Helsingin parhaat pyöräreitit

Helsingin parhaat pyöräreitit

Teksti: Mirva Lempiäinen, kuvat: MyHelsinki.fi 

Kesä on täällä, ja samalla on myös suven kuntoilukausi hyvässä vauhdissa. Oli suosikkilajisi sitten uinti, juoksu tai kävely, nämä meneillään olevat valoisat ja lämpimät kesäkuukaudet tarjoavat kaikenlaiseen reippailuun loistavat mahdollisuudet.

Suomen suven kuningaslaji on tietenkin pyöräily. Se sopii lähestulkoon kaikille, ja kynnys fillaroinnin aloittamiseen on matala. Tarvitaan vain sopivan kokoinen pyörä, sekä mielenkiintoinen reitti. Niitä löytyykin Suomesta sadoittain – tämä selvisi kun YouSport.fi kysyi keväällä käyttäjiltään heidän suosikkipyöräreittejään kotimaassa. Vajaat 700 vastaajaa otti kyselyyn osaa ja heidän vastauksiensa pohjalta kerättiin Suomen Top 5 pyöräreitit.

Suosituimmat pyöräreitit löytyivät kyselyn mukaan rannikolta ja sisä-Suomesta, mutta erittäin suuri osa kyselyyn vastanneista ihmisistä kehui myös Helsingin fillarointimahdollisuuksia. Mikäli pääkaupungissa polkeminen on sinun juttusi, tsekkaa tämä inspiraatiolista Helsingin parhaista reiteistä ja äänestäjien kommentit niistä. Ja sitten menoksi!

1. Keskuspuisto

 • “Metsä keskellä kaupunkia.”
 • “Lyhyemmät lenkit esim. Keskuspuistossa ovat ihania kun saa olla luonnon keskellä.”
 • “Paras pyöräreitti on ihan missä vaan minne haluaa ajella! Helsingissä mukavinta on viilettää rantoja ja Keskuspuistoa pitkin.”
 • “Paras pyöräreitti on ajella kesällä Helsingin Keskuspuistossa alle kouluikäisen pojan kanssa, joka nauttii pyöräilytaidoistaan koko lapsen riemulla!”
 • “Hotelli Haagan kautta Hämeenlinnan väylän yli Keskuspuiston santabaanaa Rusan ridaustallien ohi, Laakson sairaalan kohdalta lähes tuoretta brygaa pitkin uimastadikalle! Tarviiko tätä perustella. Kokeilkaa itse niin ymmärrätte! Avataan vähän: mieluummin happea kuin pakokaasuja…”

2.Viikki

 • “Paras reitti kulkee Helsingissä kesällä Arabian Vanhankaupunginkoskelta Viikkiin Arboretumin metsän läpi Herttoniemeen. Jos saisin vieraita ulkomailta, voisin viedä heidät pyörien selässä kauniina päivänä tutustumaan Helsingin luontoon näin:  Eväät reppuihin ja reput selkään, Viikin arboretumilta löytyy kosolti sanomattoman kaunista ympäristöä, joissa nauttia eväänsä. Voisimme töllistellä Viikin lehmiäkin ja vielä pitäisi pysähtyä Herttoniemen reunuksilla kallioille makoilemaan auringossa veden välkehtiessä alla.”
 • “Lapsen kanssa Viikin maaseudun läpi lehmiä katsellen ja lintuja kuunnellen, hiekkatien tärinän tangossa tuntien.”
 • “Lempireittini on Viikin Prismalta Arabian ostoskeskukseen. Koko reitti on luonnon helmassa, mutta maasto on siitä huolimatta erittäin miellyttävä ajaa. Matkan varrelta löytyy metsää, merta, erilaisia kauppoja, urheilupaikkoja ja lasten leikkipuisto, joten reittiä voi soveltaa erilaisiin vapaa-ajan viettoihin joko yksin kaverin tai perheen kanssa.”

3. Rannikkoreitit

 • “Kesälenkki ystävän kanssa: Lähtö kotoa merenrantaa pitkin Eiraan, skumppalasi Mattolaiturilla ystävän kanssa ja lenkki loppuun Kauppatorin kautta ja ympäri Kaivopuiston.”
 • “Haagasta kun lähtee ja menee Länsi-Helsingin kautta Mattolaiturille ja nauttii kotikaupungista ja virvokkeista, niin ymmärtää kaupunkimme kompaktiuden ja auton tarpeettomuuden. Kesäinen Helsinki on taivas.”
 • “Kaivopuiston-Hernesaaren ranta Helsingissä aivan ehdoton. Kauniit maisemat ja ihmiset, sekä juomataukopaikkoja parin minuutin välein.”
 • “Helsingin rantareitti Merihaasta aina Etelärantaan asti. Sitä tulee pyöräiltyä kesällä usein.”
 • “Helsingin rantareitit. Merenrantaa Ja urbaania tohinaa. Kauniina kesäpäivänä voi pysähdellä uimaan ja rujompana syyspäivänä ihailla meren kuohuja.”

4. Arabia

 • “Suosikkipyöräreittini alkaa Arabianrannasta. Vanhankaupunginkoskelta Vantaanjokea myötäillen auringonkukkapeltojen keskellä ajellen Haltialan kartanoon kahville.”
 • “Käpylästä Vanhankaupungin varrelle Arabiaan Koskelantietä. Siellä on kaunista ja rauhallista.”
 • “Arabia-Kallio-Tokoinranta-Töölö-Hietsu”

5. Baana

 • “11 vuotta tuli kuljettua kesät talvet Helsingissä työmatkoja Vallilasta Ruoholahteen. Sitten kun baana avautui niin ”taivas aukesi”. Vaikka matka oli verrattain pitkä (6km), niin koko matkan sai ajella pyörätiellä ja matkan varrella oli vain muutamat liikennevalot. Vallila, Sturenkatua alaspäin Alppilaan ja sieltä Töölönlahden rantaa musiikkitalolle ja Baanalle.”
 • “Sateenkaarentie-Pasila-Baana-Jätkäsaari”
Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy
Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy
Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten

Jussi Ovaskainen244 Artikkelia

  Karvapohjasuksien huoltaminen

  Karvapohjasuksien huoltaminen

  Tämän ja parin edeltävänkin talven talviurheilun hittituote on pitokarvasukset eli skin-sukset. Skinien suosion syy löytyy niiden helppokäyttöisyydestä. Jotta sukset toimivat optimaalisesti, niitä kannattaa myös putsailla. Skin-suksien ideana on, että pohjassa oleva karva liukuu myötäkarvaan ja pitää vastakarvaan. Jos karvoissa on…

  Skin-sukset testissä

  Skin-sukset testissä

  Viime kaudella maastohiihtäjien puheenaiheeksi nousi skin-sukset. Perinteisen tyylin suksien erikoisuus on pitovoidealueen kohdalle asennettu karva, joka ajaa pitovoiteen tehtävän. Helppokäyttöisyys on yksi tärkeä syy, miksi skin-sukset ovat nousseet myyntitilastojen kärkeen. Pitovoitelua ei siis tarvita, mutta skin-suksi vaatii normaalin luistovoitelun. Salomon…

  Säädettävällä siteellä lisäiloa ladulle

  Säädettävällä siteellä lisäiloa ladulle

  Maastohiihtosuksiin on viime vuosina tullut alppihiihtosuksista tuttuja siteiden asennuslevyjä. Asennuslevyn ansiosta siteen saa kiinni sukseen ilman poraamista, parhaimmillaan ilman työkaluja. Moderneimmat versiot mahdollistavat myös siteen sijainnin siirtämisen asennuslevyllä. Helppo säätää Siteen säätäminen tapahtuu käsin tai pienen työkalun avulla siteen kiinnityskielekettä kohottamalla…