Kevät on pilkkijän unelma-aikaa

Kevät on pilkkijän unelma-aikaa

Vaikka talvi on ollut keleiltään haastava, pilkkijäät ovat useimmissa paikoissa kalastuskelpoisessa kunnossa. Kevät on pilkkijän parasta aikaa, kun aurinko lämmittää ja valaisee kalastajan kehoa ja mieltä. Osa pilkkijän kalaonnesta ja mukavuudesta on varusteista kiinni. Alla listattuna hyväksi havaittuja kalastusvarusteita. 

Rapala Sportsman’s 30 Chair Pack

Rapalan reppujakkarassa on taitettava istuin, 30 litran päätasku, sekä tilavat etu- ja sivutaskut. Taskujen käyttäminen on helppoa myös hanskat kädessä, sillä ne kiinnittyvät joko tarroilla tai kookkailla soljilla. Istuimessa on tekoturkispehmuste lämmittämässä.  

Lisätietoa

Blue Fox Ice Skimmer -sohjokauha

Suomessa valmistettu, kokoontaittuva Blue Fox Ice Skimmer -sohjokauha on helppo kuljettaa ja käyttää. Sen avulla tyhjentää kairatun reiän rivakasti sohjosta. 

Lisätietoa

Rapalan kalastusvalmiit pilkkisarjat

Pilkkimisen alkuun pääsee helposti valmiilla pilkintäsarjalla. Pilkin kanssa samassa paketissa on uistinrasia, jossa on mukana yksi pilkki. 

Kuvassa: 

Rapala Mästarspö Mormyska Combo ja Classic GL50 Ahven Combo -kalastusvalmiit pilkintäsarjat. 

Lisätietoa

Rapala Strech Half Finger -kynsikkäissä on lämmin 3M-eriste. Selkämys on vettä imemätöntä fleece-kangasta. Kämmenpuolen pitoa on parannettu silikonikuviolla. Kynsikkäiden avulla on helppo käsitellä pilkkitavaroita ja saaliskaloja. 

Lisätietoa

Rapala ProGuide Ice Claws -jäänaskalit

Suomessa valmistetut CE-hyväksytyt jäänaskalit kuuluvat jokaisen jäällä liikkuvan perusvarustukseen. Joustavalla niskahihnalla ja pikalukolla varustetut naskalit puetaan kauluksen päälle ”rusetiksi”, jolloin ne pysyvät tukevasti ja huomaamattomasti paikallaan. 

Kaksoiskomponenttirakenteessa kova ja kestävä runko yhdistyy pehmeisiin, hyvän pidon mahdollistaviin pintoihin. Tämän rakenteen ansiosta naskaleista saa pitävän otteen myös kohmeisin käsin.

Lisätietoa

Rapala UR Steel Foldable -taittojääkaira

Kaira pakkautuu pieneen tilaan, joten se on helppo kuljettaa. Taittokairan kuljetuspituus on vain 76 cm. Kairassa on irrotettavat terät, joten ne on helppo terottaa. 

Lisätietoa

 Rapala Ice Lure Pouch -pilkkikukkaro

Kuljeta ja säilytä kaikki talvivieheesi (pilkit, värikoukut ja morrit) kätevässä ja kestävässä pilkkikukkarossa. Vetoketjulla suljettava kuori, sisäpuolella vaahtomuovi, johon koukut on helppo kiinnittää. Sisäpuolella välijakaja, joka ehkäisee vieheiden takertumista toisiinsa. Pilkkikukkaroita on kahta kokoa. Lisätietoa

Talvikalastusvieheistä lisätietoa. 

Sufix Ice Magic monofiilisiima

Siimassa on pieni muisti eli se oikenee helposti kelan puolalta kelautuessaan. Hyvän siiman tunnusmerkkejä ovat myös pehmeys ja hyvä tuntuma vieheeseen.

Lisätietoa

Jussi Ovaskainen281 Artikkelia

  Alamäkipyöräily kasvattaa suosiotaan

  Alamäkipyöräily kasvattaa suosiotaan

  Extreme-lajiksi mielletty alamäkipyöräily on kasvattanut voimakkaasti suosiotaan viimevuosina. Yhtenä syynä on rinnekeskuksien aloittelijoille suunnitellut toimenpiteen. Aloittelijoille löytyy sopivia ja turvallisia reittejä sekä halutessa myös opastusta lajin pariin. Suomessa noin 15 hiihtokeskusta pyörittää hissejä kesällä alamäkipyöräilijöiden iloksi. Alamäkipyöräilyssä asiakas ostaa hissilipun,…

  Fjällräven vaatettaa metsästäjän

  Fjällräven vaatettaa metsästäjän

  Conscious Hunting eli vastuullinen metsästys tarkoittaaFjällrävenillä tasapainoa. Se ei ole palkintojen keräystä, taidoilla kehumista tai urheilusuoritus. Mikään ei ole turhaa, vaan yksinkertaista ja vuorovaikutteista villin luonnon kanssa. Fjällräven on ollut arvostettu brändi metsästäjien keskuudessa jo yli 50 vuotta. Tämän päivän…

  Kuhan kalastuksesta

  Kuhan kalastuksesta

  Herkullinen kuha on toivottu saalis ja vieras ruokapöytään. Kuhaa on yleinen kala aina Etelä-Lapin korkeudelle saakka. Kuha on käy ahnaasti uistimiin. Kevytvetouistelu on yleisin mökkikalastajan kuhan saanti tapa. Kevytvetouistelua voi tehdä helposti pienveneellä soutaen tai moottorin avustamana muutamaa vapaa käyttäen.…