Testi – Bridgedale Stormsock vedenpitävät sukat

Testi – Bridgedale Stormsock vedenpitävät sukat

Tunnettu sukkavalmistaja Bridgedale on tuonut markkinoille veden- ja tuulenpitävän sukkasarjan Stormsockin. Sukka on kolmikerroksinen, jossa pinnan ja vuorin väliin on lisätty keliltä suojaava Hyrdotech-kalvo.

Stormsock-sukkia on saatavana kolmea eri paksuutta. Ohuinta saa kahdessa eri pituudessa, nilkka- ja pohjemittaisina. Keskipaksuista saa kolmessa pituudessa, lisänä polveen ulottuva malli. Paksuinta sukkaa saa vain polvipituisena. Yousport.fi:n testisukiksi valikoitui nilkkapituinen ohuin vaihtoehto.

Käyttöön

Sukka tuntuu aluksi normaalia ulkoilusukkaa jäykemmältä. Sukan pukeminen vaatii vähän enemmän vaivaa, minkä keski-ikäisen miehen notkeudella hyvin huomaa. Jalassa sukka tuntuu napakalta ja hyvin istuvalta, mutta käytössä sukan jäykkyyttä ei enää huomaa.

Etelä-Suomen talvi tarjosi hyvät mahdollisuudet testata sukan vedenpito-ominaisuuksia, sillä loska- ja vesikelejä on piisannut riittävästi. Testilenkit tehtiin kesälenkkareilla, joissa ei ole veden- eikä tuulensuojaa. Märässä loskassa jalan ympäröi kalsa tunne, ja ensimmäinen ajatus on, ettei sukka toimikaan. Hetken kuluttua huomaakin, että jalan iho on kuiva eli sukka toimii luvatusti!

Teknisen talvikengän sisällä kevyessä ulkoilussa sukka toimii kuten normaali tekninen sukka. Kun liikunta muuttuu hyvin aktiiviseksi, alkaa kosteutta kertyä sukan sisään teknistä sukkaa enemmän mutta ei häiritsevässä määrin. Koko päivän reissulla asialla saattaa olla merkitystä. 

Arvio

Stormsock on laadukas sukka, ja se toimii kuten on luvattu. Siitä on iloa monille ulkoilijoille. Pääkäyttäjäryhmänä ovat varmastikin retkeilijät, mutta sukat sopivat yhtä lailla niin suunnistajille ja polkujuoksijoille kuin veneilijöille ja purjehtijoille, jotka voivat sukan ansiosta valita kevyempää kenkää lämpimiin olosuhteisiin.  

Materiaalit:

Ulkopuoli:

95 % Nailon

5 % Elastaani

Vuori:

45 % FusionTech-merinovilla

45 % Polyesteri

7,5 % Nailon

2,5 % Elastaani

Hydrotech-kalvo:

100 % Polyuretaani

Materiaali- ja valmistusvirhetakuu 5 vuotta

Konepesu 40 °C

Vesipilariarvo > 10 000 mm

Hengittävyysarvo > 15 000 g/m²/24h

Nettikauppaan:

Jussi Ovaskainen266 Artikkelia

  Shimano panostaa soralla ajoon

  Shimano panostaa soralla ajoon

  Shimano on julkaissut uuden GRX komponenttisarjan. Se on maailman ensimmäinen polkupyörien gravel/adventure –komponenttisarjan, joka on suunniteltu soralla ja muilla irtonaisilla pinnoilla tapahtuvaan ajoon. Malliston suunnittelun lähtökohtana on ollut kattava tutkimus, laaja testaus ja pitkä kehitystyö. Palautetta tuotteista on kerätty kaiken…

  Työmatka pyörällä Yousportin tapaan

  Työmatka pyörällä Yousportin tapaan

  Nyt vietetään valtakunnallista pyöräilyviikkoa. Yhtenä viikon teemana on työmatkapyöräilyyn kannustaminen. Yousportin sisältöjä tehdään pitkälti kotikonttorilla, joten pisimillään työmatka on muutaman kymmenen metriä. Kun on mahdollisuus päästä pihalle työpäivän aikana, se on käytettävä hyväksi. Olen lähdössä talven viimeiselle hiihtoreissulle Riksgränsenille loppuviikosta.…

  Huippukevyt multisporturheilukello Polar Vantage V Titan

  Huippukevyt multisporturheilukello Polar Vantage V Titan

  Uusi Polar Vantage V Titan on premium-versio edistyksellisestä Polar Vantage V:stä. Siinä yhdistyvät huippuluokan urheiluteknologia sekä tyylikäs muotoilu. Polar Vantage V Titan -urheilukello on suunniteltu huippu-urheilijoille, joille pienetkin yksityiskohdat merkitsevät paljon. Kevyt titaanikuori tekee Polar Vantage V Titanista kaikkien aikojen…