Helkama luottaa suomalaisuuteen

Helkama luottaa suomalaisuuteen

Jopo, Aino ja Oiva ovat Suomen tunnetuimpia polkupyörämalleja. Ne ovat kotimaisen, vuonna 1905 perustetun perheyritys Helkaman tuotemerkkejä. Yrityksellä on ollut jo vuodesta 1953 alkaen omaa pyörätuotantoa Hangossa, ja on edelleen.

Helkaman tehtaalla valmistuu vuosittain noin 25 000 pyörää. Jopoja tehtaalta on valmistunut yli 400 000 kappaletta! Kaikki Helkama-pyörät on suunniteltu Suomessa ja ne on suunniteltu suomalaisiin oloihin.

Jopo, Aino ja Oiva ovat hyviä esimerkkejä ajattomuudesta ja toimivuudesta, ja ne ovat kantaneet pienin muutoksin useita vuosikymmeniä. Laadun merkkinä yhtiö antaa pyörille 10 vuoden runkotakuun.

Luottoa suomalaiseen osaamiseen

Helkamakin kokeili pyörien valmistamista Aasiassa, mutta päätös valmistuksen kotiuttamisesta oli helppo. Myös asiakkaat ovat osoittaneet kiinnostuksensa Suomessa valmistettuihin polkupyöriin.

Keväällä Helkama ilmoitti, että se siirtää kaiken sähköpyörätuotantonsa myös Hankoon. Yhtiön mukaan siirto kannattaa sekä laatu- että kustannussyistä. Myös logistiikan hallinta on Suomesta käsin huomattavasti helpompaa. Helkama on aiemminkin tehnyt Shimanon keskiömoottoripyörät Hangossa, mutta etu- ja takamoottoriset mallit on tuotu Suomeen koottuina.

Käsin kokoamista – laadukkaita komponentteja

Hangon tehdas on pitkälti kokoonpanotehdas. Pyörän eri osat tulevat pääsääntöisesti kokoonpanovalmiina. Tehtaalla on oma maalaamo, jossa rungot maalataan erittäin kestävällä jauhemaalilla.

Tärkeä osa pyörän valmistusta on hankkia laadukkaita komponentteja, jotka kestävät Suomen olosuhteet vuosien ajan. Esimerkiksi keskiö on roiskevesitiivis ja tarvittaessa avattavissa ja huollettavissa. Yksinkertaistettuna polkupyöriin on saatavana hyviä ja halpoja komponentteja. Ne ovat vain eri paketeissa. Laadukkaisiin komponentteihin saa myös varaosia vuosienkin jälkeen.

Kokoonpanolinjan viimeisessä vaiheessa yksi henkilö kiinnittää pyörät, satulan, lampun, jarrut ja muut pienosat. Sen jälkeen hän tekee pienen koeajolenkin ja laittaa pyörän kuljetuskuntoon. Lopuksi lisätään takuutodistus, käyttöohjeet sekä pieni lappu siitä, kuka pyörän on koonnut.

Näin asiakas voi olla varma, että pyörä on valmistettu Suomessa.

Helkaman kotisivut

Jussi Ovaskainen289 Artikkelia

  Halti Outdoor Weekend on luontoliikkumisen juhlaa

  Halti Outdoor Weekend on luontoliikkumisen juhlaa

  Halti Outdoor Weekend on syyskauden avaustapahtuma Vuokatin vaaramaisemissa 6.-8.9.2019. Tapahtuma kokoaa yhteen kaiken tasoiset vaelluksen, polkujuoksun ja maastopyöräilyn harrastajat. Tapahtuman ytimen muodostavat Suomen vanhin vaellustapahtuma Vuokatin Vaellus sekä Vuokatti Trail Challenge -polkujuoksutapahtuma. Viikonlopun täydentävät maastopyörä -vaellus, koiravaellus, metsäjooga sekä pienten lasten…

  Valtteri Bottas Duathlon on koko perheen tapahtuma

  Valtteri Bottas Duathlon on koko perheen tapahtuma

  Valtteri Bottas Duathlon powered by Tunturi -tapahtuma järjestetään sunnuntaina 18.8.2019 Liikuntakeskus Pajulahdessa.  Koko perheen tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy! Mikäli mielii kisaamaan jälki-ilmoittautuminen onnistuu vielä tapahtumapäivänä info-teltalla. Aika: Su 18.8.2019 klo 10-18, kisat klo 12 ja 14 Paikka: Liikuntakeskus Pajulahti, Pajulahdentie 167 Matkat: miehet &…

  Missä retkeilet mieluiten? – vastaa ja voita Fjällräven Kånken Art päiväreppu

  Missä retkeilet mieluiten? – vastaa ja voita Fjällräven Kånken Art päiväreppu

  Elo- ja syyskuu ovat erittäin suosittuja retkeilykuukausia. Osa lähtee patikoimaan useiksi päiviksi Pohjois-Suomen kansallispuistoihin, osalle riittää muutaman tunnin retket lähimetsissä. Yousport.fi haluaa tietää, missä sinä mieluiten retkeilet? Kerro miksi paikka on suosikkisi. Samalla saamme jaettua hyviä vinkkejä mukavista retkeily kohteista.…