Fjällräven vaatettaa metsästäjän

Fjällräven vaatettaa metsästäjän

Conscious Hunting eli vastuullinen metsästys tarkoittaaFjällrävenillä tasapainoa. Se ei ole palkintojen keräystä, taidoilla kehumista tai urheilusuoritus. Mikään ei ole turhaa, vaan yksinkertaista ja vuorovaikutteista villin luonnon kanssa.

Fjällräven on ollut arvostettu brändi metsästäjien keskuudessa jo yli 50 vuotta. Tämän päivän Fjällräven-metsästysmallisto on suunniteltu erityisesti vastuulliselle metsästäjälle. 

Konsepti nimeltä Conscious Hunting lanseerattiin vuonna 2015. Metsästäessä on tärkeää pystyä keskittymään täysin meneillään olevaan toimintaan. Vaatteiden ja varusteiden pitää olla äärimmäisen hyvin suunniteltuja ja toimia vaivatta. Muunneltavuus ja ekologisuus ovat Fjällrävenin metsästysmalliston kulmakiviä. Sää, sijainti ja aktiviteettitaso voivat vaihdella, ja näiden mukaan myös metsästäjän varusteiden pitää pystyä mukautumaan. Fjällrävenin metsästysmallisto on jaettu neljään tuoteperheeseen: Lappland, Värmland, Sörmland ja Singi. Jokainen perhe kuvastaa erityyppistä metsästysaktiviteettia ja toiminnallisuutta. 

Oman tarpeen mukaan

Fjällrävenin metsästysmallisto koostuu erilailla yhdisteltävissä olevista materiaaleista, joita voi säädellä tilanteen tai mieltymysten mukaan. Kerrospukeutumisen periaatteella voi lisätä ja vähentää vaatekerroksia lämpötilan mukaisesti. Toisiaan täydentävien vaatekerroksien, jotka sekä siirtävät kosteutta keholta ulospäin että lämmittävät ja pitävät kuivana, pitää toimia saumattomasti yhteen.

Alin kerros 

Villa tuntuu mukavalta iholla, siirtää kosteutta ulospäin ja säätelee lämpöä kosteanakin.

Välikerros

Fleece ja villa sitovat hyvin ilmaa ja siirtävät myös kosteutta. Vetoketjuilla tai napeilla varustettuja paitoja voi hyvin säädellä lämpöä.

Lämmittävä kerros

Silloin kun on todella kylmää, tarvitaan lisää eristäviä kerroksia. Untuva on lämpimin vaihtoehto, mutta kosteassa kelissä synteettinen eriste on usein parempi vaihtoehto. 

Uloin kerros

Fjällrävenin oma, kestävä g-1000 toimii erinomaisesti päällikerroksessa. Samoin Hydratic ja EcoShell – silloin kun on erityisen märkää ja tuulista.

Stuben reppu 

Istahda hetkeksi alas! Stubben on ruotsia ja tarkoittaa kantoa. Tässä repussa on sisäänrakennettu kehikko ja topattu päällinen, jolle on mukava istahtaa tauon ajaksi. Tämä päivitetty versio on valmistettu ympäristöystävällisestä G-1000 HeavyDuty Eco S -materiaalista, ja siinä on aiempaa enemmän säilytystilaa. Päälokero on päältä täytettävä, mutta sen sisältöön pääsee käsiksi
myös avaamalla edessä oleva pitkä vetoketju.

• Kestävä reppu, joka toimii sisäänrakennetun kehikkonsa ansiosta myös jakkarana.
• Valmistettu kulutusta kestävästä G-1000 HeavyDuty Eco S -materiaalista, ja pohja on vahvistettu vedenpitävällä 500D-nailonilla.
• Erinomainen kaikilla ulkoiluretkillä, joiden aikana halutaan välillä istahtaa alas nauttimaan ympäristöstä.
• Mukava kantojärjestelmä, jossa pehmustettu takapaneeli ja pehmustetut olkahihnat.
• Päältä täytettävä päälokero, jossa lumilukko.
• Metallikoukulla etuosaan kiinnittyvä yläläppä, jossa on sisäänrakennettu istuinpehmuste.
• Etupuolen pitkän vetoketjun ansiosta päälokeron sisältöön on helppo päästä käsiksi jopa silloin, kun repun päällä istutaan.
• Vuorin vaalea väritys tekee tavaroiden löytämisen helpommaksi.
• Yksi vetoketjullinen tasku yläläpässä ja yksi vetoketjullinen etutasku.
• Yläläppä kiinnitetään nahkaremmillä ja metallilenkillä.
• Tilavuus 27 litraa

Suositushinta 279 euroa 

Nettikauppaan

Barents Pro Trousers 

Housut ovat äärimmäisen kestävät ja juuri oikeassa suhteessa säänkestävät ja hengittävät, minkä vuoksi niistä on tullut klassikko metsästyspiireissä. Nyt ne on valmistettu G-1000 Silent Eco -materiaalista, minkä ansiosta ne toimivat entistä paremmin metsässä.
Barents Pro Hunting Trousers -metsästyshousut ovat kestävät housut ja niissä on paljon taskuja kartalle, kompassille, puukolle ja muille varusteille – ne ovat nyt vain äänettömät.

• Kestävät ja säänpitävät housut monipuoliseen toimintaan luonnossa.
• Klassinen Fjällräven-malli, nyt optimoitu metsästykseen G-1000 Silent Eco -materiaalin ja hiljaisten painonappien ansiosta.
• Puolikorkea vyötärö, regular fit -mitoitus ja esimuotoillut polvet.
• Vahvikkeet takamuksen ja polvien kohdalla.
• Suuret reisitaskut, oikean käden puolella sisällä lisäksi verkkotasku puhelimelle.
• Kaksi sivutaskua, sekä taskut monitoimityökalulle ja puukolle.
• Aukot polvissa polvipehmusteille (lisävaruste).
• Raakapituiset lahkeet.

Suositushinta 159 euroa. 

Housuista miesten ja naisten mallit. 

Jussi Ovaskainen297 Artikkelia

  GoExpo Winter Innovations nostaa sporttialan uutuudet esille

  GoExpo Winter Innovations nostaa sporttialan uutuudet esille

  Helsingin Messukeskuksessa järjestettävän GoExpo Winterin (15.-17.11.2019) yhteydessä järjestetään uusi innovaatiokilpailu, johon voivat ottaa osaa talviurheiluun liittyvät startupit ja innovaatioiden kehittäjät. GoExpo Winter Innovations tuo yhteen alan uutuudet ja koko talviurheilun toimialan. Innovaatiokilpailu järjestetään GoExpo Winter -messuilla perjantaina 15.11. Messukeskuksessa. Innovations-kilpailu…

  Polar Ignite -fitnesskelloon uusia värejä

  Polar Ignite -fitnesskelloon uusia värejä

  Kesällä esitelty Polar Ignite -fitnesskello on saatavana kahdessa uudessa värissä. Toisessa uutuusvärissä yhdistyvät vaaleanpunainen ranneke ja ruusukultainen kellonkehä. Tämä kello on saatavana S-kokoisena. Toinen uutuusväri on mustan rannekkeen ja kuparisen kellonkehän tyylikäs yhdistelmä. Tämä väriyhdistelmä on saatavilla M/L-kokoisena. Molempien värien…

  Baiks keskittyy jatkossa verkko- ja tukkukauppaan

  Baiks keskittyy jatkossa verkko- ja tukkukauppaan

  Pyöräilyliikkeiden ketju Baiks lopettaa kaikki 12 myymäläänsä eri puolilla Suomea. Baiks nimellä ketju toimi kahden vuoden ajan, ennen tätä se toimi vuodesta 1994 nimellä Suomen Polkupyörätukku. Ketjun kotisivujen mukaan asiakkaita palvellaan jatkossakin verkkokaupassa. – Tulemme vahvistamaan polkupyöräliiketoimintaa kokonaisuutena etenkin verkko-…