Työmatka pyörällä Yousportin tapaan

Työmatka pyörällä Yousportin tapaan

Nyt vietetään valtakunnallista pyöräilyviikkoa. Yhtenä viikon teemana on työmatkapyöräilyyn kannustaminen.

Yousportin sisältöjä tehdään pitkälti kotikonttorilla, joten pisimillään työmatka on muutaman kymmenen metriä. Kun on mahdollisuus päästä pihalle työpäivän aikana, se on käytettävä hyväksi.

Olen lähdössä talven viimeiselle hiihtoreissulle Riksgränsenille loppuviikosta. Tuttavani edustaa mainioita Calazo ulkoilukarttoja- ja kirjoja Suomessa. Valikoimassa on myös Riksgränsenin karttoja sekä ruotsinkielinen kirja alueesta. Mainioksi kartat tekee Tyvek-materiaali, johon kartta on painettu. Se kestää vetoa ja vettä, joten sitä ei tarvitse jatkuvasti varoa. Lisäksi korkeuskäyrät ovat laserkeilattu, joten ne ovat varmasti paikallaan.

Tuttavani asuu Tuusulan Lahelassa ja itse asun Järvenpäässä. Matkaa yhteen suuntaan on noin 15 km. Lahelan lähellä on myös ns. Lemminkäisen kalliot, joilta avautuu hyvä näköala Helsinki-Vantaan kiitoteille. Pitihän lapsuuden suosikkipaikka tarkastaa. Puheineen ja kiertolenkin kanssa kartanhaku kesti noin kolme tuntia.

Kiva reitti

Reitti oli sikäli kiva, kun pyöräilee Järvenpäästä Etelä-Tuusulaan, samalla sai kiertää yhden Suomen suosituimmista pyöräilyreiteistä, Tuusulanjärven ympäri (21km). Reitti on monipuolistunut viime kesänä, jonka ansiosta järvimaisemasta saa nauttia entistäkin enemmän. Järvenpäässä Rantapuiston ehostus on loppusuoralla ja alue on erittäin viihtyisä. Myös Vanhankylänniemen järveä mukaeleva kävelytie, Stålhanenraitti, on valmis, joten sitäkin kautta voi koukata.

Tuusulan puolella Sarvikallion virkistysalueelle on tehty pyöräilyyn sopiva polku ja alueen retkeilypalveluita on kohennettu. Itärannalla on myös uusi kevyen liikenteen väylä, joka kulkee ns. pappilanrannan ja Krapihovin savusaunan välillä. Tänä kesänä valmistuu myös Fjällbon uimapaviljonki, jonka kupeessa on myös pyöräiltävä polku.

Mikäli haluaa maksimoida järvinäkymän, niin reitti on osin hiekkapintainen, eikä se kaikilta osin ole kaikkein joutuisin vaihtoehto. Kivoja maisemia se kyllä tarjoaa. Oma suosikkini on Sarvikallio ja sieltä avautuvat maisemat.

Ajatus kulkee

Olen monesti sanonut, että ruudun takana luovuus katoaa. Pyöräilyn aikana ennätti prosessoida meneillään olevia töitä. Työpöydän taakse takaisin päästyäni ajatus oli kohtuullisen kirkas ja ruudun tapittaminen maistui loppu työpäivän vähän paremmalta. Ulkoilma on ihmiselle hyväksi! Pyöräily on yksi mainio tapa saada raitista ilmaa, myös työmatkan lomassa.  

Jussi Ovaskainen281 Artikkelia

  Alamäkipyöräily kasvattaa suosiotaan

  Alamäkipyöräily kasvattaa suosiotaan

  Extreme-lajiksi mielletty alamäkipyöräily on kasvattanut voimakkaasti suosiotaan viimevuosina. Yhtenä syynä on rinnekeskuksien aloittelijoille suunnitellut toimenpiteen. Aloittelijoille löytyy sopivia ja turvallisia reittejä sekä halutessa myös opastusta lajin pariin. Suomessa noin 15 hiihtokeskusta pyörittää hissejä kesällä alamäkipyöräilijöiden iloksi. Alamäkipyöräilyssä asiakas ostaa hissilipun,…

  Fjällräven vaatettaa metsästäjän

  Fjällräven vaatettaa metsästäjän

  Conscious Hunting eli vastuullinen metsästys tarkoittaaFjällrävenillä tasapainoa. Se ei ole palkintojen keräystä, taidoilla kehumista tai urheilusuoritus. Mikään ei ole turhaa, vaan yksinkertaista ja vuorovaikutteista villin luonnon kanssa. Fjällräven on ollut arvostettu brändi metsästäjien keskuudessa jo yli 50 vuotta. Tämän päivän…

  Kuhan kalastuksesta

  Kuhan kalastuksesta

  Herkullinen kuha on toivottu saalis ja vieras ruokapöytään. Kuhaa on yleinen kala aina Etelä-Lapin korkeudelle saakka. Kuha on käy ahnaasti uistimiin. Kevytvetouistelu on yleisin mökkikalastajan kuhan saanti tapa. Kevytvetouistelua voi tehdä helposti pienveneellä soutaen tai moottorin avustamana muutamaa vapaa käyttäen.…