Pikatesti – Crescent Elgar E8000, täysjousitettu sähkömaastopyörä

Pikatesti – Crescent Elgar E8000, täysjousitettu sähkömaastopyörä

Crescent Elgarin testi tapahtui Helsingin Keskuspuistossa kahden tunnin E-MTB safarin yhteydessä. Elgar on sähköavusteinen täysjousitettu maastopyörä, joka on suunniteltu aktiivisen harrastajan monipuoliseen pyöräilyyn.

Pyörässä on 27,5″+ koon renkaat, jotka tekevät siitä hyvin monipuolisen ajettavan. Renkaan kuvio pitää hyvin, niin mudassa kuin kuivalla kalliolla. Rengas tuo pyörän yhtä sujuvasti ojista ylös kuin kapuaa pienten puunrunkojen ylitse. Vaikka pyörä painaa n. 22 kg, painoon ei kiinnitä huomiota maastoajossa. Painopiste on saatu miellyttävän alas, mikä tekee pyörästä helpon hallittavan.

Crescent Elgarissa on yksi markkinoiden kevyimmistä Shimanon moottoreista ja tehokas akku, joka on kehitetty erityisesti maastopyöräilyyn. Pyörä on varusteltu Shimano E8000 -moottorilla, jonka ohjaaminen tapahtuu ajotuppien vieressä olevilla painikkeilla. Takavaihtaja on 11-vaihteinen mekaanisesti toi miva, joka testiajossa toimi moitteetta. Parin tunnin ajelun ja taukojen aikana akkua oli kulunut noin 20%. Suurin osa ajosta tapahtui pienimmällä eco-avustustasolla.

Ammattilainen luottaa

Testiajo Crescentin kanssa sujui mukavissa merkeissä. Yksi signaali siitä, että kyseessä on hyvä pyörä, oli se, että oppaamme Jouni Auru ja Tommi Reinikainen myös itse käyttivät kyseistä pyörää. Jouni oli sen verran tuunannut pyöräänsä, että hän oli laittanut leveämmän ohjaustangon ja leveämpirunkoisen ja karkeampikuvioiset renkaat.

”Tämä on hyvä aktiiviharrastajan maastopyörä. Tässä on laadukkaat komponentit ja nämä ovat kestäneet meidän vuokrakäytössä hyvin. Tämä on mainio yleispyörä monenlaiseen käyttöön, myös ympärivuotiseen ajoon” Jouni arvioi Crescent Elgaria.

Elgar E8000, täysjousistetun sähkömaastopyörän tekniset tiedot:

Runkokoot ja pyöräilijän suosituspituus
46: 170cm-176cm
48: 177cm-183cm
52: 184cm-189cm

Runko: Alumiini
Jarrut: Hydrauliset levyjarrut, Shimano® MT500
Runkokoot: 46, 48, 52cm
Navat: Formula, läpiakseli
Etujousitus Rock Shox Recon RL 150mm
Vanteet: Alexrim 27,5″+
Takajousitus: X-Fusion O2 RLR 140mm
Takarengas: Vittorio Bomboloni
Eturengas: Schwalbe Nobby Nic 2,6×27,5
Takavaihtaja: Shimano SLX 11v
Moottori: Shimano E8000
Vaihtajanvipu: Shimano SLX
Akku: Shimano 500Wh

Nettikauppaan

Jussi Ovaskainen315 Artikkelia

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään julkaissut Tietoturvamerkin. Merkki on kehitetty Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen pilottiprojektina yhdessä Cozify Oy:n, DNA Oyj:n ja Polar Electro Oy:n kanssa. Ensimmäiset Tietoturvamerkit on nyt myönnetty Cozifyn Hub -älykotisovellukselle, DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle ja Polar Ignite -fitnessälykellolle. Tietoturvamerkki takaa…

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

   Pujottelun maailmancup osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Levillä. Maailmancupia organisoivan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n työntekijät pukeutuvat Haltin vaatteisiin. Halti ja Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, ovat aloittaneet yhdennentoista yhteistyökauden. Vuosien aikana yhteistyö on laajentunut alppilajeista kuuteen olympialajiin: alppihiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn sekä freestyleen ja…

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Suksivoideteollisuus on pitkään pyrkinyt löytämään voitelutuotteissa haitalliseksi todetuille fluorilisäaineille korvaavia raaka-aineita. Vauhdin uudet fluorittomat PURE-tuotteet ovat saatavana jo tämän talven lumille. Vauhdin PURE-mallisto on vuonna 2015 aloitetun kehitystyön tulos, jota on tehty yhdessä mm. Itä-Suomen yliopiston kanssa. Uuden malliston ja…