Testi – Bridgedale Stormsock vedenpitävät sukat

Testi – Bridgedale Stormsock vedenpitävät sukat

Tunnettu sukkavalmistaja Bridgedale on tuonut markkinoille veden- ja tuulenpitävän sukkasarjan Stormsockin. Sukka on kolmikerroksinen, jossa pinnan ja vuorin väliin on lisätty keliltä suojaava Hyrdotech-kalvo.

Stormsock-sukkia on saatavana kolmea eri paksuutta. Ohuinta saa kahdessa eri pituudessa, nilkka- ja pohjemittaisina. Keskipaksuista saa kolmessa pituudessa, lisänä polveen ulottuva malli. Paksuinta sukkaa saa vain polvipituisena. Yousport.fi:n testisukiksi valikoitui nilkkapituinen ohuin vaihtoehto.

Käyttöön

Sukka tuntuu aluksi normaalia ulkoilusukkaa jäykemmältä. Sukan pukeminen vaatii vähän enemmän vaivaa, minkä keski-ikäisen miehen notkeudella hyvin huomaa. Jalassa sukka tuntuu napakalta ja hyvin istuvalta, mutta käytössä sukan jäykkyyttä ei enää huomaa.

Etelä-Suomen talvi tarjosi hyvät mahdollisuudet testata sukan vedenpito-ominaisuuksia, sillä loska- ja vesikelejä on piisannut riittävästi. Testilenkit tehtiin kesälenkkareilla, joissa ei ole veden- eikä tuulensuojaa. Märässä loskassa jalan ympäröi kalsa tunne, ja ensimmäinen ajatus on, ettei sukka toimikaan. Hetken kuluttua huomaakin, että jalan iho on kuiva eli sukka toimii luvatusti!

Teknisen talvikengän sisällä kevyessä ulkoilussa sukka toimii kuten normaali tekninen sukka. Kun liikunta muuttuu hyvin aktiiviseksi, alkaa kosteutta kertyä sukan sisään teknistä sukkaa enemmän mutta ei häiritsevässä määrin. Koko päivän reissulla asialla saattaa olla merkitystä. 

Arvio

Stormsock on laadukas sukka, ja se toimii kuten on luvattu. Siitä on iloa monille ulkoilijoille. Pääkäyttäjäryhmänä ovat varmastikin retkeilijät, mutta sukat sopivat yhtä lailla niin suunnistajille ja polkujuoksijoille kuin veneilijöille ja purjehtijoille, jotka voivat sukan ansiosta valita kevyempää kenkää lämpimiin olosuhteisiin.  

Materiaalit:

Ulkopuoli:

95 % Nailon

5 % Elastaani

Vuori:

45 % FusionTech-merinovilla

45 % Polyesteri

7,5 % Nailon

2,5 % Elastaani

Hydrotech-kalvo:

100 % Polyuretaani

Materiaali- ja valmistusvirhetakuu 5 vuotta

Konepesu 40 °C

Vesipilariarvo > 10 000 mm

Hengittävyysarvo > 15 000 g/m²/24h

Nettikauppaan:

Jussi Ovaskainen297 Artikkelia

  GoExpo Winter Innovations nostaa sporttialan uutuudet esille

  GoExpo Winter Innovations nostaa sporttialan uutuudet esille

  Helsingin Messukeskuksessa järjestettävän GoExpo Winterin (15.-17.11.2019) yhteydessä järjestetään uusi innovaatiokilpailu, johon voivat ottaa osaa talviurheiluun liittyvät startupit ja innovaatioiden kehittäjät. GoExpo Winter Innovations tuo yhteen alan uutuudet ja koko talviurheilun toimialan. Innovaatiokilpailu järjestetään GoExpo Winter -messuilla perjantaina 15.11. Messukeskuksessa. Innovations-kilpailu…

  Polar Ignite -fitnesskelloon uusia värejä

  Polar Ignite -fitnesskelloon uusia värejä

  Kesällä esitelty Polar Ignite -fitnesskello on saatavana kahdessa uudessa värissä. Toisessa uutuusvärissä yhdistyvät vaaleanpunainen ranneke ja ruusukultainen kellonkehä. Tämä kello on saatavana S-kokoisena. Toinen uutuusväri on mustan rannekkeen ja kuparisen kellonkehän tyylikäs yhdistelmä. Tämä väriyhdistelmä on saatavilla M/L-kokoisena. Molempien värien…

  Baiks keskittyy jatkossa verkko- ja tukkukauppaan

  Baiks keskittyy jatkossa verkko- ja tukkukauppaan

  Pyöräilyliikkeiden ketju Baiks lopettaa kaikki 12 myymäläänsä eri puolilla Suomea. Baiks nimellä ketju toimi kahden vuoden ajan, ennen tätä se toimi vuodesta 1994 nimellä Suomen Polkupyörätukku. Ketjun kotisivujen mukaan asiakkaita palvellaan jatkossakin verkkokaupassa. – Tulemme vahvistamaan polkupyöräliiketoimintaa kokonaisuutena etenkin verkko-…