Lähiretkeily on suomalaisten suosiossa

Lähiretkeily on suomalaisten suosiossa

Yousport.fi kysyi lukijoiltaan elokuussa retkeilyn suosikkikohteita. Vastauksia tuli melkein 600, suuri kiitos!

Lähiretkeily kodin tai mökin lähistöllä nousi selväksi suosikiksi. Helppous, sekä näin satokaudella myös hyötynäkökulma olivat suurimpia syitä lähiretkipaikkojen suosioon.

”Yleensä teemme perheen kanssa päiväretkiä lähialueiden luontopoluille. Me otetaan eväät mukaan ja syksyllä poimitaan marjoja ja sieniä.”

”Ihan lähimetsissä, muutaman kilometrin päässä on hyviä patikointimaastoja, jossa tulee tehtyä pitkiä kävelylenkkejä. Ei ole vielä tarvinnut lähteä kauemmaksi.”

”Parasta retkeilyä ovat retket perheen ja ystävien kanssa lähistön metsiin. Parasta on retkeillä järvimaisemissa.”

Perinteiset kohteet saivat ääniä

Kohteista nousivat esille tunnetut pohjoisen retkikohteet (mm. Yllästunturin kansallispuisto, Lemmenjoki, UKK-reitti, Pyhä-Luoston kansallispuisto, Karhunkierros ja Hossa), joissa on hyvä palvelutaso sekä mahtavat maisemat. Koli nousi vastauksista eniten esille.

”Koli on suosikkini, helppo pääsy, upeat maisemat ja puhdas luonto!”

Pohjoisen Suomen perinteisiä retkeilykohteita haastoivat erittäin ansiokkaasti Nuuksio, Sipoonkorpi sekä Repovesi

”Retkeilen mieluiten Espoon Nuuksiossa, jonne on hyvät kulkuyhteydet julkisilla tai autolla. Nuuksio on suosikkini, koska paikka on lähellä ja siellä on mahdollisuus monenlaiseen retkeilyyn.  Nuuksiossa pystyy tehdä lyhyempiä kävelyretkiä, pidempiä matkoja ja laittaa ruokaa retken aikana. Siellä pystyy tekemään myös yöpymisretkiä.”

”Repovesi on idyllinen ja rauhaisa retkeily kohde.”

”Sipoonkorven kansallispuisto on minun paras paikka.”

Monipuolista retkeilyä

Lisäksi muutama poiminta alueellisten retkeilypaikkojen kannattajien vastauksista. Näistä käy ilmi, että Suomessa on paljon mukavia retkipaikkoja.

”Hyvä retkikohde on Seinäjoella Kyrkösjärven polku ja lähellä olevat Joupiskan kuntoportaat. Siellä on kauniit maisemat.”

Kuhankuonon retkeilyreitistö: vaihtelevaa maastoa ja mahdollisuuksia eri pituisiin retkiin. Ja Savojärveen voi pulahtaa uimaan :)”

”Ritajärvellä on hyvät reitit kulkea.”

”Ounasvaaralla, koska se on kotikaupungissa ja sopivan lähellä. Sinne pääsee milloin vain.”

”Minä retkeilen kotipaikkakuntani lähimetsissä. Asun Vihdin Nummelassa ja yksi kauneimmista retkeilypaikoistani on Nummelanharju. Lähellä sijaitsee myös Kokkokallio, josta on mahtavat näkymät Hiidenvedelle. Vihdissä on myös upea Konianvuori, joka on upea retkeilykohde.”

Ulkomaillakin käydään

”Kaipaan tilaa ja avaruutta. Siksi mieluisimmat paikat ovat Lapissa tunturien laet ja Fueteventuran polut.”

Vaikka lähiretkeily osoitti kyselyssä suosionsa, myös ulkomaiset kohteet saivat kannatusta.

”Bad Gastainissa on kaikki hyvin. Upeat maisemat, hyvä ruoka, selkeät opasteet sekä maltillinen hintataso”

”Kauneimpia retkikohteita on ollut Ruotsissa Kungsleden vaellusreitti.”

”Ranskan Alpit, niihin maisemiin ei kyllästy. Eikä ruuassakaan ole valittamista.”

”Olen kiinnostunut retkeilemään Iso-Britannian kävelyreiteillä tulevaisuudessa. Kesällä 2018 jo kävin ystäväni kanssa testaamassa Yorkshiren alueella yhtä lyhyttä kävelyreittiä, ja hauskaa oli!!!!”

Juuri hyvä mieli oli se, mikä vapaissa vastauksissa nousi esille. Luonnossa on hyvä olla!

Jussi Ovaskainen315 Artikkelia

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään julkaissut Tietoturvamerkin. Merkki on kehitetty Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen pilottiprojektina yhdessä Cozify Oy:n, DNA Oyj:n ja Polar Electro Oy:n kanssa. Ensimmäiset Tietoturvamerkit on nyt myönnetty Cozifyn Hub -älykotisovellukselle, DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle ja Polar Ignite -fitnessälykellolle. Tietoturvamerkki takaa…

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

   Pujottelun maailmancup osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Levillä. Maailmancupia organisoivan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n työntekijät pukeutuvat Haltin vaatteisiin. Halti ja Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, ovat aloittaneet yhdennentoista yhteistyökauden. Vuosien aikana yhteistyö on laajentunut alppilajeista kuuteen olympialajiin: alppihiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn sekä freestyleen ja…

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Suksivoideteollisuus on pitkään pyrkinyt löytämään voitelutuotteissa haitalliseksi todetuille fluorilisäaineille korvaavia raaka-aineita. Vauhdin uudet fluorittomat PURE-tuotteet ovat saatavana jo tämän talven lumille. Vauhdin PURE-mallisto on vuonna 2015 aloitetun kehitystyön tulos, jota on tehty yhdessä mm. Itä-Suomen yliopiston kanssa. Uuden malliston ja…