Team Rynkeby polkee hyvää

Team Rynkeby polkee hyvää

Team Rynkeby – God Morgon Finland on osa eurooppalaista hyväntekeväisyys-pyöräilyjoukkuetta, Team Rynkebytä. Joukkueen toiminnan tarkoituksena on kerätä rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Tällä kaudella mukana on 54 joukkuetta seitsemästä maasta: Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Suomesta, Färsaarilta, Islannista ja Saksasta.

Pyöräilijöitä on noin 2 100 ja huoltohenkilöitä 500. Suomesta projektiin osallistuu lähes 350 ihmistä. Joukkueiden toimintakausi alkaa vuosittain 1.10. ja huipentuu Pariisiin pyöräilyyn heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Kauden aikana jäsenet sitoutuvat varainhankintaan, yhdessä tekemiseen ja fyysiseen harjoitteluun. Team Rynkeby – God Morgonin osallistujat maksavat itse omat osallistumiskulunsa.

Rynkeby Foods A/S, God Morgon ja hohes C huolehtivat projektin keskeisistä kuluista, mikä tarkoittaa, että kaikki kerätyt rahat lahjoitetaan lyhentämättöminä Team Rynkebyn tukemille organisaatioille. Siitä lähtien kun Team Rynkeby säätiö perustettiin 2002 Tanskassa, se on kerännyt yli 46 milj. euroa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Lisätietoa lahjoituksista.

Vahvaa toimintaa Suomessa

Suomessa keräyskohteina ovat Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö ja Sylva ry. Suomessa viime kauden lähes vuoden kestänyt varainhankinta päättyi ennätyslukemiin syyskuussa 2018. Team Rynkeby – God Morgon lahjoitti yhteensä 886 372 euroa Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle sekä Sylva ry:lle. Lahjoituksesta 70% (620 460 euroa) ohjataan lasten syövän tutkimukseen ja hoitojen kehittämiseen Aamu Säätiön kautta sekä 30% (265 912 euroa) syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä psykososiaaliseen tukemiseen Sylva ry:n kautta. Vuodesta 2013 Team Rynkeby – God Morgon -joukkueet ovat Suomessa keränneet yhteensä 2 215 930 euroa.

Lisätietoa: https://www.team-rynkeby.fi

Kuva: Team Rynkeby - God Morgon
Kuva: Team Rynkeby - God Morgon
Kuva: Aino Maaranta
Kuva: Aino Maaranta

Lähtötilaisuus Helsingissä Töölönlahden puistossa

Tervetuloa Team Rynkeby – God Morgon Finlandin lähtötilaisuuteen Töölönlahden puistoon perjantaina 28.6.2019. Paikalle kokoontuu TR–GM Helsinki yhdessä Espoon, Turun, Tampereen, Oulun, Vaasan ja Jyväskylä-Kuopion tiimien kanssa.

Viikon mittainen matka pyörällä Pariisiin syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten hyväksi alkaa!

Tapahtuman aikataulu:

11:30 Tiimit saapuvat Töölönlahden puistoon
12:00 ”Hyvää matkaa!” toivottaa kansanedustaja Sari Sarkomaa, Koulujuoksutapahtuman suojelija ja eduskunnan syöpäverkoston puheenjohtaja
13:00 Tiimit polkaisevat Vuosaareen satamaan poliisisaattueessa

Tilaisuuden musiikista vastaa Ben Huuri (alias Ville Huuri), joka itsekin on osallistunut Team Rynkeby -toimintaan kahtena kautena. Tule saattamaan hyvällä asialla polkevat tyypit huoltojoukkoineen ikimuistoiselle matkalle!

Joukkueiden paikkakuntakohtaiset lähtötilaisuudet:

Oulu 24.6. klo 11-12 Rotuaarin aukio

Kuopio 25.6 klo 9.30-10.30 Kuopion tori

Jyväskylä 26.6. klo 10-11 Suuri Kompassi

Vaasa 25.6 klo 9-10, Vaasan kauppatori

Turku 27.6. klo 8.30-10. Turun Tuomiokirkkotori

Tampere 27.6. klo 9-10 Laukontori

Kuva: Valtteri Kantanen
Kuva: Valtteri Kantanen

Jussi Ovaskainen281 Artikkelia

  Alamäkipyöräily kasvattaa suosiotaan

  Alamäkipyöräily kasvattaa suosiotaan

  Extreme-lajiksi mielletty alamäkipyöräily on kasvattanut voimakkaasti suosiotaan viimevuosina. Yhtenä syynä on rinnekeskuksien aloittelijoille suunnitellut toimenpiteen. Aloittelijoille löytyy sopivia ja turvallisia reittejä sekä halutessa myös opastusta lajin pariin. Suomessa noin 15 hiihtokeskusta pyörittää hissejä kesällä alamäkipyöräilijöiden iloksi. Alamäkipyöräilyssä asiakas ostaa hissilipun,…

  Fjällräven vaatettaa metsästäjän

  Fjällräven vaatettaa metsästäjän

  Conscious Hunting eli vastuullinen metsästys tarkoittaaFjällrävenillä tasapainoa. Se ei ole palkintojen keräystä, taidoilla kehumista tai urheilusuoritus. Mikään ei ole turhaa, vaan yksinkertaista ja vuorovaikutteista villin luonnon kanssa. Fjällräven on ollut arvostettu brändi metsästäjien keskuudessa jo yli 50 vuotta. Tämän päivän…

  Kuhan kalastuksesta

  Kuhan kalastuksesta

  Herkullinen kuha on toivottu saalis ja vieras ruokapöytään. Kuhaa on yleinen kala aina Etelä-Lapin korkeudelle saakka. Kuha on käy ahnaasti uistimiin. Kevytvetouistelu on yleisin mökkikalastajan kuhan saanti tapa. Kevytvetouistelua voi tehdä helposti pienveneellä soutaen tai moottorin avustamana muutamaa vapaa käyttäen.…