Sähköpyöräsafarilla maastopyöräilyn makuun

Sähköpyöräsafarilla maastopyöräilyn makuun

Sähköavusteiset pyörät ovat nousseet suureen suosioon myös maastopyöräilijöiden keskuudessa. Lajiin voi tutustua pääkaupunkiseudulla ilmaisilla safareilla, joissa maastoon mennään oppaan kanssa. Ajon lomassa tutustutaan myös sähköpyörän ominaisuuksiin.

Polkupyöräilyn erikoisliike Velo&Oxygen järjestää asiakkailleen joka tiistai ilmaisen maastopyöräsafarin. Safarin mahdollistaa myös Crescent polkupyörien maahantuoja Cycle Europe. Varsinaisen safarin toteuttaa V&O:lle E-MTB Safarit. E-MTB Safareilta saa tilattua myös kaveriporukan tai vaikka yritysryhmän tarpeisiin soveltuvia safareita.

Perusteista liikkeelle

Ajolenkit kestävät noin 1,5 – 2,5 tuntia. Ajaminen aloittaan käymällä läpi sähköpyörän toimintamekanismit ja hallintalaitteet. Pikaperehdytyksen jälkeen lähdetään maastoon. Tällä kertaa safari toteutettiin Helsingin Keskuspuistossa ja lähtöpaikkana toimi Laakson kenttä.

E-MTB Safareiden Jouni Auru ja Tommi Reinikainen pysäyttivät ryhmän aina maastotyypin vaihtuessa ja kertoivat mitä on luvassa ja miten siinä maastossa kannattaa ajaa. Pahimmat paikat he opastivat jalkaisin, yksityiskohtaisia neuvoja antaen. Ryhmämme taitotaso vähän vaihteli, joten se jaettiin kahteen osaan. Siten jokainen sai taitojensa mukaisen ajokokemuksen. Tämä tekee myös mahdolliseksi myös vähän maastossa ajaneiden osallistumisen testiajoon.

Mahtava keskuspuisto

Vaikka sanat Helsinki ja luonto eivät välttämättä herätä yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, silti totuus on toisenlainen. Välittömästi Laakson kentältä lähdettyämme ajoimme siloisia kallioita ja mutaisia polkuja. Muutaman minuutin polkemisen jälkeen ei enää kuulunut kuin oma puuskutus ja lintujen laulu. Kaupungista ei kuulunut käytännössä mitään ääniä ja näkökentän ympäröi tiheä metsä.

Keskuspuistossa löytyi monenlaisia maastoja, teknisiä polkuja, ojan ylityksiä, pitkospuita tai vaikka nopeita metsäteitä. Näissä sai hyvän käsityksen niin omista kuin pyörän ominaisuuksista. Ei ollut ihme, että puistossa näkyi myös monia muita maastopyöräryhmiä meidän lisäksemme. Näkyi siellä myös monia muita ulkoilijoita ratsastajista lenkkeilijöihin, kaikki sulassa sovussa. Keskuspuisto on Helsingin ulkoilullinen sydän!

Pari tuntia meni äärimmäisen nopeasti. Sen aikana ennätti oppia vähän uusia maastopyöräilyniksejä, eritoten sähköpyörän ominaisuuksia hyödyntäen. E-MTB on mainio menopeli maastossa. Parasta oli kuitenkin tuntea oma hyvä olo ja huomata safaritovereiden hymyt korvasta korvaan. Hieno reissu!

Rohkeasti mukaan

Velo&Oxygenin ilmaisia tutustumisretkiä tehdään kerran viikossa, vuorotellen eri Velo&Oxygen myymälän toimiessa lähtöpaikkana. Mukaan mahtuu maksimissaan 10 henkilöä. Pyöräilytaitoja ei juurikaan vaadita. Mikäli osaat ajaa vaihdepyörällä, jossa on käsijarrut, voit lähteä reissuun. Lisävaatimuksena on vähintään 150 cm pituus (pienimmän pyörän runko on 46 cm) ja 18 vuoden ikä. Nuoremmilla pitää olla vanhemman antama valtakirja.

Lenkit ajetaan pääsääntöisesti, pyöräteillä, ulkoiluteillä, poluilla ja osallistujien mieltymyksen mukaisesti mahdollisesti pienemmillä ”teknisillä” poluilla. E-MTB Safariin kuuluu: sähköavusteinen täysjousto maastopyörä Crescent Elgar + juoma + patukka, lisäksi tarvittaessa kypärä ja reppu juomaa/varusteita varten. Velo&Oxygen E-MTB Safarille ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: www.emtbsafari.fi/vosafari

​Ilmoittautumisessa tärkeää oikea sähköposti ja puhelinnumero, jotta tieto mahdollista muutoksista voidaan toimittaa perille. Kaikki osallistuvat omalla vastuulla, joten on hyvä tarkistaa oma vakuutusturva mahdollisten haavereiden varalle.

Jussi Ovaskainen316 Artikkelia

  Suomalaiset vaatebrändit menestyivät ISPO:ssa

  Suomalaiset vaatebrändit menestyivät ISPO:ssa

  Maailman suurimmassa talviurheilualan messutapahtumassa, Saksan Münchenissä tällä viikolla järjestetetyssä ISPO:ssa palkittiin ulkoiluvaruste ja -vaatealan toimijoita. Suomalaiset Sasta, Spinnova ja Reima kahmivat kaikkiaan puolet arvostetuista Scandinavian Outdoor Award -palkinnoista. Scandinavian Outdoor Award -kilpailun vaatekategorian voittoon nousi 51-vuotias suomalainen  Sasta, jonka Kaarna-sarkahousut…

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään julkaissut Tietoturvamerkin. Merkki on kehitetty Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen pilottiprojektina yhdessä Cozify Oy:n, DNA Oyj:n ja Polar Electro Oy:n kanssa. Ensimmäiset Tietoturvamerkit on nyt myönnetty Cozifyn Hub -älykotisovellukselle, DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle ja Polar Ignite -fitnessälykellolle. Tietoturvamerkki takaa…

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

   Pujottelun maailmancup osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Levillä. Maailmancupia organisoivan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n työntekijät pukeutuvat Haltin vaatteisiin. Halti ja Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, ovat aloittaneet yhdennentoista yhteistyökauden. Vuosien aikana yhteistyö on laajentunut alppilajeista kuuteen olympialajiin: alppihiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn sekä freestyleen ja…