaisuus vähentää epäonnistuneen…

  Huolletuilla suksilla on mukava hiihtää

  Huolletuilla suksilla on mukava hiihtää

  Hiihtokausi on saatu käyntiin koko maassa ja laduilla onkin käynyt mukava kuhina. Olennainen osa hiihtonautintoa on hyvin toimivat sukset. Niiden hoitaminen on tehty yhä helpommaksi.   Nestemäiset voiteet ovat tehneet tuloaan jo muutaman vuoden. Alussa voiteet olivat pikavoiteita, mutta yhä useammin…