Miten pyöräilijä mieluiten harjoittelee?

Miten pyöräilijä mieluiten harjoittelee?

Itse henkilökohtaisesti pidän tiimin järjestämistä leireistä. Cérvelo-Bigla pro cycling-tallissa tulee olemaan ensi vuonna 12 kuskia. Meille järjestetään joukkueen puolesta, ennen kautta ja kauden aikana, parin viikon leirejä. Mukana leireillä on myös muut joukkueen työntekijät eli mekaanikot, physioterapeutit ja joukkueenjohtaja.

Syy miksi pidän joukkueen leireistä on se, että voin keskittyä pelkästään harjoitteluun, syömiseen ja nukkumiseen. Harjoituksista tulee tämän takia yleensä koko päivän pituisia ja koko ajan saa olla tarkkana, että syö ja lepää tarpeeksi. Väsy iskee kuitenkin jossain vaiheessa.

Lihashuolto on päivittäistä näillä leireillä. Treenin jälkeen on mahtavaa käydä suihkussa ja sen jälkeen päästä fysioterapeutin käsittelyyn. Lihasten leipomisen jälkeen kevyt lounas ja päiväunet takaavat hyvän palautumisen seuraavalle päivälle.

Kaikkein parasta on kuitenkin se, että voin treenata yhdessä joukkuekavereiden kanssa. Varsinkin, kun harjoitukset venyvät välissä yli kuusi tuntisiksi. Meitä seuraa joukkueenjohtaja autollaan jossa on vaihtovaatteita ja mekaanikko, jos sattuu välineissä olevan vikaa.
 
Ainoa ongelma näissä leireissä on se, että kuskit ovat jossain määrin eri tasolla. Leireille tullaan erilaisilla pohjilla ja se saattaa tuoda joukkueenjohtajalle pään vaivaa. Yleensä koko joukkueelle annetaan leireillä sama harjoitusohjelma, jota noudatetaan niin pitkälle kuin mahdollista.
 
Vaikka pidänkin näistä kahden viikon intensiivi-leireistä niin kotiin on aina hieno palata. Voi tehdä ruokaa, josta itse pitää. Harjoitukset eivät ole yksin niin pitkiä kuin joukkueen kanssa. Voi myös noudattaa oman valmentajan harjoitusohjelmaa, joka on paljon systemaattisempaa kuin joukkueen leireillä. Joskus on vain yksinkertaisesti ihanaa lähteä yksin harjoittelemaan ja olla omassa hapotus-moodissa.
 
Oma valmistautumiseni kauteen 2017 on lähtenyt nyt käytiin ja rakennan hyvää pohjakuntoa tulevalle tiimin leirille. Loppujen lopuksi on tärkeää kuitenkin vain se, että kisoissa ollaan kunnossa. Suosittelen ajamaan sekä yksin, että yhdessä. Molemmat tavat ovat yhtä juhlaa!