Hyvinvointimatkailu suosiossa - Suomi näyttää esimerkkiä

Hyvinvointimatkailu suosiossa – Suomi näyttää esimerkkiä

Yli 100 000 ihmistä 160 eri maasta osallistui Hintsa Performancen hyvinvointikyselyyn Visit Finlandin Rent a Finn -sivustolla. Kyselyn perusteella riittämätön uni ja palautuminen näyttävät olevan globaaleja haasteita. Vastanneista jopa kolmasosa (33 %) nukkuu alle kuusi tuntia yössä ja puolet (51 %) kokee palautumisen olevan vaikeaa arjessa.

Visit Finlandin kansainvälisen markkinoinnin johtajan Heli Jimenezin mukaan kyselyn tulokset selittävät myös hyvinvointimatkailun suosion nousua. Nyt etsitään hyvään oloon, suorituskyvyn parantamiseen ja luontovajeeseen liittyviä matkailuelämyksiä.

– Suomi tarjoaa loistavat mahdollisuuden hengähdyshetkeen. Luontoa löytyy läheltä kaupunkejamme. Upeat metsät, järvet, puhdas ilma ja hiljaisuus tekevät Suomesta loistavan matkailukohteen tasapainoa etsiville, Jimenez toteaa.

Uni, palautuminen ja keskeytykset piinaavat globaalisti

Visit Finland pyysi viime kesänä Rent a Finn -kampanjassaan suomalaisia toimimaan onnellisuusoppaina matkailijoille. Samalla tarjottiin mahdollisuutta vastata valmennusyhtiö hyvinvointimalliin perustuvaan kyselyyn. Kyselyyn vastanneista yli puolet (51 %) ei koe palautuvansa tarpeeksi arjessa. Riittävän levon kanssa on myös haasteita, sillä jopa kolmasosa (33 %) kyselyyn vastanneista kertoi nukkuvansa keskimäärin alle kuusi tuntia. Päivien pirstaleisuus vaivasi myös monia ja yli puolet (53 %) kyselyyn vastanneista kärsii jatkuvista keskeytyksistä työpäivän aikana.

– Unen määrä ja laatu ovat suoraan verrannollisia omaan vireystilaan, jaksamiseen sekä vastustuskykyyn. Unen tehtävänä on myös edesauttaa uuden oppimista. Jos lepoa laiminlyö saadakseen töissä itsestään enemmän irti, saattaa vaikutus kääntyä täysin päinvastaiseksi, Hintsan Coaching Director Mikko Lilja kertoo.

Kyselyn perusteella myös liikunnalle on vaikea löytää sijaa arjessa. Kyselyyn vastanneista kaksi kolmasosaa (66 %) sanoo, ettei arkiliikunta kuulu olennaisena osana päivään.

– Luonnonläheiset aktiviteetit, kuten metsässä samoilu, marjojen poiminta tai halonhakkuu lisäävät huomaamatta liikuntaa ja edistävät palautumista, Lilja kiteyttää.

https://worldhappiness.report/ed/2019/

Jussi Ovaskainen315 Artikkelia

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Polar Ignite -fitnesskello on tietoturvallinen valinta

  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään julkaissut Tietoturvamerkin. Merkki on kehitetty Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen pilottiprojektina yhdessä Cozify Oy:n, DNA Oyj:n ja Polar Electro Oy:n kanssa. Ensimmäiset Tietoturvamerkit on nyt myönnetty Cozifyn Hub -älykotisovellukselle, DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle ja Polar Ignite -fitnessälykellolle. Tietoturvamerkki takaa…

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

  FIS ja Halti – yhteistyötä 11 vuotta

   Pujottelun maailmancup osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Levillä. Maailmancupia organisoivan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n työntekijät pukeutuvat Haltin vaatteisiin. Halti ja Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, ovat aloittaneet yhdennentoista yhteistyökauden. Vuosien aikana yhteistyö on laajentunut alppilajeista kuuteen olympialajiin: alppihiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn sekä freestyleen ja…

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Vauhti voitelee fluorittomasti

  Suksivoideteollisuus on pitkään pyrkinyt löytämään voitelutuotteissa haitalliseksi todetuille fluorilisäaineille korvaavia raaka-aineita. Vauhdin uudet fluorittomat PURE-tuotteet ovat saatavana jo tämän talven lumille. Vauhdin PURE-mallisto on vuonna 2015 aloitetun kehitystyön tulos, jota on tehty yhdessä mm. Itä-Suomen yliopiston kanssa. Uuden malliston ja…