Työmatka pyörällä Yousportin tapaan

Työmatka pyörällä Yousportin tapaan

Nyt vietetään valtakunnallista pyöräilyviikkoa. Yhtenä viikon teemana on työmatkapyöräilyyn kannustaminen.

Yousportin sisältöjä tehdään pitkälti kotikonttorilla, joten pisimillään työmatka on muutaman kymmenen metriä. Kun on mahdollisuus päästä pihalle työpäivän aikana, se on käytettävä hyväksi.

Olen lähdössä talven viimeiselle hiihtoreissulle Riksgränsenille loppuviikosta. Tuttavani edustaa mainioita Calazo ulkoilukarttoja- ja kirjoja Suomessa. Valikoimassa on myös Riksgränsenin karttoja sekä ruotsinkielinen kirja alueesta. Mainioksi kartat tekee Tyvek-materiaali, johon kartta on painettu. Se kestää vetoa ja vettä, joten sitä ei tarvitse jatkuvasti varoa. Lisäksi korkeuskäyrät ovat laserkeilattu, joten ne ovat varmasti paikallaan.

Tuttavani asuu Tuusulan Lahelassa ja itse asun Järvenpäässä. Matkaa yhteen suuntaan on noin 15 km. Lahelan lähellä on myös ns. Lemminkäisen kalliot, joilta avautuu hyvä näköala Helsinki-Vantaan kiitoteille. Pitihän lapsuuden suosikkipaikka tarkastaa. Puheineen ja kiertolenkin kanssa kartanhaku kesti noin kolme tuntia.

Kiva reitti

Reitti oli sikäli kiva, kun pyöräilee Järvenpäästä Etelä-Tuusulaan, samalla sai kiertää yhden Suomen suosituimmista pyöräilyreiteistä, Tuusulanjärven ympäri (21km). Reitti on monipuolistunut viime kesänä, jonka ansiosta järvimaisemasta saa nauttia entistäkin enemmän. Järvenpäässä Rantapuiston ehostus on loppusuoralla ja alue on erittäin viihtyisä. Myös Vanhankylänniemen järveä mukaeleva kävelytie, Stålhanenraitti, on valmis, joten sitäkin kautta voi koukata.

Tuusulan puolella Sarvikallion virkistysalueelle on tehty pyöräilyyn sopiva polku ja alueen retkeilypalveluita on kohennettu. Itärannalla on myös uusi kevyen liikenteen väylä, joka kulkee ns. pappilanrannan ja Krapihovin savusaunan välillä. Tänä kesänä valmistuu myös Fjällbon uimapaviljonki, jonka kupeessa on myös pyöräiltävä polku.

Mikäli haluaa maksimoida järvinäkymän, niin reitti on osin hiekkapintainen, eikä se kaikilta osin ole kaikkein joutuisin vaihtoehto. Kivoja maisemia se kyllä tarjoaa. Oma suosikkini on Sarvikallio ja sieltä avautuvat maisemat.

Ajatus kulkee

Olen monesti sanonut, että ruudun takana luovuus katoaa. Pyöräilyn aikana ennätti prosessoida meneillään olevia töitä. Työpöydän taakse takaisin päästyäni ajatus oli kohtuullisen kirkas ja ruudun tapittaminen maistui loppu työpäivän vähän paremmalta. Ulkoilma on ihmiselle hyväksi! Pyöräily on yksi mainio tapa saada raitista ilmaa, myös työmatkan lomassa.  

Jussi Ovaskainen315 Artikkelia

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään julkaissut Tietoturvamerkin. Merkki on kehitetty Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen pilottiprojektina yhdessä Cozify Oy:n, DNA Oyj:n ja Polar Electro Oy:n kanssa. Ensimmäiset Tietoturvamerkit on nyt myönnetty Cozifyn Hub -älykotisovellukselle, DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle ja Polar Ignite -fitnessälykellolle. Tietoturvamerkki takaa…

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

   Pujottelun maailmancup osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Levillä. Maailmancupia organisoivan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n työntekijät pukeutuvat Haltin vaatteisiin. Halti ja Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, ovat aloittaneet yhdennentoista yhteistyökauden. Vuosien aikana yhteistyö on laajentunut alppilajeista kuuteen olympialajiin: alppihiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn sekä freestyleen ja…

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Suksivoideteollisuus on pitkään pyrkinyt löytämään voitelutuotteissa haitalliseksi todetuille fluorilisäaineille korvaavia raaka-aineita. Vauhdin uudet fluorittomat PURE-tuotteet ovat saatavana jo tämän talven lumille. Vauhdin PURE-mallisto on vuonna 2015 aloitetun kehitystyön tulos, jota on tehty yhdessä mm. Itä-Suomen yliopiston kanssa. Uuden malliston ja…