Työmatka pyörällä Yousportin tapaan

Työmatka pyörällä Yousportin tapaan

Nyt vietetään valtakunnallista pyöräilyviikkoa. Yhtenä viikon teemana on työmatkapyöräilyyn kannustaminen.

Yousportin sisältöjä tehdään pitkälti kotikonttorilla, joten pisimillään työmatka on muutaman kymmenen metriä. Kun on mahdollisuus päästä pihalle työpäivän aikana, se on käytettävä hyväksi.

Olen lähdössä talven viimeiselle hiihtoreissulle Riksgränsenille loppuviikosta. Tuttavani edustaa mainioita Calazo ulkoilukarttoja- ja kirjoja Suomessa. Valikoimassa on myös Riksgränsenin karttoja sekä ruotsinkielinen kirja alueesta. Mainioksi kartat tekee Tyvek-materiaali, johon kartta on painettu. Se kestää vetoa ja vettä, joten sitä ei tarvitse jatkuvasti varoa. Lisäksi korkeuskäyrät ovat laserkeilattu, joten ne ovat varmasti paikallaan.

Tuttavani asuu Tuusulan Lahelassa ja itse asun Järvenpäässä. Matkaa yhteen suuntaan on noin 15 km. Lahelan lähellä on myös ns. Lemminkäisen kalliot, joilta avautuu hyvä näköala Helsinki-Vantaan kiitoteille. Pitihän lapsuuden suosikkipaikka tarkastaa. Puheineen ja kiertolenkin kanssa kartanhaku kesti noin kolme tuntia.

Kiva reitti

Reitti oli sikäli kiva, kun pyöräilee Järvenpäästä Etelä-Tuusulaan, samalla sai kiertää yhden Suomen suosituimmista pyöräilyreiteistä, Tuusulanjärven ympäri (21km). Reitti on monipuolistunut viime kesänä, jonka ansiosta järvimaisemasta saa nauttia entistäkin enemmän. Järvenpäässä Rantapuiston ehostus on loppusuoralla ja alue on erittäin viihtyisä. Myös Vanhankylänniemen järveä mukaeleva kävelytie, Stålhanenraitti, on valmis, joten sitäkin kautta voi koukata.

Tuusulan puolella Sarvikallion virkistysalueelle on tehty pyöräilyyn sopiva polku ja alueen retkeilypalveluita on kohennettu. Itärannalla on myös uusi kevyen liikenteen väylä, joka kulkee ns. pappilanrannan ja Krapihovin savusaunan välillä. Tänä kesänä valmistuu myös Fjällbon uimapaviljonki, jonka kupeessa on myös pyöräiltävä polku.

Mikäli haluaa maksimoida järvinäkymän, niin reitti on osin hiekkapintainen, eikä se kaikilta osin ole kaikkein joutuisin vaihtoehto. Kivoja maisemia se kyllä tarjoaa. Oma suosikkini on Sarvikallio ja sieltä avautuvat maisemat.

Ajatus kulkee

Olen monesti sanonut, että ruudun takana luovuus katoaa. Pyöräilyn aikana ennätti prosessoida meneillään olevia töitä. Työpöydän taakse takaisin päästyäni ajatus oli kohtuullisen kirkas ja ruudun tapittaminen maistui loppu työpäivän vähän paremmalta. Ulkoilma on ihmiselle hyväksi! Pyöräily on yksi mainio tapa saada raitista ilmaa, myös työmatkan lomassa.  

Jussi Ovaskainen266 Artikkelia

  Shimano panostaa soralla ajoon

  Shimano panostaa soralla ajoon

  Shimano on julkaissut uuden GRX komponenttisarjan. Se on maailman ensimmäinen polkupyörien gravel/adventure –komponenttisarjan, joka on suunniteltu soralla ja muilla irtonaisilla pinnoilla tapahtuvaan ajoon. Malliston suunnittelun lähtökohtana on ollut kattava tutkimus, laaja testaus ja pitkä kehitystyö. Palautetta tuotteista on kerätty kaiken…

  Huippukevyt multisporturheilukello Polar Vantage V Titan

  Huippukevyt multisporturheilukello Polar Vantage V Titan

  Uusi Polar Vantage V Titan on premium-versio edistyksellisestä Polar Vantage V:stä. Siinä yhdistyvät huippuluokan urheiluteknologia sekä tyylikäs muotoilu. Polar Vantage V Titan -urheilukello on suunniteltu huippu-urheilijoille, joille pienetkin yksityiskohdat merkitsevät paljon. Kevyt titaanikuori tekee Polar Vantage V Titanista kaikkien aikojen…

  Merrell Gridway - tyylikästä ja vastuullista

  Merrell Gridway - tyylikästä ja vastuullista

  Merrell on tuonut markkinoille erittäin ekologiset kangaskengät. Gridway-kenkien päälimateriaali on 100% kierrätysmateriaalista, kuten muovipulloista, tehtyä kudottua mikrokuitua. Myös kengännauhat ovat 100% kierrätysmateriaalia. EVA-välipohja on 40% ja pohjallinen on 50% kierrätysmateriaaleista tehtyjä. Vibram EcoDura -ulkopohja on valmistettu 30% kierrätysmateriaaleista. Pohjamateriaalit voisivat…