Helkama luottaa suomalaisuuteen

Helkama luottaa suomalaisuuteen

Jopo, Aino ja Oiva ovat Suomen tunnetuimpia polkupyörämalleja. Ne ovat kotimaisen, vuonna 1905 perustetun perheyritys Helkaman tuotemerkkejä. Yrityksellä on ollut jo vuodesta 1953 alkaen omaa pyörätuotantoa Hangossa, ja on edelleen.

Helkaman tehtaalla valmistuu vuosittain noin 25 000 pyörää. Jopoja tehtaalta on valmistunut yli 400 000 kappaletta! Kaikki Helkama-pyörät on suunniteltu Suomessa ja ne on suunniteltu suomalaisiin oloihin.

Jopo, Aino ja Oiva ovat hyviä esimerkkejä ajattomuudesta ja toimivuudesta, ja ne ovat kantaneet pienin muutoksin useita vuosikymmeniä. Laadun merkkinä yhtiö antaa pyörille 10 vuoden runkotakuun.

Luottoa suomalaiseen osaamiseen

Helkamakin kokeili pyörien valmistamista Aasiassa, mutta päätös valmistuksen kotiuttamisesta oli helppo. Myös asiakkaat ovat osoittaneet kiinnostuksensa Suomessa valmistettuihin polkupyöriin.

Keväällä Helkama ilmoitti, että se siirtää kaiken sähköpyörätuotantonsa myös Hankoon. Yhtiön mukaan siirto kannattaa sekä laatu- että kustannussyistä. Myös logistiikan hallinta on Suomesta käsin huomattavasti helpompaa. Helkama on aiemminkin tehnyt Shimanon keskiömoottoripyörät Hangossa, mutta etu- ja takamoottoriset mallit on tuotu Suomeen koottuina.

Käsin kokoamista – laadukkaita komponentteja

Hangon tehdas on pitkälti kokoonpanotehdas. Pyörän eri osat tulevat pääsääntöisesti kokoonpanovalmiina. Tehtaalla on oma maalaamo, jossa rungot maalataan erittäin kestävällä jauhemaalilla.

Tärkeä osa pyörän valmistusta on hankkia laadukkaita komponentteja, jotka kestävät Suomen olosuhteet vuosien ajan. Esimerkiksi keskiö on roiskevesitiivis ja tarvittaessa avattavissa ja huollettavissa. Yksinkertaistettuna polkupyöriin on saatavana hyviä ja halpoja komponentteja. Ne ovat vain eri paketeissa. Laadukkaisiin komponentteihin saa myös varaosia vuosienkin jälkeen.

Kokoonpanolinjan viimeisessä vaiheessa yksi henkilö kiinnittää pyörät, satulan, lampun, jarrut ja muut pienosat. Sen jälkeen hän tekee pienen koeajolenkin ja laittaa pyörän kuljetuskuntoon. Lopuksi lisätään takuutodistus, käyttöohjeet sekä pieni lappu siitä, kuka pyörän on koonnut.

Näin asiakas voi olla varma, että pyörä on valmistettu Suomessa.

Helkaman kotisivut

Jussi Ovaskainen304 Artikkelia

  Halti esitteli hiihtomaajoukkueen uudet kisa-asut

  Halti esitteli hiihtomaajoukkueen uudet kisa-asut

  Marraskuun lopussa alkavalla maailmancup-kaudella hiihtomaajoukkue kilpailee  upeassa sinivalkoisessa kisa-asussa. ”Liekki” -nimeä kantava kilpailuasu on yhdistelmä teknisiä, sekä liikkuvuutta ja hengittävyyttä lisääviä yksityiskohtia. Ominaisuudet takaavat urheilijoille maksimaalisen tuen itse suoritukseen. Halti on Suomen Hiihtoliiton pääyhteistyökumppani ja vaatettaa maastohiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn…

  Haglöfs muistaa juurensa

  Haglöfs muistaa juurensa

  Ruotsin Taalainmaailta kotoisin olevalla Haglöfsilla arvostetaan yhtiön pitkää historiaa. Uusi mallisto on rakennettu pitkälti taalainmaalaisen kurbit-kuvion ympärille. Printti on nimetty Dalarnaksi, jossa yhdistyy rohkeat värit sekä modernit kukkakuviot. Lämmittää märkänäkin Skandinavisessa ulkoilmassa on vaikea välttyä kelien vaihteluilta. Syksyllä ja talvella…

  Sasta juhlii juurevasti 50 vuotista taivaltaan

  Sasta juhlii juurevasti 50 vuotista taivaltaan

  Luonnonystäviä jo puolen vuosisadan ajan pukenut suomalainen Sasta juhlistaa merkkipäiviään tekemällä yhteistyötä muiden, samat kestävät arvot jakavien kotimaisia laatumerkkien kanssa. Sastan juhlavuosijulkistusten tavoitteena on muistuttaa kuluttajia kotimaisen suunnittelun ja osaamisen jatkuvuuden tärkeydestä sekä tukea vastuullisia suomalaisia toimijoita. Vuoden kolmas kumppanijulkistus…