Halti Outdoor Weekend on luontoliikkumisen juhlaa

Halti Outdoor Weekend on luontoliikkumisen juhlaa

Halti Outdoor Weekend on syyskauden avaustapahtuma Vuokatin vaaramaisemissa 6.-8.9.2019. Tapahtuma kokoaa yhteen kaiken tasoiset vaelluksen, polkujuoksun ja maastopyöräilyn harrastajat. Tapahtuman ytimen muodostavat Suomen vanhin vaellustapahtuma Vuokatin Vaellus sekä Vuokatti Trail Challenge -polkujuoksutapahtuma. Viikonlopun täydentävät maastopyörä -vaellus, koiravaellus, metsäjooga sekä pienten lasten perheille suunnattu perhevaellus. 

Tapahtuman pääareenan muodostavat Vuokatin vaarat, joista jokainen voi nauttia tavallaan. Toiselle ne tarjoavat fyysisiä haasteita, kun taas toinen löytää niistä unohtumattomia vaelluselämyksiä. Pisimmillä vaellusreiteillä osallistujat pääsevät kokemaan mm. Vuokatin UKK-reitin legendaarisen 13 vaaran ylityksen. Vuokatista löytyy Halti Outdoor Weekendin aikaan myös paljon muuta oheisohjelmaa ja tekemistä. Reippaan vaelluspäivän kruunaavat vaellustanssit maankuulussa Naapurivaaran huvikeskuksessa.

Lisätietoa tapahtumasta

Vuokatin vaaramaisema pyöräillen

Lauantaina 7.9. järjestettävä maastopyörävaellus täydentää Halti Outdoor Weekendin tarjontaa. Tapahtumassa ei kilpailla, vaan se on tarkoitettu leppoisampaan menoon ja vaaramaisemien nautiskeluun. Pyörävaellus soveltuu kaikenlaisilla maastopyörillä ajamiseen. Reitit ovat joitakin yksittäisiä kohtia lukuunottamatta teknisesti helppoja, mutta reitillä on fyysisesti haastavia nousuja. Pyörävaelluksella ajetaan ryhmissä ohjaajan vetämänä, joten reittiä ei ole merkitty valmiiksi maastoon.

Run to the hills – polkujuoksua yli 13 vaaran!

Vuokatti Trail Challenge on polkujuoksutapahtuma ja todellinen trail running -elämys Vuokatin upeimmissa vaaramaisemissa. Tänä vuonna juostaan lauantaina 7.9. . Tapahtuman polkujuoksureitit kulkevat pääosin UKK-reittiä pitkin. Vuokatti Trail Challengessa on kolme juoksumatkaa: 57, 42 ja 22 km. Osallistujat pääsevät ihailemaan näköaloista yli Kainuun korpimaiden sekä haastamaan itsensä jo legendaariseksi muodostuneessa 13 vaaran ylityksessä. Vuokatti Trail Challenge on kansainvälisen polkujuoksuliiton, ITRA:n jäsen ja tapahtumasta voi kerätä pisteitä UTMB -tapahtumaan pääsyä varten. 

Vuokatin vaellus 

Vuokatin Vaellus on Suomen vanhin vaellustapahtuma. Se on järjestetty joka syksy vuodesta 1945 lähtien ja tänä vuonna vaelletaan lauantaina 7.9.2019. Vaelluksella on kaksi matkavaihtoehtoa; 12 ja 20 km. Vaellusreitti kulkee kaunista UKK-reittiä pitkin yli Vuokatin vaarajonon. Reittien lähtöpaikoille on osallistumismaksuun kuuluva linja-autokuljetus. Vuokatin Vaelluksella on kattava huoltopistetarjonta, joten vaeltajien ei tarvitse kantaa mukanaan kuin korkeintaan juomapulloa ja pientä varapurtavaa.

Koirat mukaan

Halti Outdoor Weekendin koiravaellus kokoaa yhteen luontoliikunnasta kiinnostuneet koiraihmiset. Kaiken karvaiset ihmisen parhaat ystävät pääsevät mukaan vaeltamaan lauantaina 7.9. isäntiensä ja emäntiensä kanssa koirille sopivalla reitillä. Koiravaelluksen reitti lähtee ja päättyy Vuokatin Urheiluopistolle. Noin 10 km mittainen reitti kulkee pääasiassa hyväpohjaisia latupohjia pitkin. Reitillä on yksi huoltopiste Kettumäen kodalla.

Koko perhe metsään

Perhevaellus järjestetään sunnuntaina 8.9. . Se on maksuton kaikille ja reitti kiertää Vuokatin maisemissa.

Metsäjoogaa

Rentoudu metsäjoogassa sunnuntaina 8.9.2019! Nimensä mukaisesti metsäjooga on joogaharjoittelua rauhoittavassa metsäympäristössä. Halti Outdoor Weekendin metsäjoogassa yhdistyvät sekä joogan kehoa ja mieltä parantavat elementit, että suomalaisen metsän rauhoittava vaikutus.

Halti Outdoor Weekendin metsäjooga koostuu muutaman kilometrin vaellusosuudesta, joogasessiosta ja rentoutumisharjoituksesta. Metsäjoogassa tehdään kehoa avaavia jooga-asanoita ja aistitaan luontoa kaikilla viidellä aistilla. Lopputuloksena ihminen palaa luonnolliseen olotilaan ja nykyhetkeen.

WorkOut Fridaysta eväät työhyvinvointiin

Halti Outdoor Weekendin perjantai 6.9.2019 on pyhitetty työyhteisöjen liikuttamiseen. Vipinää tennariin laittavat maajoukkueurheilijat Ristomatti Hakola, Ilkka Herola ja Anne Kyllönen. Mielenkiintoinen liikkujatyyppi -luento johdattelee sinut oman sisäisen liikkujasi äärelle ja antaa vinkkejä työhyvinvointiin. Liikuntaosiossa valittavanasi on sporttia niin rauhalliseen kuin hengästyttäväänkin menoon. Soveltuu kaikille henkilöstön työhyvinvoinnin kehittämisestä kiinnostuneille työyhteisöille paikkaan, kokoon ja liikevaihtoon katsomatta. Mukaan ovat tervetulleita toki myös ”yksittäiset” osallistujat sekä kaveriporukat. Tapahtuma järjestetään Vuokatin Urheiluopistolla. Aloitus sekä lopetus pidetään Vuokattihallissa ja liikuntaosio järjestetään Vuokatin luonnossa vaarojen helmassa.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Jussi Ovaskainen289 Artikkelia

  Valtteri Bottas Duathlon on koko perheen tapahtuma

  Valtteri Bottas Duathlon on koko perheen tapahtuma

  Valtteri Bottas Duathlon powered by Tunturi -tapahtuma järjestetään sunnuntaina 18.8.2019 Liikuntakeskus Pajulahdessa.  Koko perheen tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy! Mikäli mielii kisaamaan jälki-ilmoittautuminen onnistuu vielä tapahtumapäivänä info-teltalla. Aika: Su 18.8.2019 klo 10-18, kisat klo 12 ja 14 Paikka: Liikuntakeskus Pajulahti, Pajulahdentie 167 Matkat: miehet &…

  Missä retkeilet mieluiten? – vastaa ja voita Fjällräven Kånken Art päiväreppu

  Missä retkeilet mieluiten? – vastaa ja voita Fjällräven Kånken Art päiväreppu

  Elo- ja syyskuu ovat erittäin suosittuja retkeilykuukausia. Osa lähtee patikoimaan useiksi päiviksi Pohjois-Suomen kansallispuistoihin, osalle riittää muutaman tunnin retket lähimetsissä. Yousport.fi haluaa tietää, missä sinä mieluiten retkeilet? Kerro miksi paikka on suosikkisi. Samalla saamme jaettua hyviä vinkkejä mukavista retkeily kohteista.…

  Fjällräven - Perinteitä ja modernia teknologiaa

  Fjällräven - Perinteitä ja modernia teknologiaa

  Fjällrävenin perustaja, Åke Nordin, oli 50 vuotta sitten valmis kokeilemaan käytännössä tuotteitaan ja ideoitaan testatakseen niiden kestävyyden, toiminnallisuuden ja luotettavuuden. Samaa periaatetta noudatetaan Fjällrävenilla edelleen. Kaikki tuotteet testataan oikeassa käytössä, haastavissa olosuhteissa. Syksy & talvi 2019 -sesonkiin Fjällräven yhdistää yhden…