S/LAB Shift Hybrid - Salomonin uudenlainen vapaalaskuside

S/LAB Shift Hybrid – Salomonin uudenlainen vapaalaskuside

Shift on uuden sukupolven side, jossa yhdistyvät alppisiteen suorituskyky ja touring-ominaisuudet, eli siinä on kaksi sidemallia yhdessä tuotteessa. 

Kevyt side mahdollista miellyttävän touring-hiihtämisen hoitamattomien rinteiden huipuille, ja nautinnollisen laskun aika side on perinteisen alppisiteen kaltainen. Tämä onnistuu, kun yhdistetään pin-siteiden liikkuvuus ja Salomonin alppisiteiden täsmällinen laskutuntuma ja suorituskyky. Shift on ainoa hybridiside, joka on yhteensopiva kaikkien yleisesti tunnettujen alppimonojen kanssa, alppimonoista touring-monoihin. Tämän ansiosta Shiftille on myönnetty MNC-sertifikaatti (MultiNorm Certification). Shift on myös saanut saksalaisen katsastuslaitoksen TÜV:n myöntämän turvallisuussertifioinnin, koska side on turvallinen riippumatta siitä, minkälaisia monoja laskija käyttää.  

Huippulaskijoiden kehittämä tuote

Idea siteestä syntyi vuoden 2012 Salomonin tiimilaskijoiden kokouksessa. Urheilijat kertoivat Salomonin insinööreille, ettei markkinoilla ollut heidän tarpeitaan vastaavia siteitä. Siitä lähtien yhtiön Alpine R&D -tiimi on kehittänyt erilaisia prototyyppejä, joissa otettiin huomioon urheilijoilta saatu palaute. Lopputuloksena on tuote, joka täyttää kaikki toiveet ja vaatimukset – se luo uuden laskusiteiden kategorian.

Kuinka side toimii?

Säädettävän etusiteen ansiosta Shifteissä voidaan käyttää kaikenlaisia monoja. Oli mono sitten perinteinen alppihiihtomono tai touring-malli, siteen saa säädettyä monoon sopivaksi helppokäyttöisellä ruuvisäädöllä. Sitten on varsinaisen innovaation vuoro. Kehittämällä etusiteen, johon sopiin niin alppi- kuin touring-mono, Salomon valmisti monipuolisen hybridisiteen, jollaista ei ole aiemmin ollut markkinoilla. Etusiteen siivissä olevat pin-nastat mahdollistavat tehokkaan, aina 90 asteen liikkeen hiihdettäessä ylämäkeen. Siteessä on helppokäyttöisiä toimintoja, joilla voi helpottaa kipuamista maaston mukaan.

Laskemaan lähdettäessä side vaihdetaan touring-asennosta ski-asentoon kätevän vivun avulla muutamassa sekunnissa. Nostamalla vivun ylös ski-asentoon siteen viikset sulkeutuvat perinteisen alppihiihtositeen muotoon. Sen jälkeen siteitä käytetään kuten perinteisiä alppihiihtositeitä – näin laskuun saadaan sama luottamusta tuova tuntuma. Shift antaa suorituskykyä vapaalaskuun, monon liikkeet siirtyvät täsmällisesti sukseen ja joustavat viikset vaimentavat iskuja. Shiftissä on sama iskunvaimennus, turvallisuus ja suorituskyky kuin arvostetulla STH2-siteellä. Takasiteen vaihto touring-asennosta ski-asentoon käy yhdellä liikkeellä. Vaikka side on erittäin kevyt, vain 1,7 kg/pari, se on erittäin kestävä. Se on valmistettu hiilikuidulla vahvistetusta PA-muovista sekä teräksestä ja alumiinista. Alppisiteistä Shiftissä käytetään ensimmäistä kertaa hiilikuituinjektoitua PA-muovia, jolla saadaan keveyttä ja kestävyyttä kaikissa hiihtotavoissa. S/LAB Shift -siteiden DIN-säädöt ovat 6–13.

Nettikauppaan

 

Jussi Ovaskainen289 Artikkelia

  Halti Outdoor Weekend on luontoliikkumisen juhlaa

  Halti Outdoor Weekend on luontoliikkumisen juhlaa

  Halti Outdoor Weekend on syyskauden avaustapahtuma Vuokatin vaaramaisemissa 6.-8.9.2019. Tapahtuma kokoaa yhteen kaiken tasoiset vaelluksen, polkujuoksun ja maastopyöräilyn harrastajat. Tapahtuman ytimen muodostavat Suomen vanhin vaellustapahtuma Vuokatin Vaellus sekä Vuokatti Trail Challenge -polkujuoksutapahtuma. Viikonlopun täydentävät maastopyörä -vaellus, koiravaellus, metsäjooga sekä pienten lasten…

  Valtteri Bottas Duathlon on koko perheen tapahtuma

  Valtteri Bottas Duathlon on koko perheen tapahtuma

  Valtteri Bottas Duathlon powered by Tunturi -tapahtuma järjestetään sunnuntaina 18.8.2019 Liikuntakeskus Pajulahdessa.  Koko perheen tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy! Mikäli mielii kisaamaan jälki-ilmoittautuminen onnistuu vielä tapahtumapäivänä info-teltalla. Aika: Su 18.8.2019 klo 10-18, kisat klo 12 ja 14 Paikka: Liikuntakeskus Pajulahti, Pajulahdentie 167 Matkat: miehet &…

  Missä retkeilet mieluiten? – vastaa ja voita Fjällräven Kånken Art päiväreppu

  Missä retkeilet mieluiten? – vastaa ja voita Fjällräven Kånken Art päiväreppu

  Elo- ja syyskuu ovat erittäin suosittuja retkeilykuukausia. Osa lähtee patikoimaan useiksi päiviksi Pohjois-Suomen kansallispuistoihin, osalle riittää muutaman tunnin retket lähimetsissä. Yousport.fi haluaa tietää, missä sinä mieluiten retkeilet? Kerro miksi paikka on suosikkisi. Samalla saamme jaettua hyviä vinkkejä mukavista retkeily kohteista.…