Helkama luottaa suomalaisuuteen

Helkama luottaa suomalaisuuteen

Jopo, Aino ja Oiva ovat Suomen tunnetuimpia polkupyörämalleja. Ne ovat kotimaisen, vuonna 1905 perustetun perheyritys Helkaman tuotemerkkejä. Yrityksellä on ollut jo vuodesta 1953 alkaen omaa pyörätuotantoa Hangossa, ja on edelleen.

Helkaman tehtaalla valmistuu vuosittain noin 25 000 pyörää. Jopoja tehtaalta on valmistunut yli 400 000 kappaletta! Kaikki Helkama-pyörät on suunniteltu Suomessa ja ne on suunniteltu suomalaisiin oloihin.

Jopo, Aino ja Oiva ovat hyviä esimerkkejä ajattomuudesta ja toimivuudesta, ja ne ovat kantaneet pienin muutoksin useita vuosikymmeniä. Laadun merkkinä yhtiö antaa pyörille 10 vuoden runkotakuun.

Luottoa suomalaiseen osaamiseen

Helkamakin kokeili pyörien valmistamista Aasiassa, mutta päätös valmistuksen kotiuttamisesta oli helppo. Myös asiakkaat ovat osoittaneet kiinnostuksensa Suomessa valmistettuihin polkupyöriin.

Keväällä Helkama ilmoitti, että se siirtää kaiken sähköpyörätuotantonsa myös Hankoon. Yhtiön mukaan siirto kannattaa sekä laatu- että kustannussyistä. Myös logistiikan hallinta on Suomesta käsin huomattavasti helpompaa. Helkama on aiemminkin tehnyt Shimanon keskiömoottoripyörät Hangossa, mutta etu- ja takamoottoriset mallit on tuotu Suomeen koottuina.

Käsin kokoamista – laadukkaita komponentteja

Hangon tehdas on pitkälti kokoonpanotehdas. Pyörän eri osat tulevat pääsääntöisesti kokoonpanovalmiina. Tehtaalla on oma maalaamo, jossa rungot maalataan erittäin kestävällä jauhemaalilla.

Tärkeä osa pyörän valmistusta on hankkia laadukkaita komponentteja, jotka kestävät Suomen olosuhteet vuosien ajan. Esimerkiksi keskiö on roiskevesitiivis ja tarvittaessa avattavissa ja huollettavissa. Yksinkertaistettuna polkupyöriin on saatavana hyviä ja halpoja komponentteja. Ne ovat vain eri paketeissa. Laadukkaisiin komponentteihin saa myös varaosia vuosienkin jälkeen.

Kokoonpanolinjan viimeisessä vaiheessa yksi henkilö kiinnittää pyörät, satulan, lampun, jarrut ja muut pienosat. Sen jälkeen hän tekee pienen koeajolenkin ja laittaa pyörän kuljetuskuntoon. Lopuksi lisätään takuutodistus, käyttöohjeet sekä pieni lappu siitä, kuka pyörän on koonnut.

Näin asiakas voi olla varma, että pyörä on valmistettu Suomessa.

Helkaman kotisivut

Jussi Ovaskainen276 Artikkelia

  Team Rynkeby polkee hyvää

  Team Rynkeby polkee hyvää

  Team Rynkeby – God Morgon Finland on osa eurooppalaista hyväntekeväisyys-pyöräilyjoukkuetta, Team Rynkebytä. Joukkueen toiminnan tarkoituksena on kerätä rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Tällä kaudella mukana on 54 joukkuetta seitsemästä maasta: Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Suomesta, Färsaarilta, Islannista ja Saksasta. Pyöräilijöitä on…

  Ahventa on hauska kalastaa

  Ahventa on hauska kalastaa

  Ahventa on perinteisesti mökeillä kalastetettu mato-ongella, mutta maukas piikkiselkä tarttuu myös vaappuun. Ahvenen matalavesikalastus alle kolme metriä syvissä vesissä on yleistynyt nopeasti, koska se on usein aika tuloksekasta. Tässä kalastustyylissä heitetään 4-9 sentin pituisia vaappuja, 2-4 koon lippoja sekä pienehköjä…

  Hauen kalastusvinkkejä harrastajille

  Hauen kalastusvinkkejä harrastajille

  Hauki on todennäköisin se ensimmäinen suuremoi kala, joka Suomessa vieheeseen tarttuu. Haukea löytyy lähes jokaisesta vesistöstä, mereltä aina Lapin perukoille asti. Se on hyvä vastus siiman päässä. Hauki on oikein käsiteltynä erinomaista lähiruokaa ja parhaimmillaan itsepyydettynä. Itsepyydetyn kalan makua ei…