Pikatesti – Crescent Elgar E8000, täysjousitettu sähkömaastopyörä

Pikatesti – Crescent Elgar E8000, täysjousitettu sähkömaastopyörä

Crescent Elgarin testi tapahtui Helsingin Keskuspuistossa kahden tunnin E-MTB safarin yhteydessä. Elgar on sähköavusteinen täysjousitettu maastopyörä, joka on suunniteltu aktiivisen harrastajan monipuoliseen pyöräilyyn.

Pyörässä on 27,5″+ koon renkaat, jotka tekevät siitä hyvin monipuolisen ajettavan. Renkaan kuvio pitää hyvin, niin mudassa kuin kuivalla kalliolla. Rengas tuo pyörän yhtä sujuvasti ojista ylös kuin kapuaa pienten puunrunkojen ylitse. Vaikka pyörä painaa n. 22 kg, painoon ei kiinnitä huomiota maastoajossa. Painopiste on saatu miellyttävän alas, mikä tekee pyörästä helpon hallittavan.

Crescent Elgarissa on yksi markkinoiden kevyimmistä Shimanon moottoreista ja tehokas akku, joka on kehitetty erityisesti maastopyöräilyyn. Pyörä on varusteltu Shimano E8000 -moottorilla, jonka ohjaaminen tapahtuu ajotuppien vieressä olevilla painikkeilla. Takavaihtaja on 11-vaihteinen mekaanisesti toi miva, joka testiajossa toimi moitteetta. Parin tunnin ajelun ja taukojen aikana akkua oli kulunut noin 20%. Suurin osa ajosta tapahtui pienimmällä eco-avustustasolla.

Ammattilainen luottaa

Testiajo Crescentin kanssa sujui mukavissa merkeissä. Yksi signaali siitä, että kyseessä on hyvä pyörä, oli se, että oppaamme Jouni Auru ja Tommi Reinikainen myös itse käyttivät kyseistä pyörää. Jouni oli sen verran tuunannut pyöräänsä, että hän oli laittanut leveämmän ohjaustangon ja leveämpirunkoisen ja karkeampikuvioiset renkaat.

”Tämä on hyvä aktiiviharrastajan maastopyörä. Tässä on laadukkaat komponentit ja nämä ovat kestäneet meidän vuokrakäytössä hyvin. Tämä on mainio yleispyörä monenlaiseen käyttöön, myös ympärivuotiseen ajoon” Jouni arvioi Crescent Elgaria.

Elgar E8000, täysjousistetun sähkömaastopyörän tekniset tiedot:

Runkokoot ja pyöräilijän suosituspituus
46: 170cm-176cm
48: 177cm-183cm
52: 184cm-189cm

Runko: Alumiini
Jarrut: Hydrauliset levyjarrut, Shimano® MT500
Runkokoot: 46, 48, 52cm
Navat: Formula, läpiakseli
Etujousitus Rock Shox Recon RL 150mm
Vanteet: Alexrim 27,5″+
Takajousitus: X-Fusion O2 RLR 140mm
Takarengas: Vittorio Bomboloni
Eturengas: Schwalbe Nobby Nic 2,6×27,5
Takavaihtaja: Shimano SLX 11v
Moottori: Shimano E8000
Vaihtajanvipu: Shimano SLX
Akku: Shimano 500Wh

Nettikauppaan

Jussi Ovaskainen289 Artikkelia

  Halti Outdoor Weekend on luontoliikkumisen juhlaa

  Halti Outdoor Weekend on luontoliikkumisen juhlaa

  Halti Outdoor Weekend on syyskauden avaustapahtuma Vuokatin vaaramaisemissa 6.-8.9.2019. Tapahtuma kokoaa yhteen kaiken tasoiset vaelluksen, polkujuoksun ja maastopyöräilyn harrastajat. Tapahtuman ytimen muodostavat Suomen vanhin vaellustapahtuma Vuokatin Vaellus sekä Vuokatti Trail Challenge -polkujuoksutapahtuma. Viikonlopun täydentävät maastopyörä -vaellus, koiravaellus, metsäjooga sekä pienten lasten…

  Valtteri Bottas Duathlon on koko perheen tapahtuma

  Valtteri Bottas Duathlon on koko perheen tapahtuma

  Valtteri Bottas Duathlon powered by Tunturi -tapahtuma järjestetään sunnuntaina 18.8.2019 Liikuntakeskus Pajulahdessa.  Koko perheen tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy! Mikäli mielii kisaamaan jälki-ilmoittautuminen onnistuu vielä tapahtumapäivänä info-teltalla. Aika: Su 18.8.2019 klo 10-18, kisat klo 12 ja 14 Paikka: Liikuntakeskus Pajulahti, Pajulahdentie 167 Matkat: miehet &…

  Missä retkeilet mieluiten? – vastaa ja voita Fjällräven Kånken Art päiväreppu

  Missä retkeilet mieluiten? – vastaa ja voita Fjällräven Kånken Art päiväreppu

  Elo- ja syyskuu ovat erittäin suosittuja retkeilykuukausia. Osa lähtee patikoimaan useiksi päiviksi Pohjois-Suomen kansallispuistoihin, osalle riittää muutaman tunnin retket lähimetsissä. Yousport.fi haluaa tietää, missä sinä mieluiten retkeilet? Kerro miksi paikka on suosikkisi. Samalla saamme jaettua hyviä vinkkejä mukavista retkeily kohteista.…