Testi – Bridgedale Stormsock vedenpitävät sukat

Testi – Bridgedale Stormsock vedenpitävät sukat

Tunnettu sukkavalmistaja Bridgedale on tuonut markkinoille veden- ja tuulenpitävän sukkasarjan Stormsockin. Sukka on kolmikerroksinen, jossa pinnan ja vuorin väliin on lisätty keliltä suojaava Hyrdotech-kalvo.

Stormsock-sukkia on saatavana kolmea eri paksuutta. Ohuinta saa kahdessa eri pituudessa, nilkka- ja pohjemittaisina. Keskipaksuista saa kolmessa pituudessa, lisänä polveen ulottuva malli. Paksuinta sukkaa saa vain polvipituisena. Yousport.fi:n testisukiksi valikoitui nilkkapituinen ohuin vaihtoehto.

Käyttöön

Sukka tuntuu aluksi normaalia ulkoilusukkaa jäykemmältä. Sukan pukeminen vaatii vähän enemmän vaivaa, minkä keski-ikäisen miehen notkeudella hyvin huomaa. Jalassa sukka tuntuu napakalta ja hyvin istuvalta, mutta käytössä sukan jäykkyyttä ei enää huomaa.

Etelä-Suomen talvi tarjosi hyvät mahdollisuudet testata sukan vedenpito-ominaisuuksia, sillä loska- ja vesikelejä on piisannut riittävästi. Testilenkit tehtiin kesälenkkareilla, joissa ei ole veden- eikä tuulensuojaa. Märässä loskassa jalan ympäröi kalsa tunne, ja ensimmäinen ajatus on, ettei sukka toimikaan. Hetken kuluttua huomaakin, että jalan iho on kuiva eli sukka toimii luvatusti!

Teknisen talvikengän sisällä kevyessä ulkoilussa sukka toimii kuten normaali tekninen sukka. Kun liikunta muuttuu hyvin aktiiviseksi, alkaa kosteutta kertyä sukan sisään teknistä sukkaa enemmän mutta ei häiritsevässä määrin. Koko päivän reissulla asialla saattaa olla merkitystä. 

Arvio

Stormsock on laadukas sukka, ja se toimii kuten on luvattu. Siitä on iloa monille ulkoilijoille. Pääkäyttäjäryhmänä ovat varmastikin retkeilijät, mutta sukat sopivat yhtä lailla niin suunnistajille ja polkujuoksijoille kuin veneilijöille ja purjehtijoille, jotka voivat sukan ansiosta valita kevyempää kenkää lämpimiin olosuhteisiin.  

Materiaalit:

Ulkopuoli:

95 % Nailon

5 % Elastaani

Vuori:

45 % FusionTech-merinovilla

45 % Polyesteri

7,5 % Nailon

2,5 % Elastaani

Hydrotech-kalvo:

100 % Polyuretaani

Materiaali- ja valmistusvirhetakuu 5 vuotta

Konepesu 40 °C

Vesipilariarvo > 10 000 mm

Hengittävyysarvo > 15 000 g/m²/24h

Nettikauppaan:

Jussi Ovaskainen252 Artikkelia

  S/LAB Shift Hybrid - Salomonin uudenlainen vapaalaskuside

  S/LAB Shift Hybrid - Salomonin uudenlainen vapaalaskuside

  Shift on uuden sukupolven side, jossa yhdistyvät alppisiteen suorituskyky ja touring-ominaisuudet, eli siinä on kaksi sidemallia yhdessä tuotteessa.  Kevyt side mahdollista miellyttävän touring-hiihtämisen hoitamattomien rinteiden huipuille, ja nautinnollisen laskun aika side on perinteisen alppisiteen kaltainen. Tämä onnistuu, kun yhdistetään pin-siteiden liikkuvuus…

  GoExpo on kevään sporttisin tapahtuma

  GoExpo on kevään sporttisin tapahtuma

  GoExpo käynnisti kevään liikuntakauden Helsingin Messukeskuksessa. Messukeskus on viikonlopun ajan tulvillaan treenivinkkejä, välineitä ja lajikokeiluja. Messuilla on helppo testata uusia lajeja, ja innostua esimerkiksi sup-lautailusta tai seinäkiipeilystä. Fillarin testiradalla voi testata kymmeniä erilaisia pyöriä maantiepyöristä läskipyöriin ja tavarapyöriin, sähköavusteisena tai…

  Kevät on pilkkijän unelma-aikaa

  Kevät on pilkkijän unelma-aikaa

  Vaikka talvi on ollut keleiltään haastava, pilkkijäät ovat useimmissa paikoissa kalastuskelpoisessa kunnossa. Kevät on pilkkijän parasta aikaa, kun aurinko lämmittää ja valaisee kalastajan kehoa ja mieltä. Osa pilkkijän kalaonnesta ja mukavuudesta on varusteista kiinni. Alla listattuna hyväksi havaittuja kalastusvarusteita.