Lähiretkeily on suomalaisten suosiossa

Lähiretkeily on suomalaisten suosiossa

Yousport.fi kysyi lukijoiltaan elokuussa retkeilyn suosikkikohteita. Vastauksia tuli melkein 600, suuri kiitos!

Lähiretkeily kodin tai mökin lähistöllä nousi selväksi suosikiksi. Helppous, sekä näin satokaudella myös hyötynäkökulma olivat suurimpia syitä lähiretkipaikkojen suosioon.

”Yleensä teemme perheen kanssa päiväretkiä lähialueiden luontopoluille. Me otetaan eväät mukaan ja syksyllä poimitaan marjoja ja sieniä.”

”Ihan lähimetsissä, muutaman kilometrin päässä on hyviä patikointimaastoja, jossa tulee tehtyä pitkiä kävelylenkkejä. Ei ole vielä tarvinnut lähteä kauemmaksi.”

”Parasta retkeilyä ovat retket perheen ja ystävien kanssa lähistön metsiin. Parasta on retkeillä järvimaisemissa.”

Perinteiset kohteet saivat ääniä

Kohteista nousivat esille tunnetut pohjoisen retkikohteet (mm. Yllästunturin kansallispuisto, Lemmenjoki, UKK-reitti, Pyhä-Luoston kansallispuisto, Karhunkierros ja Hossa), joissa on hyvä palvelutaso sekä mahtavat maisemat. Koli nousi vastauksista eniten esille.

”Koli on suosikkini, helppo pääsy, upeat maisemat ja puhdas luonto!”

Pohjoisen Suomen perinteisiä retkeilykohteita haastoivat erittäin ansiokkaasti Nuuksio, Sipoonkorpi sekä Repovesi

”Retkeilen mieluiten Espoon Nuuksiossa, jonne on hyvät kulkuyhteydet julkisilla tai autolla. Nuuksio on suosikkini, koska paikka on lähellä ja siellä on mahdollisuus monenlaiseen retkeilyyn.  Nuuksiossa pystyy tehdä lyhyempiä kävelyretkiä, pidempiä matkoja ja laittaa ruokaa retken aikana. Siellä pystyy tekemään myös yöpymisretkiä.”

”Repovesi on idyllinen ja rauhaisa retkeily kohde.”

”Sipoonkorven kansallispuisto on minun paras paikka.”

Monipuolista retkeilyä

Lisäksi muutama poiminta alueellisten retkeilypaikkojen kannattajien vastauksista. Näistä käy ilmi, että Suomessa on paljon mukavia retkipaikkoja.

”Hyvä retkikohde on Seinäjoella Kyrkösjärven polku ja lähellä olevat Joupiskan kuntoportaat. Siellä on kauniit maisemat.”

Kuhankuonon retkeilyreitistö: vaihtelevaa maastoa ja mahdollisuuksia eri pituisiin retkiin. Ja Savojärveen voi pulahtaa uimaan :)”

”Ritajärvellä on hyvät reitit kulkea.”

”Ounasvaaralla, koska se on kotikaupungissa ja sopivan lähellä. Sinne pääsee milloin vain.”

”Minä retkeilen kotipaikkakuntani lähimetsissä. Asun Vihdin Nummelassa ja yksi kauneimmista retkeilypaikoistani on Nummelanharju. Lähellä sijaitsee myös Kokkokallio, josta on mahtavat näkymät Hiidenvedelle. Vihdissä on myös upea Konianvuori, joka on upea retkeilykohde.”

Ulkomaillakin käydään

”Kaipaan tilaa ja avaruutta. Siksi mieluisimmat paikat ovat Lapissa tunturien laet ja Fueteventuran polut.”

Vaikka lähiretkeily osoitti kyselyssä suosionsa, myös ulkomaiset kohteet saivat kannatusta.

”Bad Gastainissa on kaikki hyvin. Upeat maisemat, hyvä ruoka, selkeät opasteet sekä maltillinen hintataso”

”Kauneimpia retkikohteita on ollut Ruotsissa Kungsleden vaellusreitti.”

”Ranskan Alpit, niihin maisemiin ei kyllästy. Eikä ruuassakaan ole valittamista.”

”Olen kiinnostunut retkeilemään Iso-Britannian kävelyreiteillä tulevaisuudessa. Kesällä 2018 jo kävin ystäväni kanssa testaamassa Yorkshiren alueella yhtä lyhyttä kävelyreittiä, ja hauskaa oli!!!!”

Juuri hyvä mieli oli se, mikä vapaissa vastauksissa nousi esille. Luonnossa on hyvä olla!

Jussi Ovaskainen312 Artikkelia

  Helly Hansen ja Elämysmatkat laajaan yhteistyöhön

  Helly Hansen ja Elämysmatkat laajaan yhteistyöhön

  Teknisistä ammattilaisille ja huippu-urheilijoille suunnitelluista vaatteistaan tunnettu Helly Hansen sekä sporttisia matkoja ja tapahtumia järjestävä Elämys Group ovat sopineet laajasta yhteistyöstä. Elämys Groupin matkoille ja yritystapahtumiin osallistuvien tarpeet huomioidaan jatkossa myös vaatteiden osalta. Helly Hansenin tuotteet ovat ammattilaisten kehittämiä ja…

  Hyvinvointimatkailu suosiossa - Suomi näyttää esimerkkiä

  Hyvinvointimatkailu suosiossa - Suomi näyttää esimerkkiä

  Yli 100 000 ihmistä 160 eri maasta osallistui Hintsa Performancen hyvinvointikyselyyn Visit Finlandin Rent a Finn -sivustolla. Kyselyn perusteella riittämätön uni ja palautuminen näyttävät olevan globaaleja haasteita. Vastanneista jopa kolmasosa (33 %) nukkuu alle kuusi tuntia yössä ja puolet (51…

  Helsinki Outletista sporttivaatteita sopuhintaan

  Helsinki Outletista sporttivaatteita sopuhintaan

  Viikko sitten Helsingin Heikinlaaksoon, Vantaan Ikean välittömään läheisyyteen, avattiin Helsinki Outlet. Outlet-kylässä kaupataan varsinaisella sesongilla myymättä jääneitä tuotteita huomattavin alennuksin. Outlet-kylien vetonaulana ovat yleensä muotivaatteet, mutta Helsinki Outletista löytyy tarjontaa myös sportti- ja ulkoiluvaatteista. Myymälöitä on seuraavilla merkeillä: Björn Borg,…