Lotta Harala laittaa kaiken peliin

Lotta Harala laittaa kaiken peliin

Pikajuoksija Lotta Harala lähti menneeseen yleisurheilukauteen suurin odotuksin. Harjoittelukausi oli mennyt erinomaisesti, ja kello kertoi ennätysajoista harjoitusleirien jälkeen. Kilpailukausi ei kuitenkaan sujunut odotusten mukaisesti.

– Kausi oli hankala, semmoista raskasta yrittämistä. Olin kokonaisvaltaisesti alipalautunut. En saanut aikaiseksi sellaista tulosta, jota harjoituskauden perusteella odotimme. Kesken kesän sovimme, että vaihdan valmentajaa Jussi Ihamäestä Kai Kyllöseen.

Alipalautumisen syynä oli liiallinen harjoittelu lepoon nähden. Yksi apuväline seurantaan on multisportkello.

– Olen mittaillut sykkeitä tai muita arvoja tosi huonosti. Mutta nyt se muuttuu. Jatkossa seuraan valmentajan kanssa sykkeitä ja palautumista entistä tarkemmin. Olen kunnianhimoinen ja päättäväinen. Minulla on taipumusta ylitreenaamiseen, sitten väsähdän enkä jaksa mitään muutamaan päivään. Se saa nyt loppua! Treenit, kehittyminen ja palautuminen pitää saada hyvään balanssiin, ja siihen nämä modernit sykemittarit ovat hyväksi avuksi.

Yhteistyökumppanit tärkeässä roolissa

Uuden valmentajan lisäksi Lotta Harala on kokoamassa ympärilleen ammattimaisen tiimin, jonka kanssa hän haluaa mitata itsestään ulos sen, mitä hänen kehostaan lähtee. Kesällä julkistettiin urheiluvaatettaja Puman ja Lotan monivuotinen yhteistyösopimus.

– Pokeritermeillä laitan ”all in”. Yhteistyökumppanuus Puman kanssa on elinehto, sillä ilman heitä tämän kuvion rakentaminen olisi mahdotonta. Pumasta olen iloinen myös sen vuoksi, että heillä on muutoinkin makeita vaatteita, joita voin käyttää myös vapaa-aikana. Olen ollut todella positiivisesti yllättynyt yhteistyöstä Puman kanssa.

Harala kaipaa tasapainoa datan ja tunteen välillä.

– Muutin nyt Helsinkiin, mikä on osa tätä kokonaisuutta. Tarvitsen valmentajan, jolla on järki päässä ja sanoo tarvittaessa ”nyt riittää”. Sitä itse luulee, että voi vielä vähän treenata. Silloin järki ja data ovat, oman tuntemuksen lisäksi, tärkeitä asioita, jotta myös palautumiselle saadaan riittävästi aikaa.

Henkinen palautuminen urheilusta Haralalla sujuu arkisten asioiden äärellä.

– Katselen sarjoja koneelta tai vietän aikaa perheen ja poikaystävän kanssa. Tehdään ruokaa yhdessä tai käydään vaikka jossain kivassa paikassa syömässä. Vaikka olen sosiaalinen ja avoin, palaudun parhaiten ollessani yksi tai ihan vain läheisten kanssa. Perusjutut, koti ja arki ovat niitä asioita, joiden avulla mieli palautuu urheilumaailmasta.

Jussi Ovaskainen276 Artikkelia

  Team Rynkeby polkee hyvää

  Team Rynkeby polkee hyvää

  Team Rynkeby – God Morgon Finland on osa eurooppalaista hyväntekeväisyys-pyöräilyjoukkuetta, Team Rynkebytä. Joukkueen toiminnan tarkoituksena on kerätä rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Tällä kaudella mukana on 54 joukkuetta seitsemästä maasta: Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Suomesta, Färsaarilta, Islannista ja Saksasta. Pyöräilijöitä on…

  Ahventa on hauska kalastaa

  Ahventa on hauska kalastaa

  Ahventa on perinteisesti mökeillä kalastetettu mato-ongella, mutta maukas piikkiselkä tarttuu myös vaappuun. Ahvenen matalavesikalastus alle kolme metriä syvissä vesissä on yleistynyt nopeasti, koska se on usein aika tuloksekasta. Tässä kalastustyylissä heitetään 4-9 sentin pituisia vaappuja, 2-4 koon lippoja sekä pienehköjä…

  Hauen kalastusvinkkejä harrastajille

  Hauen kalastusvinkkejä harrastajille

  Hauki on todennäköisin se ensimmäinen suuremoi kala, joka Suomessa vieheeseen tarttuu. Haukea löytyy lähes jokaisesta vesistöstä, mereltä aina Lapin perukoille asti. Se on hyvä vastus siiman päässä. Hauki on oikein käsiteltynä erinomaista lähiruokaa ja parhaimmillaan itsepyydettynä. Itsepyydetyn kalan makua ei…