Muista päivittää sähköpyöräsi ohjelmisto

Muista päivittää sähköpyöräsi ohjelmisto

Sähköpyörien huoltaminen ja akkujen kesto ovat nousseet puheenaiheiksi pyörien suosion myötä. Pyörän teknisten osien huoltaminen on pitkälti samanlaista kuin tavallisenkin pyörän. Pyörä kannattaa pitää puhtaana ja ketjut rasvattuina. Sähköpyörän rattaisiin kohdistuu perinteistä pyörää suurempi rasitus, joten rattaiden kulumista kannattaa tarkkailla aina ketjuja puhdistettaessa ja öljytessä. Samasta syystä ketjujen ja rattaiden puhtaus on sähköpyörässä normaaliakin tärkeämpää.  

Laadukkaissa pyörissä hyvä säänkestävyys

Tunnetusti vesi ja sähkö ovat huono yhdistelmä. Laadukkaiden sähköpyörien sähköosat ovat roiskevesisuojattu, joten suomalainen suvisää ei häiritse laitteistojen toimintoja. Painepesuri ei kuitenkaan ole sähköosien puhdistamista varten. Pyörä, olipa se minkälainen vaan, kannattaa mahdollisuuksien mukaan säilyttää suojassa katoksen alla.

Päivityksiä saatavilla

Sähköyksiköitä valmistavat tehtaat hienosäätävät tuotteita jatkuvasti, joten moottorin, akun ja ohjausyksikön toimintoja ohjaavia ohjelmistoja päivitetään jatkuvasti. Päivitykset useimmiten koskevat moottorin ohjausta, mikä käytännössä tarkoittaa akun pidempää kestoa ja sähköavusteen pehmeämpää reagointia.

Päivityksiä tulee valmistajilta 2–4 kertaa vuodessa, joten ainakin pyörän keväthuollon yhteydessä kannatta myös laitteisto päivittää.

Siistiä puuhaa

Baiks Olarin myymälän huolto-osasto on erittäin siisti. Ei nyt ihan steriili, mutta puhtoinen ja hyvin valaistu – eli pikemminkin leikkaussali kuin korjauspaja. Päivityksen asentaminen kestää muutaman minuutin. Huoltopaikan tietokoneen töpseli liitetään pyörään, ja sen jälkeen laitteet juttelevat keskenään. 

Huoltotietokoneen näytöstä näkyvät ajetut kilometrit ja se, minkälaisilla asetuksilla pyörällä on kuljettu. Samalla laite tekee vikatestauksen, jolla se varmistaa, että tieto ja sähkö kulkevat kaikissa johdoissa toivotusti.

Baiks Olarin myymäläpäällikön Harri Helinin mukaan pyörien laadukkaissa sähkölaitteistoissa on erittäin vähän vikoja. Yleensä korjattavaksi tuotavaan pyörään on osunut jonkinlainen kolhu.

–        Kaikkein yleisin on vioittunut näyttö, kun pyörä on käännetty ylösalaisin huollon ajaksi ja näyttö on unohdettu irrottaa ennen kääntämistä.  

Akut kestävät pitkään

Akkuteknologia on kehittynyt vuosien varrella huomattavasti. Modernien laadukkaiden sähköpyöräakkujen arvioidaan kestävän 5–10 vuotta riippuen käytöstä. Samassa ajassa myös runsaasti poljetun pyörän kuluvat osat tulevat käyttöikänsä päähän, ja ne ovat vaihdon tarpeessa. Kun tai jos pyörä laitetaan talviteloille, akkuun kannattaa jättää runsaasti virtaa. Akku kannattaa myös ladata talven aikana pari kertaa. Tyhjänä akkua ei tulisi säilyttää. 

Jussi Ovaskainen315 Artikkelia

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään julkaissut Tietoturvamerkin. Merkki on kehitetty Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen pilottiprojektina yhdessä Cozify Oy:n, DNA Oyj:n ja Polar Electro Oy:n kanssa. Ensimmäiset Tietoturvamerkit on nyt myönnetty Cozifyn Hub -älykotisovellukselle, DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle ja Polar Ignite -fitnessälykellolle. Tietoturvamerkki takaa…

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

   Pujottelun maailmancup osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Levillä. Maailmancupia organisoivan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n työntekijät pukeutuvat Haltin vaatteisiin. Halti ja Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, ovat aloittaneet yhdennentoista yhteistyökauden. Vuosien aikana yhteistyö on laajentunut alppilajeista kuuteen olympialajiin: alppihiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn sekä freestyleen ja…

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Suksivoideteollisuus on pitkään pyrkinyt löytämään voitelutuotteissa haitalliseksi todetuille fluorilisäaineille korvaavia raaka-aineita. Vauhdin uudet fluorittomat PURE-tuotteet ovat saatavana jo tämän talven lumille. Vauhdin PURE-mallisto on vuonna 2015 aloitetun kehitystyön tulos, jota on tehty yhdessä mm. Itä-Suomen yliopiston kanssa. Uuden malliston ja…