Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään julkaissut Tietoturvamerkin. Merkki on kehitetty Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen pilottiprojektina yhdessä Cozify Oy:n, DNA Oyj:n ja Polar Electro Oy:n kanssa. Ensimmäiset Tietoturvamerkit on nyt myönnetty Cozifyn Hub -älykotisovellukselle, DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle ja Polar Ignite -fitnessälykellolle.

Tietoturvamerkki takaa kuluttajalle, että laitteen tietoturvan perusominaisuudet ovat kunnossa. Tietoturvamerkki voidaan myöntää sertifiointiprosessin läpäisseille älylaitteille, jotka keräävät tietoa ympäristöstään ja viestivät siitä verkon välityksellä. Merkillä halutaan lisätä kuluttajien tietoisuutta tietoturvasta ja laitteiden tietoturvallista käyttöä.

– Markkinoilla olevien laitteiden tietoturvallisuus vaihtelee, eikä kuluttajilla ole toistaiseksi ollut helppoa tapaa erottaa turvallista laitetta turvattomasta. Nyt julkistettu Tietoturvamerkki vastaa tähän tarpeeseen ja helpottaa ostopäätöksen tekemistä, toteaa Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Jarkko Saarimäki.

Tietoturva Polarilla

On tärkeää, että kuluttajien tietoja käsitellään ja säilytetään turvallisesti. Tietoturva on aina kiinteä osa Polarin tuotekehitysprosessin jokaista vaihetta. 

– On hienoa saada loppukuluttajalle asti näkyvä konkreettinen kolmannen osapuolen myöntämä todiste laitteidemme tietoturvallisuudesta, Polarin Nordic Managing Director Liisa Puranen kommentoi.

Pilottiprojektiin valikoitui Polar Ignite. Polarin kaikki uudemmat laitteet kuitenkin käyttävät samoja alustoja ja prosesseja kuin Polar Ignite.

Merkki näyttää suuntaa myös kansainvälisesti

Älylaitteiden tietoturva on globaali haaste. Euroopassa on tehty useita aloitteita älylaitteiden tietoturvan parantamiseen. Suomi on aloittanut ensimmäisenä tietoturvasertifikaattien myöntämisen testit läpäisseille laitteille. Nyt julkistetun Tietoturvamerkin myötä Suomi on Euroopan kärkimaita älylaitteiden tietoturvan edistämisessä.

-Suomen kehittämä Tietoturvamerkki on suunniteltu vastaamaan kuluttajan ongelmiin älylaitteiden yleistyessä kotikäytössä. Merkin saaneet laitteet ovat hyvässä asemassa saamaan myös muita tulevia eurooppalaisia älylaitesertifikaatteja, korostaa johtava asiantuntija Juhani Eronen Traficomista.

Tietoa Tietoturvamerkin sertifiointiprosessista

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on kehittänyt Tietoturvamerkkiä varten oman sertifiointiprosessin. Merkin myöntämisen edellytyksenä on Kyberturvallisuuskeskuksen asettamien vaatimusten täyttyminen, joka todennetaan laite testaamalla.

Vaatimusten taustalla on eurooppalaisen standardointiorganisaatio ETSI:n standardiluonnos, jonka vaatimuksia on muokattu vastaamaan erityisesti kuluttajalaitteita koskeviin tietoturvauhkiin. Lisäksi Tietoturvamerkin vaatimuksissa on otettu huomioon laajasti erilaisia aihepiirin kansainvälisiä ja kansallisia vaatimuksia ja suosituksia. Näin varmistetaan, että merkin saamisen edellyttämä työ on hyödynnettävissä myös kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Kaikki tietoturvamerkkiin liittyvä tieto löytyy kootusti osoitteesta tietoturvamerkki.fi.

Jussi Ovaskainen315 Artikkelia

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

   Pujottelun maailmancup osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Levillä. Maailmancupia organisoivan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n työntekijät pukeutuvat Haltin vaatteisiin. Halti ja Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, ovat aloittaneet yhdennentoista yhteistyökauden. Vuosien aikana yhteistyö on laajentunut alppilajeista kuuteen olympialajiin: alppihiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn sekä freestyleen ja…

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Suksivoideteollisuus on pitkään pyrkinyt löytämään voitelutuotteissa haitalliseksi todetuille fluorilisäaineille korvaavia raaka-aineita. Vauhdin uudet fluorittomat PURE-tuotteet ovat saatavana jo tämän talven lumille. Vauhdin PURE-mallisto on vuonna 2015 aloitetun kehitystyön tulos, jota on tehty yhdessä mm. Itä-Suomen yliopiston kanssa. Uuden malliston ja…

  Helly Hansen ja Elämysmatkat laajaan yhteistyöhön

  Helly Hansen ja Elämysmatkat laajaan yhteistyöhön

  Teknisistä ammattilaisille ja huippu-urheilijoille suunnitelluista vaatteistaan tunnettu Helly Hansen sekä sporttisia matkoja ja tapahtumia järjestävä Elämys Group ovat sopineet laajasta yhteistyöstä. Elämys Groupin matkoille ja yritystapahtumiin osallistuvien tarpeet huomioidaan jatkossa myös vaatteiden osalta. Helly Hansenin tuotteet ovat ammattilaisten kehittämiä ja…