Muista päivittää sähköpyöräsi ohjelmisto

Muista päivittää sähköpyöräsi ohjelmisto

Sähköpyörien huoltaminen ja akkujen kesto ovat nousseet puheenaiheiksi pyörien suosion myötä. Pyörän teknisten osien huoltaminen on pitkälti samanlaista kuin tavallisenkin pyörän. Pyörä kannattaa pitää puhtaana ja ketjut rasvattuina. Sähköpyörän rattaisiin kohdistuu perinteistä pyörää suurempi rasitus, joten rattaiden kulumista kannattaa tarkkailla aina ketjuja puhdistettaessa ja öljytessä. Samasta syystä ketjujen ja rattaiden puhtaus on sähköpyörässä normaaliakin tärkeämpää.  

Laadukkaissa pyörissä hyvä säänkestävyys

Tunnetusti vesi ja sähkö ovat huono yhdistelmä. Laadukkaiden sähköpyörien sähköosat ovat roiskevesisuojattu, joten suomalainen suvisää ei häiritse laitteistojen toimintoja. Painepesuri ei kuitenkaan ole sähköosien puhdistamista varten. Pyörä, olipa se minkälainen vaan, kannattaa mahdollisuuksien mukaan säilyttää suojassa katoksen alla.

Päivityksiä saatavilla

Sähköyksiköitä valmistavat tehtaat hienosäätävät tuotteita jatkuvasti, joten moottorin, akun ja ohjausyksikön toimintoja ohjaavia ohjelmistoja päivitetään jatkuvasti. Päivitykset useimmiten koskevat moottorin ohjausta, mikä käytännössä tarkoittaa akun pidempää kestoa ja sähköavusteen pehmeämpää reagointia.

Päivityksiä tulee valmistajilta 2–4 kertaa vuodessa, joten ainakin pyörän keväthuollon yhteydessä kannatta myös laitteisto päivittää.

Siistiä puuhaa

Baiks Olarin myymälän huolto-osasto on erittäin siisti. Ei nyt ihan steriili, mutta puhtoinen ja hyvin valaistu – eli pikemminkin leikkaussali kuin korjauspaja. Päivityksen asentaminen kestää muutaman minuutin. Huoltopaikan tietokoneen töpseli liitetään pyörään, ja sen jälkeen laitteet juttelevat keskenään. 

Huoltotietokoneen näytöstä näkyvät ajetut kilometrit ja se, minkälaisilla asetuksilla pyörällä on kuljettu. Samalla laite tekee vikatestauksen, jolla se varmistaa, että tieto ja sähkö kulkevat kaikissa johdoissa toivotusti.

Baiks Olarin myymäläpäällikön Harri Helinin mukaan pyörien laadukkaissa sähkölaitteistoissa on erittäin vähän vikoja. Yleensä korjattavaksi tuotavaan pyörään on osunut jonkinlainen kolhu.

–        Kaikkein yleisin on vioittunut näyttö, kun pyörä on käännetty ylösalaisin huollon ajaksi ja näyttö on unohdettu irrottaa ennen kääntämistä.  

Akut kestävät pitkään

Akkuteknologia on kehittynyt vuosien varrella huomattavasti. Modernien laadukkaiden sähköpyöräakkujen arvioidaan kestävän 5–10 vuotta riippuen käytöstä. Samassa ajassa myös runsaasti poljetun pyörän kuluvat osat tulevat käyttöikänsä päähän, ja ne ovat vaihdon tarpeessa. Kun tai jos pyörä laitetaan talviteloille, akkuun kannattaa jättää runsaasti virtaa. Akku kannattaa myös ladata talven aikana pari kertaa. Tyhjänä akkua ei tulisi säilyttää. 

Jussi Ovaskainen297 Artikkelia

  GoExpo Winter Innovations nostaa sporttialan uutuudet esille

  GoExpo Winter Innovations nostaa sporttialan uutuudet esille

  Helsingin Messukeskuksessa järjestettävän GoExpo Winterin (15.-17.11.2019) yhteydessä järjestetään uusi innovaatiokilpailu, johon voivat ottaa osaa talviurheiluun liittyvät startupit ja innovaatioiden kehittäjät. GoExpo Winter Innovations tuo yhteen alan uutuudet ja koko talviurheilun toimialan. Innovaatiokilpailu järjestetään GoExpo Winter -messuilla perjantaina 15.11. Messukeskuksessa. Innovations-kilpailu…

  Polar Ignite -fitnesskelloon uusia värejä

  Polar Ignite -fitnesskelloon uusia värejä

  Kesällä esitelty Polar Ignite -fitnesskello on saatavana kahdessa uudessa värissä. Toisessa uutuusvärissä yhdistyvät vaaleanpunainen ranneke ja ruusukultainen kellonkehä. Tämä kello on saatavana S-kokoisena. Toinen uutuusväri on mustan rannekkeen ja kuparisen kellonkehän tyylikäs yhdistelmä. Tämä väriyhdistelmä on saatavilla M/L-kokoisena. Molempien värien…

  Baiks keskittyy jatkossa verkko- ja tukkukauppaan

  Baiks keskittyy jatkossa verkko- ja tukkukauppaan

  Pyöräilyliikkeiden ketju Baiks lopettaa kaikki 12 myymäläänsä eri puolilla Suomea. Baiks nimellä ketju toimi kahden vuoden ajan, ennen tätä se toimi vuodesta 1994 nimellä Suomen Polkupyörätukku. Ketjun kotisivujen mukaan asiakkaita palvellaan jatkossakin verkkokaupassa. – Tulemme vahvistamaan polkupyöräliiketoimintaa kokonaisuutena etenkin verkko-…