Pikatesti – Crescent Elgar E8000, täysjousitettu sähkömaastopyörä

Pikatesti – Crescent Elgar E8000, täysjousitettu sähkömaastopyörä

Crescent Elgarin testi tapahtui Helsingin Keskuspuistossa kahden tunnin E-MTB safarin yhteydessä. Elgar on sähköavusteinen täysjousitettu maastopyörä, joka on suunniteltu aktiivisen harrastajan monipuoliseen pyöräilyyn.

Pyörässä on 27,5″+ koon renkaat, jotka tekevät siitä hyvin monipuolisen ajettavan. Renkaan kuvio pitää hyvin, niin mudassa kuin kuivalla kalliolla. Rengas tuo pyörän yhtä sujuvasti ojista ylös kuin kapuaa pienten puunrunkojen ylitse. Vaikka pyörä painaa n. 22 kg, painoon ei kiinnitä huomiota maastoajossa. Painopiste on saatu miellyttävän alas, mikä tekee pyörästä helpon hallittavan.

Crescent Elgarissa on yksi markkinoiden kevyimmistä Shimanon moottoreista ja tehokas akku, joka on kehitetty erityisesti maastopyöräilyyn. Pyörä on varusteltu Shimano E8000 -moottorilla, jonka ohjaaminen tapahtuu ajotuppien vieressä olevilla painikkeilla. Takavaihtaja on 11-vaihteinen mekaanisesti toi miva, joka testiajossa toimi moitteetta. Parin tunnin ajelun ja taukojen aikana akkua oli kulunut noin 20%. Suurin osa ajosta tapahtui pienimmällä eco-avustustasolla.

Ammattilainen luottaa

Testiajo Crescentin kanssa sujui mukavissa merkeissä. Yksi signaali siitä, että kyseessä on hyvä pyörä, oli se, että oppaamme Jouni Auru ja Tommi Reinikainen myös itse käyttivät kyseistä pyörää. Jouni oli sen verran tuunannut pyöräänsä, että hän oli laittanut leveämmän ohjaustangon ja leveämpirunkoisen ja karkeampikuvioiset renkaat.

”Tämä on hyvä aktiiviharrastajan maastopyörä. Tässä on laadukkaat komponentit ja nämä ovat kestäneet meidän vuokrakäytössä hyvin. Tämä on mainio yleispyörä monenlaiseen käyttöön, myös ympärivuotiseen ajoon” Jouni arvioi Crescent Elgaria.

Elgar E8000, täysjousistetun sähkömaastopyörän tekniset tiedot:

Runkokoot ja pyöräilijän suosituspituus
46: 170cm-176cm
48: 177cm-183cm
52: 184cm-189cm

Runko: Alumiini
Jarrut: Hydrauliset levyjarrut, Shimano® MT500
Runkokoot: 46, 48, 52cm
Navat: Formula, läpiakseli
Etujousitus Rock Shox Recon RL 150mm
Vanteet: Alexrim 27,5″+
Takajousitus: X-Fusion O2 RLR 140mm
Takarengas: Vittorio Bomboloni
Eturengas: Schwalbe Nobby Nic 2,6×27,5
Takavaihtaja: Shimano SLX 11v
Moottori: Shimano E8000
Vaihtajanvipu: Shimano SLX
Akku: Shimano 500Wh

Nettikauppaan

Jussi Ovaskainen304 Artikkelia

  Halti esitteli hiihtomaajoukkueen uudet kisa-asut

  Halti esitteli hiihtomaajoukkueen uudet kisa-asut

  Marraskuun lopussa alkavalla maailmancup-kaudella hiihtomaajoukkue kilpailee  upeassa sinivalkoisessa kisa-asussa. ”Liekki” -nimeä kantava kilpailuasu on yhdistelmä teknisiä, sekä liikkuvuutta ja hengittävyyttä lisääviä yksityiskohtia. Ominaisuudet takaavat urheilijoille maksimaalisen tuen itse suoritukseen. Halti on Suomen Hiihtoliiton pääyhteistyökumppani ja vaatettaa maastohiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn…

  Haglöfs muistaa juurensa

  Haglöfs muistaa juurensa

  Ruotsin Taalainmaailta kotoisin olevalla Haglöfsilla arvostetaan yhtiön pitkää historiaa. Uusi mallisto on rakennettu pitkälti taalainmaalaisen kurbit-kuvion ympärille. Printti on nimetty Dalarnaksi, jossa yhdistyy rohkeat värit sekä modernit kukkakuviot. Lämmittää märkänäkin Skandinavisessa ulkoilmassa on vaikea välttyä kelien vaihteluilta. Syksyllä ja talvella…

  Sasta juhlii juurevasti 50 vuotista taivaltaan

  Sasta juhlii juurevasti 50 vuotista taivaltaan

  Luonnonystäviä jo puolen vuosisadan ajan pukenut suomalainen Sasta juhlistaa merkkipäiviään tekemällä yhteistyötä muiden, samat kestävät arvot jakavien kotimaisia laatumerkkien kanssa. Sastan juhlavuosijulkistusten tavoitteena on muistuttaa kuluttajia kotimaisen suunnittelun ja osaamisen jatkuvuuden tärkeydestä sekä tukea vastuullisia suomalaisia toimijoita. Vuoden kolmas kumppanijulkistus…