Helkama luottaa suomalaisuuteen

Helkama luottaa suomalaisuuteen

Jopo, Aino ja Oiva ovat Suomen tunnetuimpia polkupyörämalleja. Ne ovat kotimaisen, vuonna 1905 perustetun perheyritys Helkaman tuotemerkkejä. Yrityksellä on ollut jo vuodesta 1953 alkaen omaa pyörätuotantoa Hangossa, ja on edelleen.

Helkaman tehtaalla valmistuu vuosittain noin 25 000 pyörää. Jopoja tehtaalta on valmistunut yli 400 000 kappaletta! Kaikki Helkama-pyörät on suunniteltu Suomessa ja ne on suunniteltu suomalaisiin oloihin.

Jopo, Aino ja Oiva ovat hyviä esimerkkejä ajattomuudesta ja toimivuudesta, ja ne ovat kantaneet pienin muutoksin useita vuosikymmeniä. Laadun merkkinä yhtiö antaa pyörille 10 vuoden runkotakuun.

Luottoa suomalaiseen osaamiseen

Helkamakin kokeili pyörien valmistamista Aasiassa, mutta päätös valmistuksen kotiuttamisesta oli helppo. Myös asiakkaat ovat osoittaneet kiinnostuksensa Suomessa valmistettuihin polkupyöriin.

Keväällä Helkama ilmoitti, että se siirtää kaiken sähköpyörätuotantonsa myös Hankoon. Yhtiön mukaan siirto kannattaa sekä laatu- että kustannussyistä. Myös logistiikan hallinta on Suomesta käsin huomattavasti helpompaa. Helkama on aiemminkin tehnyt Shimanon keskiömoottoripyörät Hangossa, mutta etu- ja takamoottoriset mallit on tuotu Suomeen koottuina.

Käsin kokoamista – laadukkaita komponentteja

Hangon tehdas on pitkälti kokoonpanotehdas. Pyörän eri osat tulevat pääsääntöisesti kokoonpanovalmiina. Tehtaalla on oma maalaamo, jossa rungot maalataan erittäin kestävällä jauhemaalilla.

Tärkeä osa pyörän valmistusta on hankkia laadukkaita komponentteja, jotka kestävät Suomen olosuhteet vuosien ajan. Esimerkiksi keskiö on roiskevesitiivis ja tarvittaessa avattavissa ja huollettavissa. Yksinkertaistettuna polkupyöriin on saatavana hyviä ja halpoja komponentteja. Ne ovat vain eri paketeissa. Laadukkaisiin komponentteihin saa myös varaosia vuosienkin jälkeen.

Kokoonpanolinjan viimeisessä vaiheessa yksi henkilö kiinnittää pyörät, satulan, lampun, jarrut ja muut pienosat. Sen jälkeen hän tekee pienen koeajolenkin ja laittaa pyörän kuljetuskuntoon. Lopuksi lisätään takuutodistus, käyttöohjeet sekä pieni lappu siitä, kuka pyörän on koonnut.

Näin asiakas voi olla varma, että pyörä on valmistettu Suomessa.

Helkaman kotisivut

Jussi Ovaskainen258 Artikkelia

  UUSI HAGLÖFS GRYM EVO JACKET - KESTÄVÄ JA VASTUULLINEN

  UUSI HAGLÖFS GRYM EVO JACKET - KESTÄVÄ JA VASTUULLINEN

  Haglöfs Grym Evo Jacket on vaikeita sääolosuhteita kestävä 3-kerroksinen kuoritakki. joka on valmistettu tarkoin valikoiduista, vastuullisista materiaaleista. Siinä on käytetty Haglöfsin omaa PROOF™ ECO -teknologiaa, jossa kierrätetyistä materiaaleista saadaan hyvin säänkestäviä. Takin hitsatut saumat takaavat oivan suojan niin kosteudelta kuin…

  Sähköpyörien testikiertueet käynnissä - kannattaa kokeilla

  Sähköpyörien testikiertueet käynnissä - kannattaa kokeilla

  Sähköpyöristä on kohistu parin viime kesän aikana aika paljon. Ja ihan syystäkin, sillä sähköpyörä on mainio liikuntaväline. Oikea termi on sähköavusteinenpyörä, joka on kansan suussa lyhentynyt sähköpyöräksi. Sähköpyörällä polkeminen on kevyttä ja matka etenee joutuisasti. Sähkömoottorin avustuksen määrää voi säätää…

  Testi – Helly Hansen Odin Mountain touring -asu

  Testi – Helly Hansen Odin Mountain touring -asu

  Helly Hansen tuo ensi kauden markkinoille touring-hiihtoon suunnitellun Odin Mountain -malliston. Yousport sai mahdollisuuden ennakkoon tutustua tuotteisiin. Asuja testattiin maaliskuun lopussa viikon Alppi-kierroksella, jossa käytiin Kitzbühelissa ja Bad Gasteinissa. Testiviikon aikana pukujen kanssa käytiin ski touringilla ja harrastettiin vapaalaskua hissin…