Lotta Harala laittaa kaiken peliin

Lotta Harala laittaa kaiken peliin

Pikajuoksija Lotta Harala lähti menneeseen yleisurheilukauteen suurin odotuksin. Harjoittelukausi oli mennyt erinomaisesti, ja kello kertoi ennätysajoista harjoitusleirien jälkeen. Kilpailukausi ei kuitenkaan sujunut odotusten mukaisesti.

– Kausi oli hankala, semmoista raskasta yrittämistä. Olin kokonaisvaltaisesti alipalautunut. En saanut aikaiseksi sellaista tulosta, jota harjoituskauden perusteella odotimme. Kesken kesän sovimme, että vaihdan valmentajaa Jussi Ihamäestä Kai Kyllöseen.

Alipalautumisen syynä oli liiallinen harjoittelu lepoon nähden. Yksi apuväline seurantaan on multisportkello.

– Olen mittaillut sykkeitä tai muita arvoja tosi huonosti. Mutta nyt se muuttuu. Jatkossa seuraan valmentajan kanssa sykkeitä ja palautumista entistä tarkemmin. Olen kunnianhimoinen ja päättäväinen. Minulla on taipumusta ylitreenaamiseen, sitten väsähdän enkä jaksa mitään muutamaan päivään. Se saa nyt loppua! Treenit, kehittyminen ja palautuminen pitää saada hyvään balanssiin, ja siihen nämä modernit sykemittarit ovat hyväksi avuksi.

Yhteistyökumppanit tärkeässä roolissa

Uuden valmentajan lisäksi Lotta Harala on kokoamassa ympärilleen ammattimaisen tiimin, jonka kanssa hän haluaa mitata itsestään ulos sen, mitä hänen kehostaan lähtee. Kesällä julkistettiin urheiluvaatettaja Puman ja Lotan monivuotinen yhteistyösopimus.

– Pokeritermeillä laitan ”all in”. Yhteistyökumppanuus Puman kanssa on elinehto, sillä ilman heitä tämän kuvion rakentaminen olisi mahdotonta. Pumasta olen iloinen myös sen vuoksi, että heillä on muutoinkin makeita vaatteita, joita voin käyttää myös vapaa-aikana. Olen ollut todella positiivisesti yllättynyt yhteistyöstä Puman kanssa.

Harala kaipaa tasapainoa datan ja tunteen välillä.

– Muutin nyt Helsinkiin, mikä on osa tätä kokonaisuutta. Tarvitsen valmentajan, jolla on järki päässä ja sanoo tarvittaessa ”nyt riittää”. Sitä itse luulee, että voi vielä vähän treenata. Silloin järki ja data ovat, oman tuntemuksen lisäksi, tärkeitä asioita, jotta myös palautumiselle saadaan riittävästi aikaa.

Henkinen palautuminen urheilusta Haralalla sujuu arkisten asioiden äärellä.

– Katselen sarjoja koneelta tai vietän aikaa perheen ja poikaystävän kanssa. Tehdään ruokaa yhdessä tai käydään vaikka jossain kivassa paikassa syömässä. Vaikka olen sosiaalinen ja avoin, palaudun parhaiten ollessani yksi tai ihan vain läheisten kanssa. Perusjutut, koti ja arki ovat niitä asioita, joiden avulla mieli palautuu urheilumaailmasta.

Jussi Ovaskainen312 Artikkelia

  Helly Hansen ja Elämysmatkat laajaan yhteistyöhön

  Helly Hansen ja Elämysmatkat laajaan yhteistyöhön

  Teknisistä ammattilaisille ja huippu-urheilijoille suunnitelluista vaatteistaan tunnettu Helly Hansen sekä sporttisia matkoja ja tapahtumia järjestävä Elämys Group ovat sopineet laajasta yhteistyöstä. Elämys Groupin matkoille ja yritystapahtumiin osallistuvien tarpeet huomioidaan jatkossa myös vaatteiden osalta. Helly Hansenin tuotteet ovat ammattilaisten kehittämiä ja…

  Hyvinvointimatkailu suosiossa - Suomi näyttää esimerkkiä

  Hyvinvointimatkailu suosiossa - Suomi näyttää esimerkkiä

  Yli 100 000 ihmistä 160 eri maasta osallistui Hintsa Performancen hyvinvointikyselyyn Visit Finlandin Rent a Finn -sivustolla. Kyselyn perusteella riittämätön uni ja palautuminen näyttävät olevan globaaleja haasteita. Vastanneista jopa kolmasosa (33 %) nukkuu alle kuusi tuntia yössä ja puolet (51…

  Helsinki Outletista sporttivaatteita sopuhintaan

  Helsinki Outletista sporttivaatteita sopuhintaan

  Viikko sitten Helsingin Heikinlaaksoon, Vantaan Ikean välittömään läheisyyteen, avattiin Helsinki Outlet. Outlet-kylässä kaupataan varsinaisella sesongilla myymättä jääneitä tuotteita huomattavin alennuksin. Outlet-kylien vetonaulana ovat yleensä muotivaatteet, mutta Helsinki Outletista löytyy tarjontaa myös sportti- ja ulkoiluvaatteista. Myymälöitä on seuraavilla merkeillä: Björn Borg,…