Työmatka pyörällä Yousportin tapaan

Työmatka pyörällä Yousportin tapaan

Nyt vietetään valtakunnallista pyöräilyviikkoa. Yhtenä viikon teemana on työmatkapyöräilyyn kannustaminen.

Yousportin sisältöjä tehdään pitkälti kotikonttorilla, joten pisimillään työmatka on muutaman kymmenen metriä. Kun on mahdollisuus päästä pihalle työpäivän aikana, se on käytettävä hyväksi.

Olen lähdössä talven viimeiselle hiihtoreissulle Riksgränsenille loppuviikosta. Tuttavani edustaa mainioita Calazo ulkoilukarttoja- ja kirjoja Suomessa. Valikoimassa on myös Riksgränsenin karttoja sekä ruotsinkielinen kirja alueesta. Mainioksi kartat tekee Tyvek-materiaali, johon kartta on painettu. Se kestää vetoa ja vettä, joten sitä ei tarvitse jatkuvasti varoa. Lisäksi korkeuskäyrät ovat laserkeilattu, joten ne ovat varmasti paikallaan.

Tuttavani asuu Tuusulan Lahelassa ja itse asun Järvenpäässä. Matkaa yhteen suuntaan on noin 15 km. Lahelan lähellä on myös ns. Lemminkäisen kalliot, joilta avautuu hyvä näköala Helsinki-Vantaan kiitoteille. Pitihän lapsuuden suosikkipaikka tarkastaa. Puheineen ja kiertolenkin kanssa kartanhaku kesti noin kolme tuntia.

Kiva reitti

Reitti oli sikäli kiva, kun pyöräilee Järvenpäästä Etelä-Tuusulaan, samalla sai kiertää yhden Suomen suosituimmista pyöräilyreiteistä, Tuusulanjärven ympäri (21km). Reitti on monipuolistunut viime kesänä, jonka ansiosta järvimaisemasta saa nauttia entistäkin enemmän. Järvenpäässä Rantapuiston ehostus on loppusuoralla ja alue on erittäin viihtyisä. Myös Vanhankylänniemen järveä mukaeleva kävelytie, Stålhanenraitti, on valmis, joten sitäkin kautta voi koukata.

Tuusulan puolella Sarvikallion virkistysalueelle on tehty pyöräilyyn sopiva polku ja alueen retkeilypalveluita on kohennettu. Itärannalla on myös uusi kevyen liikenteen väylä, joka kulkee ns. pappilanrannan ja Krapihovin savusaunan välillä. Tänä kesänä valmistuu myös Fjällbon uimapaviljonki, jonka kupeessa on myös pyöräiltävä polku.

Mikäli haluaa maksimoida järvinäkymän, niin reitti on osin hiekkapintainen, eikä se kaikilta osin ole kaikkein joutuisin vaihtoehto. Kivoja maisemia se kyllä tarjoaa. Oma suosikkini on Sarvikallio ja sieltä avautuvat maisemat.

Ajatus kulkee

Olen monesti sanonut, että ruudun takana luovuus katoaa. Pyöräilyn aikana ennätti prosessoida meneillään olevia töitä. Työpöydän taakse takaisin päästyäni ajatus oli kohtuullisen kirkas ja ruudun tapittaminen maistui loppu työpäivän vähän paremmalta. Ulkoilma on ihmiselle hyväksi! Pyöräily on yksi mainio tapa saada raitista ilmaa, myös työmatkan lomassa.  

Jussi Ovaskainen297 Artikkelia

  GoExpo Winter Innovations nostaa sporttialan uutuudet esille

  GoExpo Winter Innovations nostaa sporttialan uutuudet esille

  Helsingin Messukeskuksessa järjestettävän GoExpo Winterin (15.-17.11.2019) yhteydessä järjestetään uusi innovaatiokilpailu, johon voivat ottaa osaa talviurheiluun liittyvät startupit ja innovaatioiden kehittäjät. GoExpo Winter Innovations tuo yhteen alan uutuudet ja koko talviurheilun toimialan. Innovaatiokilpailu järjestetään GoExpo Winter -messuilla perjantaina 15.11. Messukeskuksessa. Innovations-kilpailu…

  Polar Ignite -fitnesskelloon uusia värejä

  Polar Ignite -fitnesskelloon uusia värejä

  Kesällä esitelty Polar Ignite -fitnesskello on saatavana kahdessa uudessa värissä. Toisessa uutuusvärissä yhdistyvät vaaleanpunainen ranneke ja ruusukultainen kellonkehä. Tämä kello on saatavana S-kokoisena. Toinen uutuusväri on mustan rannekkeen ja kuparisen kellonkehän tyylikäs yhdistelmä. Tämä väriyhdistelmä on saatavilla M/L-kokoisena. Molempien värien…

  Baiks keskittyy jatkossa verkko- ja tukkukauppaan

  Baiks keskittyy jatkossa verkko- ja tukkukauppaan

  Pyöräilyliikkeiden ketju Baiks lopettaa kaikki 12 myymäläänsä eri puolilla Suomea. Baiks nimellä ketju toimi kahden vuoden ajan, ennen tätä se toimi vuodesta 1994 nimellä Suomen Polkupyörätukku. Ketjun kotisivujen mukaan asiakkaita palvellaan jatkossakin verkkokaupassa. – Tulemme vahvistamaan polkupyöräliiketoimintaa kokonaisuutena etenkin verkko-…