Helkama luottaa suomalaisuuteen

Helkama luottaa suomalaisuuteen

Jopo, Aino ja Oiva ovat Suomen tunnetuimpia polkupyörämalleja. Ne ovat kotimaisen, vuonna 1905 perustetun perheyritys Helkaman tuotemerkkejä. Yrityksellä on ollut jo vuodesta 1953 alkaen omaa pyörätuotantoa Hangossa, ja on edelleen.

Helkaman tehtaalla valmistuu vuosittain noin 25 000 pyörää. Jopoja tehtaalta on valmistunut yli 400 000 kappaletta! Kaikki Helkama-pyörät on suunniteltu Suomessa ja ne on suunniteltu suomalaisiin oloihin.

Jopo, Aino ja Oiva ovat hyviä esimerkkejä ajattomuudesta ja toimivuudesta, ja ne ovat kantaneet pienin muutoksin useita vuosikymmeniä. Laadun merkkinä yhtiö antaa pyörille 10 vuoden runkotakuun.

Luottoa suomalaiseen osaamiseen

Helkamakin kokeili pyörien valmistamista Aasiassa, mutta päätös valmistuksen kotiuttamisesta oli helppo. Myös asiakkaat ovat osoittaneet kiinnostuksensa Suomessa valmistettuihin polkupyöriin.

Keväällä Helkama ilmoitti, että se siirtää kaiken sähköpyörätuotantonsa myös Hankoon. Yhtiön mukaan siirto kannattaa sekä laatu- että kustannussyistä. Myös logistiikan hallinta on Suomesta käsin huomattavasti helpompaa. Helkama on aiemminkin tehnyt Shimanon keskiömoottoripyörät Hangossa, mutta etu- ja takamoottoriset mallit on tuotu Suomeen koottuina.

Käsin kokoamista – laadukkaita komponentteja

Hangon tehdas on pitkälti kokoonpanotehdas. Pyörän eri osat tulevat pääsääntöisesti kokoonpanovalmiina. Tehtaalla on oma maalaamo, jossa rungot maalataan erittäin kestävällä jauhemaalilla.

Tärkeä osa pyörän valmistusta on hankkia laadukkaita komponentteja, jotka kestävät Suomen olosuhteet vuosien ajan. Esimerkiksi keskiö on roiskevesitiivis ja tarvittaessa avattavissa ja huollettavissa. Yksinkertaistettuna polkupyöriin on saatavana hyviä ja halpoja komponentteja. Ne ovat vain eri paketeissa. Laadukkaisiin komponentteihin saa myös varaosia vuosienkin jälkeen.

Kokoonpanolinjan viimeisessä vaiheessa yksi henkilö kiinnittää pyörät, satulan, lampun, jarrut ja muut pienosat. Sen jälkeen hän tekee pienen koeajolenkin ja laittaa pyörän kuljetuskuntoon. Lopuksi lisätään takuutodistus, käyttöohjeet sekä pieni lappu siitä, kuka pyörän on koonnut.

Näin asiakas voi olla varma, että pyörä on valmistettu Suomessa.

Helkaman kotisivut

Jussi Ovaskainen315 Artikkelia

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään julkaissut Tietoturvamerkin. Merkki on kehitetty Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen pilottiprojektina yhdessä Cozify Oy:n, DNA Oyj:n ja Polar Electro Oy:n kanssa. Ensimmäiset Tietoturvamerkit on nyt myönnetty Cozifyn Hub -älykotisovellukselle, DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle ja Polar Ignite -fitnessälykellolle. Tietoturvamerkki takaa…

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

   Pujottelun maailmancup osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Levillä. Maailmancupia organisoivan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n työntekijät pukeutuvat Haltin vaatteisiin. Halti ja Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, ovat aloittaneet yhdennentoista yhteistyökauden. Vuosien aikana yhteistyö on laajentunut alppilajeista kuuteen olympialajiin: alppihiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn sekä freestyleen ja…

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Suksivoideteollisuus on pitkään pyrkinyt löytämään voitelutuotteissa haitalliseksi todetuille fluorilisäaineille korvaavia raaka-aineita. Vauhdin uudet fluorittomat PURE-tuotteet ovat saatavana jo tämän talven lumille. Vauhdin PURE-mallisto on vuonna 2015 aloitetun kehitystyön tulos, jota on tehty yhdessä mm. Itä-Suomen yliopiston kanssa. Uuden malliston ja…