Sasta juhlii juurevasti 50 vuotista taivaltaan

Sasta juhlii juurevasti 50 vuotista taivaltaan

Luonnonystäviä jo puolen vuosisadan ajan pukenut suomalainen Sasta juhlistaa merkkipäiviään tekemällä yhteistyötä muiden, samat kestävät arvot jakavien kotimaisia laatumerkkien kanssa. Sastan juhlavuosijulkistusten tavoitteena on muistuttaa kuluttajia kotimaisen suunnittelun ja osaamisen jatkuvuuden tärkeydestä sekä tukea vastuullisia suomalaisia toimijoita.

Vuoden kolmas kumppanijulkistus on jahtikauden avauksen kunniaksi villiin riistaruokaan ja lähituottajien kasviksiin erikoistunut palkittu helsinkiläinen ravintola Nokka, jonka syksyn nimikkomenu on Sastan inspiroima.

Kotimaista yhteistyötä

Sastan juhlavuoden julkistukset kuvastavat nurmeslaisen perheyrityksen tarinan kiteyttäviä teemoja ja niiden toteutuksessa mukana olevat toimijat edustavat vahvaa suomalaista oman alansa osaamista. Sastan 50. juhlavuoden kollaboraatioiden teemat ovat vastuullisuus (Costo-sarkahattu), eränkäynti (Marttiini-erikoispuukko), metsästys (Ravintola Nokka), tekninen osaaminen ja perinteiset materiaalit. Suomalaisyritysten kanssa yhteistyössä suunnitellut tuotteet esitellään vuoden 2019 aikana yksi kerrallaan.

Kolmas julkaistava yhteistyö on suomalaisen ravintolakeittiön kärkeä edustava villi Nokka menu.

-Ravintola Nokka on suomalaisen ravintolakentän villi suunnannäyttäjä. Katajanokalla on jo 17 vuoden ajan näytetty, että ekologiselta ja luonnon kannalta kestävältä pohjalta voi toteuttaa myös kannattavaa ravintolatoimintaa. Keittiöpäällikkö Ari Ruohon tekemisissä yhdistyy vastuullisuus, asiantuntemus ja korkea laatu. Hän on nostanut kotimaisen riistaruoan kansainväliselle tasolle ja osallistuu myös itse aktiivisesti raaka-aineiden hankintaan näyttäen konkreettisesti, mitä perinteinen metsästä pöytään -ideologia tarkoittaa, perustelee Sastan toimitusjohtaja Juha Latvala yhteistyötä ravintolan kanssa.

Pitkäkestoista vastuullisuutta 

-Sasta on meille luonnollisin mahdollinen kumppani myös keittiön näkökulmasta. Varusteiden laatu ja toimivuus on metsällä, sienessä, marjassa ja kalassa tärkeää. Hienoa on myös se, että Nokkaan tehtiin erikoiserä Sasta-esiliinoja, joita myös asiakkaamme voivat ostaa mukaansa, kertoo Nokan ravintoloitsija ja keittiöpäällikkö Ari Ruoho.

Ympäristöystävälliset esiliinat on ommeltu Sastan ulkoiluvaatteissa käytettävien kankaiden ylijäämäpaloista ja kangaspakkojen lopuista.

Jussi Ovaskainen315 Artikkelia

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään julkaissut Tietoturvamerkin. Merkki on kehitetty Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen pilottiprojektina yhdessä Cozify Oy:n, DNA Oyj:n ja Polar Electro Oy:n kanssa. Ensimmäiset Tietoturvamerkit on nyt myönnetty Cozifyn Hub -älykotisovellukselle, DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle ja Polar Ignite -fitnessälykellolle. Tietoturvamerkki takaa…

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

   Pujottelun maailmancup osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Levillä. Maailmancupia organisoivan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n työntekijät pukeutuvat Haltin vaatteisiin. Halti ja Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, ovat aloittaneet yhdennentoista yhteistyökauden. Vuosien aikana yhteistyö on laajentunut alppilajeista kuuteen olympialajiin: alppihiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn sekä freestyleen ja…

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Suksivoideteollisuus on pitkään pyrkinyt löytämään voitelutuotteissa haitalliseksi todetuille fluorilisäaineille korvaavia raaka-aineita. Vauhdin uudet fluorittomat PURE-tuotteet ovat saatavana jo tämän talven lumille. Vauhdin PURE-mallisto on vuonna 2015 aloitetun kehitystyön tulos, jota on tehty yhdessä mm. Itä-Suomen yliopiston kanssa. Uuden malliston ja…