Testi – Bridgedale Stormsock vedenpitävät sukat

Testi – Bridgedale Stormsock vedenpitävät sukat

Tunnettu sukkavalmistaja Bridgedale on tuonut markkinoille veden- ja tuulenpitävän sukkasarjan Stormsockin. Sukka on kolmikerroksinen, jossa pinnan ja vuorin väliin on lisätty keliltä suojaava Hyrdotech-kalvo.

Stormsock-sukkia on saatavana kolmea eri paksuutta. Ohuinta saa kahdessa eri pituudessa, nilkka- ja pohjemittaisina. Keskipaksuista saa kolmessa pituudessa, lisänä polveen ulottuva malli. Paksuinta sukkaa saa vain polvipituisena. Yousport.fi:n testisukiksi valikoitui nilkkapituinen ohuin vaihtoehto.

Käyttöön

Sukka tuntuu aluksi normaalia ulkoilusukkaa jäykemmältä. Sukan pukeminen vaatii vähän enemmän vaivaa, minkä keski-ikäisen miehen notkeudella hyvin huomaa. Jalassa sukka tuntuu napakalta ja hyvin istuvalta, mutta käytössä sukan jäykkyyttä ei enää huomaa.

Etelä-Suomen talvi tarjosi hyvät mahdollisuudet testata sukan vedenpito-ominaisuuksia, sillä loska- ja vesikelejä on piisannut riittävästi. Testilenkit tehtiin kesälenkkareilla, joissa ei ole veden- eikä tuulensuojaa. Märässä loskassa jalan ympäröi kalsa tunne, ja ensimmäinen ajatus on, ettei sukka toimikaan. Hetken kuluttua huomaakin, että jalan iho on kuiva eli sukka toimii luvatusti!

Teknisen talvikengän sisällä kevyessä ulkoilussa sukka toimii kuten normaali tekninen sukka. Kun liikunta muuttuu hyvin aktiiviseksi, alkaa kosteutta kertyä sukan sisään teknistä sukkaa enemmän mutta ei häiritsevässä määrin. Koko päivän reissulla asialla saattaa olla merkitystä. 

Arvio

Stormsock on laadukas sukka, ja se toimii kuten on luvattu. Siitä on iloa monille ulkoilijoille. Pääkäyttäjäryhmänä ovat varmastikin retkeilijät, mutta sukat sopivat yhtä lailla niin suunnistajille ja polkujuoksijoille kuin veneilijöille ja purjehtijoille, jotka voivat sukan ansiosta valita kevyempää kenkää lämpimiin olosuhteisiin.  

Materiaalit:

Ulkopuoli:

95 % Nailon

5 % Elastaani

Vuori:

45 % FusionTech-merinovilla

45 % Polyesteri

7,5 % Nailon

2,5 % Elastaani

Hydrotech-kalvo:

100 % Polyuretaani

Materiaali- ja valmistusvirhetakuu 5 vuotta

Konepesu 40 °C

Vesipilariarvo > 10 000 mm

Hengittävyysarvo > 15 000 g/m²/24h

Nettikauppaan:

Jussi Ovaskainen315 Artikkelia

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään julkaissut Tietoturvamerkin. Merkki on kehitetty Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen pilottiprojektina yhdessä Cozify Oy:n, DNA Oyj:n ja Polar Electro Oy:n kanssa. Ensimmäiset Tietoturvamerkit on nyt myönnetty Cozifyn Hub -älykotisovellukselle, DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle ja Polar Ignite -fitnessälykellolle. Tietoturvamerkki takaa…

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

   Pujottelun maailmancup osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Levillä. Maailmancupia organisoivan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n työntekijät pukeutuvat Haltin vaatteisiin. Halti ja Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, ovat aloittaneet yhdennentoista yhteistyökauden. Vuosien aikana yhteistyö on laajentunut alppilajeista kuuteen olympialajiin: alppihiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn sekä freestyleen ja…

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Suksivoideteollisuus on pitkään pyrkinyt löytämään voitelutuotteissa haitalliseksi todetuille fluorilisäaineille korvaavia raaka-aineita. Vauhdin uudet fluorittomat PURE-tuotteet ovat saatavana jo tämän talven lumille. Vauhdin PURE-mallisto on vuonna 2015 aloitetun kehitystyön tulos, jota on tehty yhdessä mm. Itä-Suomen yliopiston kanssa. Uuden malliston ja…