Pikatesti – Crescent Elgar E8000, täysjousitettu sähkömaastopyörä

Pikatesti – Crescent Elgar E8000, täysjousitettu sähkömaastopyörä

Crescent Elgarin testi tapahtui Helsingin Keskuspuistossa kahden tunnin E-MTB safarin yhteydessä. Elgar on sähköavusteinen täysjousitettu maastopyörä, joka on suunniteltu aktiivisen harrastajan monipuoliseen pyöräilyyn.

Pyörässä on 27,5″+ koon renkaat, jotka tekevät siitä hyvin monipuolisen ajettavan. Renkaan kuvio pitää hyvin, niin mudassa kuin kuivalla kalliolla. Rengas tuo pyörän yhtä sujuvasti ojista ylös kuin kapuaa pienten puunrunkojen ylitse. Vaikka pyörä painaa n. 22 kg, painoon ei kiinnitä huomiota maastoajossa. Painopiste on saatu miellyttävän alas, mikä tekee pyörästä helpon hallittavan.

Crescent Elgarissa on yksi markkinoiden kevyimmistä Shimanon moottoreista ja tehokas akku, joka on kehitetty erityisesti maastopyöräilyyn. Pyörä on varusteltu Shimano E8000 -moottorilla, jonka ohjaaminen tapahtuu ajotuppien vieressä olevilla painikkeilla. Takavaihtaja on 11-vaihteinen mekaanisesti toi miva, joka testiajossa toimi moitteetta. Parin tunnin ajelun ja taukojen aikana akkua oli kulunut noin 20%. Suurin osa ajosta tapahtui pienimmällä eco-avustustasolla.

Ammattilainen luottaa

Testiajo Crescentin kanssa sujui mukavissa merkeissä. Yksi signaali siitä, että kyseessä on hyvä pyörä, oli se, että oppaamme Jouni Auru ja Tommi Reinikainen myös itse käyttivät kyseistä pyörää. Jouni oli sen verran tuunannut pyöräänsä, että hän oli laittanut leveämmän ohjaustangon ja leveämpirunkoisen ja karkeampikuvioiset renkaat.

”Tämä on hyvä aktiiviharrastajan maastopyörä. Tässä on laadukkaat komponentit ja nämä ovat kestäneet meidän vuokrakäytössä hyvin. Tämä on mainio yleispyörä monenlaiseen käyttöön, myös ympärivuotiseen ajoon” Jouni arvioi Crescent Elgaria.

Elgar E8000, täysjousistetun sähkömaastopyörän tekniset tiedot:

Runkokoot ja pyöräilijän suosituspituus
46: 170cm-176cm
48: 177cm-183cm
52: 184cm-189cm

Runko: Alumiini
Jarrut: Hydrauliset levyjarrut, Shimano® MT500
Runkokoot: 46, 48, 52cm
Navat: Formula, läpiakseli
Etujousitus Rock Shox Recon RL 150mm
Vanteet: Alexrim 27,5″+
Takajousitus: X-Fusion O2 RLR 140mm
Takarengas: Vittorio Bomboloni
Eturengas: Schwalbe Nobby Nic 2,6×27,5
Takavaihtaja: Shimano SLX 11v
Moottori: Shimano E8000
Vaihtajanvipu: Shimano SLX
Akku: Shimano 500Wh

Nettikauppaan

Jussi Ovaskainen276 Artikkelia

  Team Rynkeby polkee hyvää

  Team Rynkeby polkee hyvää

  Team Rynkeby – God Morgon Finland on osa eurooppalaista hyväntekeväisyys-pyöräilyjoukkuetta, Team Rynkebytä. Joukkueen toiminnan tarkoituksena on kerätä rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Tällä kaudella mukana on 54 joukkuetta seitsemästä maasta: Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Suomesta, Färsaarilta, Islannista ja Saksasta. Pyöräilijöitä on…

  Ahventa on hauska kalastaa

  Ahventa on hauska kalastaa

  Ahventa on perinteisesti mökeillä kalastetettu mato-ongella, mutta maukas piikkiselkä tarttuu myös vaappuun. Ahvenen matalavesikalastus alle kolme metriä syvissä vesissä on yleistynyt nopeasti, koska se on usein aika tuloksekasta. Tässä kalastustyylissä heitetään 4-9 sentin pituisia vaappuja, 2-4 koon lippoja sekä pienehköjä…

  Hauen kalastusvinkkejä harrastajille

  Hauen kalastusvinkkejä harrastajille

  Hauki on todennäköisin se ensimmäinen suuremoi kala, joka Suomessa vieheeseen tarttuu. Haukea löytyy lähes jokaisesta vesistöstä, mereltä aina Lapin perukoille asti. Se on hyvä vastus siiman päässä. Hauki on oikein käsiteltynä erinomaista lähiruokaa ja parhaimmillaan itsepyydettynä. Itsepyydetyn kalan makua ei…