S/LAB Shift Hybrid - Salomonin uudenlainen vapaalaskuside

S/LAB Shift Hybrid – Salomonin uudenlainen vapaalaskuside

Shift on uuden sukupolven side, jossa yhdistyvät alppisiteen suorituskyky ja touring-ominaisuudet, eli siinä on kaksi sidemallia yhdessä tuotteessa. 

Kevyt side mahdollista miellyttävän touring-hiihtämisen hoitamattomien rinteiden huipuille, ja nautinnollisen laskun aika side on perinteisen alppisiteen kaltainen. Tämä onnistuu, kun yhdistetään pin-siteiden liikkuvuus ja Salomonin alppisiteiden täsmällinen laskutuntuma ja suorituskyky. Shift on ainoa hybridiside, joka on yhteensopiva kaikkien yleisesti tunnettujen alppimonojen kanssa, alppimonoista touring-monoihin. Tämän ansiosta Shiftille on myönnetty MNC-sertifikaatti (MultiNorm Certification). Shift on myös saanut saksalaisen katsastuslaitoksen TÜV:n myöntämän turvallisuussertifioinnin, koska side on turvallinen riippumatta siitä, minkälaisia monoja laskija käyttää.  

Huippulaskijoiden kehittämä tuote

Idea siteestä syntyi vuoden 2012 Salomonin tiimilaskijoiden kokouksessa. Urheilijat kertoivat Salomonin insinööreille, ettei markkinoilla ollut heidän tarpeitaan vastaavia siteitä. Siitä lähtien yhtiön Alpine R&D -tiimi on kehittänyt erilaisia prototyyppejä, joissa otettiin huomioon urheilijoilta saatu palaute. Lopputuloksena on tuote, joka täyttää kaikki toiveet ja vaatimukset – se luo uuden laskusiteiden kategorian.

Kuinka side toimii?

Säädettävän etusiteen ansiosta Shifteissä voidaan käyttää kaikenlaisia monoja. Oli mono sitten perinteinen alppihiihtomono tai touring-malli, siteen saa säädettyä monoon sopivaksi helppokäyttöisellä ruuvisäädöllä. Sitten on varsinaisen innovaation vuoro. Kehittämällä etusiteen, johon sopiin niin alppi- kuin touring-mono, Salomon valmisti monipuolisen hybridisiteen, jollaista ei ole aiemmin ollut markkinoilla. Etusiteen siivissä olevat pin-nastat mahdollistavat tehokkaan, aina 90 asteen liikkeen hiihdettäessä ylämäkeen. Siteessä on helppokäyttöisiä toimintoja, joilla voi helpottaa kipuamista maaston mukaan.

Laskemaan lähdettäessä side vaihdetaan touring-asennosta ski-asentoon kätevän vivun avulla muutamassa sekunnissa. Nostamalla vivun ylös ski-asentoon siteen viikset sulkeutuvat perinteisen alppihiihtositeen muotoon. Sen jälkeen siteitä käytetään kuten perinteisiä alppihiihtositeitä – näin laskuun saadaan sama luottamusta tuova tuntuma. Shift antaa suorituskykyä vapaalaskuun, monon liikkeet siirtyvät täsmällisesti sukseen ja joustavat viikset vaimentavat iskuja. Shiftissä on sama iskunvaimennus, turvallisuus ja suorituskyky kuin arvostetulla STH2-siteellä. Takasiteen vaihto touring-asennosta ski-asentoon käy yhdellä liikkeellä. Vaikka side on erittäin kevyt, vain 1,7 kg/pari, se on erittäin kestävä. Se on valmistettu hiilikuidulla vahvistetusta PA-muovista sekä teräksestä ja alumiinista. Alppisiteistä Shiftissä käytetään ensimmäistä kertaa hiilikuituinjektoitua PA-muovia, jolla saadaan keveyttä ja kestävyyttä kaikissa hiihtotavoissa. S/LAB Shift -siteiden DIN-säädöt ovat 6–13.

Nettikauppaan

 

Jussi Ovaskainen258 Artikkelia

  UUSI HAGLÖFS GRYM EVO JACKET - KESTÄVÄ JA VASTUULLINEN

  UUSI HAGLÖFS GRYM EVO JACKET - KESTÄVÄ JA VASTUULLINEN

  Haglöfs Grym Evo Jacket on vaikeita sääolosuhteita kestävä 3-kerroksinen kuoritakki. joka on valmistettu tarkoin valikoiduista, vastuullisista materiaaleista. Siinä on käytetty Haglöfsin omaa PROOF™ ECO -teknologiaa, jossa kierrätetyistä materiaaleista saadaan hyvin säänkestäviä. Takin hitsatut saumat takaavat oivan suojan niin kosteudelta kuin…

  Helkama luottaa suomalaisuuteen

  Helkama luottaa suomalaisuuteen

  Jopo, Aino ja Oiva ovat Suomen tunnetuimpia polkupyörämalleja. Ne ovat kotimaisen, vuonna 1905 perustetun perheyritys Helkaman tuotemerkkejä. Yrityksellä on ollut jo vuodesta 1953 alkaen omaa pyörätuotantoa Hangossa, ja on edelleen. Helkaman tehtaalla valmistuu vuosittain noin 25 000 pyörää. Jopoja tehtaalta…

  Sähköpyörien testikiertueet käynnissä - kannattaa kokeilla

  Sähköpyörien testikiertueet käynnissä - kannattaa kokeilla

  Sähköpyöristä on kohistu parin viime kesän aikana aika paljon. Ja ihan syystäkin, sillä sähköpyörä on mainio liikuntaväline. Oikea termi on sähköavusteinenpyörä, joka on kansan suussa lyhentynyt sähköpyöräksi. Sähköpyörällä polkeminen on kevyttä ja matka etenee joutuisasti. Sähkömoottorin avustuksen määrää voi säätää…