Testi – Bridgedale Stormsock vedenpitävät sukat

Testi – Bridgedale Stormsock vedenpitävät sukat

Tunnettu sukkavalmistaja Bridgedale on tuonut markkinoille veden- ja tuulenpitävän sukkasarjan Stormsockin. Sukka on kolmikerroksinen, jossa pinnan ja vuorin väliin on lisätty keliltä suojaava Hyrdotech-kalvo.

Stormsock-sukkia on saatavana kolmea eri paksuutta. Ohuinta saa kahdessa eri pituudessa, nilkka- ja pohjemittaisina. Keskipaksuista saa kolmessa pituudessa, lisänä polveen ulottuva malli. Paksuinta sukkaa saa vain polvipituisena. Yousport.fi:n testisukiksi valikoitui nilkkapituinen ohuin vaihtoehto.

Käyttöön

Sukka tuntuu aluksi normaalia ulkoilusukkaa jäykemmältä. Sukan pukeminen vaatii vähän enemmän vaivaa, minkä keski-ikäisen miehen notkeudella hyvin huomaa. Jalassa sukka tuntuu napakalta ja hyvin istuvalta, mutta käytössä sukan jäykkyyttä ei enää huomaa.

Etelä-Suomen talvi tarjosi hyvät mahdollisuudet testata sukan vedenpito-ominaisuuksia, sillä loska- ja vesikelejä on piisannut riittävästi. Testilenkit tehtiin kesälenkkareilla, joissa ei ole veden- eikä tuulensuojaa. Märässä loskassa jalan ympäröi kalsa tunne, ja ensimmäinen ajatus on, ettei sukka toimikaan. Hetken kuluttua huomaakin, että jalan iho on kuiva eli sukka toimii luvatusti!

Teknisen talvikengän sisällä kevyessä ulkoilussa sukka toimii kuten normaali tekninen sukka. Kun liikunta muuttuu hyvin aktiiviseksi, alkaa kosteutta kertyä sukan sisään teknistä sukkaa enemmän mutta ei häiritsevässä määrin. Koko päivän reissulla asialla saattaa olla merkitystä. 

Arvio

Stormsock on laadukas sukka, ja se toimii kuten on luvattu. Siitä on iloa monille ulkoilijoille. Pääkäyttäjäryhmänä ovat varmastikin retkeilijät, mutta sukat sopivat yhtä lailla niin suunnistajille ja polkujuoksijoille kuin veneilijöille ja purjehtijoille, jotka voivat sukan ansiosta valita kevyempää kenkää lämpimiin olosuhteisiin.  

Materiaalit:

Ulkopuoli:

95 % Nailon

5 % Elastaani

Vuori:

45 % FusionTech-merinovilla

45 % Polyesteri

7,5 % Nailon

2,5 % Elastaani

Hydrotech-kalvo:

100 % Polyuretaani

Materiaali- ja valmistusvirhetakuu 5 vuotta

Konepesu 40 °C

Vesipilariarvo > 10 000 mm

Hengittävyysarvo > 15 000 g/m²/24h

Nettikauppaan:

Jussi Ovaskainen281 Artikkelia

  Alamäkipyöräily kasvattaa suosiotaan

  Alamäkipyöräily kasvattaa suosiotaan

  Extreme-lajiksi mielletty alamäkipyöräily on kasvattanut voimakkaasti suosiotaan viimevuosina. Yhtenä syynä on rinnekeskuksien aloittelijoille suunnitellut toimenpiteen. Aloittelijoille löytyy sopivia ja turvallisia reittejä sekä halutessa myös opastusta lajin pariin. Suomessa noin 15 hiihtokeskusta pyörittää hissejä kesällä alamäkipyöräilijöiden iloksi. Alamäkipyöräilyssä asiakas ostaa hissilipun,…

  Fjällräven vaatettaa metsästäjän

  Fjällräven vaatettaa metsästäjän

  Conscious Hunting eli vastuullinen metsästys tarkoittaaFjällrävenillä tasapainoa. Se ei ole palkintojen keräystä, taidoilla kehumista tai urheilusuoritus. Mikään ei ole turhaa, vaan yksinkertaista ja vuorovaikutteista villin luonnon kanssa. Fjällräven on ollut arvostettu brändi metsästäjien keskuudessa jo yli 50 vuotta. Tämän päivän…

  Kuhan kalastuksesta

  Kuhan kalastuksesta

  Herkullinen kuha on toivottu saalis ja vieras ruokapöytään. Kuhaa on yleinen kala aina Etelä-Lapin korkeudelle saakka. Kuha on käy ahnaasti uistimiin. Kevytvetouistelu on yleisin mökkikalastajan kuhan saanti tapa. Kevytvetouistelua voi tehdä helposti pienveneellä soutaen tai moottorin avustamana muutamaa vapaa käyttäen.…