Polarin uusi Ignite -fitnesskello

Polarin uusi Ignite -fitnesskello

Polar Ignite on kehitetty kiireisille urheilijoille ja fitnessharrastajille, jotka haluavat sisällyttää treenikalenteriinsa useita eri ulko- ja sisäliikuntalajeja. Se hoitaa treenien suunnittelun käyttäjän puolesta ja motivoi huolehtimaan myös kehon palautumisesta kiireisen arjen keskellä.

Polar Ignite on varustettu joukolla uusia Smart Coaching -ominaisuuksia. Uusi Sleep Plus Stages™ on Polarin kaikkien aikojen monipuolisin unenseurantamenetelmä. Nightly Recharge™ mittaa automaattisesti kehon palautumista yön aikana ja FitSpark™ -treeniopas tarjoaa päivittäin valmiita treeniohjelmia käyttäjän palautumiseen perustuen. Polar Ignitessa on myös uusi Serene™ -hengitysharjoitus, joka auttaa rentoutumisessa ja stressin lieventämisessä.

Täysin uusien ominaisuuksien lisäksi Polar Ignite on varustettu Polarin Precision Prime™-sykkeenmittausteknologialla, joka on ainut rannesykkeenmittausmenetelmä, jossa yhdistyvät kolme erilaista sensoriteknologiaa. Se takaa tarkan ja luotettavan mittaustuloksen haastavissakin olosuhteissa. Mittarissa on yli 100 lajiprofiilia, jotka on kehitetty tarjoamaan tarkkaa lajikohtaista harjoitusdataa jokaisesta urheilusuorituksesta. Polar Ignite on erittäin kevyt, siro ja ohut, minkä ansiosta se istuu kapeaankin ranteeseen ja on miellyttävä käyttää myös nukkuessa. Akku kestää viisi päivää ja mahdollistaa jopa 17 tuntia yhtäjaksoista treeniä. Kirkas kosketusvärinäyttö aktivoituu käden liikkeistä ja se on optimoitu sisäkäyttöön.

Sleep Plus Stages katsoo unen laatuun

Sleep Plus™ -ominaisuuden viimeisimmät tieteelliset validointitutkimukset osoittavat, että Polar tunnistaa unen ja hereillä olon vaiheet yhtä hyvin kuin nykyisissä kliinisissä tutkimuksissa käytettävät ranteessa pidettävät mittarit. Sleep Plus Stages vie unen laadun mittaamisen vielä pidemmälle tarjoamalla tietoa siitä, kuinka yön aikana siirrytään unen eri vaiheiden läpi kevyestä unesta syvään uneen ja REM-uneen, ja millaisia unisyklejä näistä muodostuu. Polar Ignite mittaa yön aikana useita eri muuttujia ja yhdistää ne yhdeksi helposti ymmärrettäväksi numeeriseksi unitulokseksi. Unitulos kertoo, kuinka hyvin käyttäjä nukkui edellisen yön ja voi auttaa ymmärtämään päivän aikana tehtävien valintojen merkitystä hyvään yöuneen. 

Nightly Recharg  tarjoaa tietoa kehon palautumisesta

Nightly Recharge mittaa automaattisesti kehon palautumista yön aikana. Se huomioi Sleep Plus Stages:in laskeman unituloksen ja yhdistää sen kehon palautumisesta saatuun informaatioon.

– Tieto siitä, että kehosi on palautunut, edellyttää paljon muutakin, kuin dataa edellisen yön riittävistä yöunista. Vaikka tuntisit olosi levänneeksi, se ei välttämättä tarkoita sitä, että kehosi olisi täysin palautunut, Mari Junttila, Polarin Segment Manager sanoo.

– Nightly Recharge:n avulla pystymme automaattisesti yön aikana mittaamaan, kuinka hyvin keho palautuu treeneistä ja stressistä. Mittauksen ytimessä on sykevälivaihtelu, jota mitataan kellon optisella sensorilla. Nightly Recharge yhdistää unesta saadun informaation autonomisen hermoston tilaan (autonomic nervous system, ANS). ANS-mittaus perustuu sykkeeseen, sykevälivaihteluun ja hengitystiheyteen kertoen kuinka hyvin keho pystyy yöllä rauhoittumaan päivän aikana kohdatuista stressitekijöistä. Nightly Recharge:n avulla pystymme tarjoamaan käyttäjälle henkilökohtaisia vinkkejä kuinka omaa arkea voisi muokata, jotta unen laatu ja palautuminen paranisivat. 

Henkilökohtaista valmennusta FitSparin avulla

FitSpark on päivittäinen treeniopas. Se tarjoaa henkilökohtaisia ja mukautuvia treenejä, jotka perustuvat käyttäjän senhetkiseen kuntotasoon, treenitaustaan sekä Nightly Recharge -tilaan. Polar Ignite ehdottaa kardio- ja voimaharjoituksia sekä toiminnallisia liikkuvuus- ja keskivartalotreenejä. Käyttäjä voi valita mieleisensä harjoituksen mittarin tarjoamista vaihtoehdoista ja suorittaa kardiotreenin haluamansa kestävyyslajin parissa. Treeni valitaan ja aloitetaan suoraan kellosta, ja mittari opastaa koko harjoituksen ajan seikkaperäisesti vaiheesta toiseen ja ilmoittaa lepoajat ja vaihdot värisemällä.

Hengitysharjoitus Serene auttaa rentoutumaan

Urheilijan keho ei erota treenien aiheuttamaa stressiä elämän muista osa-alueista syntyneestä stressistä. Henkinen hyvinvointi on kuitenkin tärkeä osa palautumista. Serene™ on ohjattu hengitysharjoitus, joka auttaa rentouttamaan kehon ja mielen sekä hallitsemaan stressiä. Polar Ignite antaa ohjeita koko hengitysharjoituksen ajan: kellon näytössä näkyvä animaatio ja värinäpalaute auttavat ylläpitämään säännöllistä, hidasta hengitysrytmiä. Kuusi sisään- ja uloshengitystä minuutissa on optimaalinen hengitystiheys stressin lievittämiseen. Kun hengitetään hitaasti, sydän alkaa lyödä samaan tahtiin hengityksen kanssa ja sykeväli vaihtelee enemmän.

Muut Smart Coaching -ominaisuudet

Uuden unen ja palautumisen seurannan sekä treeni- ja hengitysopastuksen lisäksi Polar Ignite tarjoaa laajan valikoiman muita edistyksellisiä ominaisuuksia, jotka tukevat eri lajien harjoittelua:

 • Päivittäinen aktiivisuusopas ja jatkuva sykeseuranta yhdistävät älykkäästi aktiivisuus- ja sykedatan laskeakseen tarkasti käyttäjän päivittäisen kalorikulutuksen. Ominaisuudet tarjoavat kokonaisvaltaisen kuvan päivittäisestä arkiaktiivisuudesta ja treenien ulkopuolelta kertyvistä askeleista.
 • Juoksuindeksi on arvio juoksunaikaisesta maksimihapenottokyvystä (VO2max). Se on helposti ymmärrettävä lukema, joka kertoo juoksusuorituksen tehokkuudesta. Juoksuindeksiä seuraamalla on helppo nähdä kuinka juoksusuoritukset kehittyvät pidemmällä aikavälillä.
 • Juoksuohjelmat ovat Polarin käyttäjille ilmaisia, henkilökohtaisesti mukautuvia harjoitusohjelmia, jotka tarjoavat ohjausta 5 km, 10 km, puolimaratonin ja maratonin tavoitematkoille.
 • Uintimetriikat mahdollistavat uintisuorituksen seuraamisen altaassa ja avovedessä. Polar Ignite havaitsee sykkeen, uintityylin, uintimatkan, vauhdin, vedot ja lepoajat automaattisesti.

Polar Ignite on saatavilla kolmessa värissä: musta/hopea, valko/hopea ja keltamusta, osoitteessa www.polar.com. Musta/hopean suositushinta on 199 € ja sen ranneke on valmistettu TPU-muovista. Valko/hopean ja keltamustan mittarin suositushinnat ovat 229 € ja niiden rannekkeet on valmistettu silikonista. Vaihdettavien silikonirannekkeiden suositushinnat ovat 24,90 € ja ne ovat saatavilla mustana, valkoisena ja keltaisena. Kaikki rannekkeet ovat saatavilla M/L-kokoisina, minkä lisäksi musta ja valkoinen vaihtoranneke on saatavilla myös S-kokoisena.

Jussi Ovaskainen316 Artikkelia

  Suomalaiset vaatebrändit menestyivät ISPO:ssa

  Suomalaiset vaatebrändit menestyivät ISPO:ssa

  Maailman suurimmassa talviurheilualan messutapahtumassa, Saksan Münchenissä tällä viikolla järjestetetyssä ISPO:ssa palkittiin ulkoiluvaruste ja -vaatealan toimijoita. Suomalaiset Sasta, Spinnova ja Reima kahmivat kaikkiaan puolet arvostetuista Scandinavian Outdoor Award -palkinnoista. Scandinavian Outdoor Award -kilpailun vaatekategorian voittoon nousi 51-vuotias suomalainen  Sasta, jonka Kaarna-sarkahousut…

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään julkaissut Tietoturvamerkin. Merkki on kehitetty Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen pilottiprojektina yhdessä Cozify Oy:n, DNA Oyj:n ja Polar Electro Oy:n kanssa. Ensimmäiset Tietoturvamerkit on nyt myönnetty Cozifyn Hub -älykotisovellukselle, DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle ja Polar Ignite -fitnessälykellolle. Tietoturvamerkki takaa…

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

   Pujottelun maailmancup osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Levillä. Maailmancupia organisoivan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n työntekijät pukeutuvat Haltin vaatteisiin. Halti ja Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, ovat aloittaneet yhdennentoista yhteistyökauden. Vuosien aikana yhteistyö on laajentunut alppilajeista kuuteen olympialajiin: alppihiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn sekä freestyleen ja…