Lotta Harala laittaa kaiken peliin

Lotta Harala laittaa kaiken peliin

Pikajuoksija Lotta Harala lähti menneeseen yleisurheilukauteen suurin odotuksin. Harjoittelukausi oli mennyt erinomaisesti, ja kello kertoi ennätysajoista harjoitusleirien jälkeen. Kilpailukausi ei kuitenkaan sujunut odotusten mukaisesti.

– Kausi oli hankala, semmoista raskasta yrittämistä. Olin kokonaisvaltaisesti alipalautunut. En saanut aikaiseksi sellaista tulosta, jota harjoituskauden perusteella odotimme. Kesken kesän sovimme, että vaihdan valmentajaa Jussi Ihamäestä Kai Kyllöseen.

Alipalautumisen syynä oli liiallinen harjoittelu lepoon nähden. Yksi apuväline seurantaan on multisportkello.

– Olen mittaillut sykkeitä tai muita arvoja tosi huonosti. Mutta nyt se muuttuu. Jatkossa seuraan valmentajan kanssa sykkeitä ja palautumista entistä tarkemmin. Olen kunnianhimoinen ja päättäväinen. Minulla on taipumusta ylitreenaamiseen, sitten väsähdän enkä jaksa mitään muutamaan päivään. Se saa nyt loppua! Treenit, kehittyminen ja palautuminen pitää saada hyvään balanssiin, ja siihen nämä modernit sykemittarit ovat hyväksi avuksi.

Yhteistyökumppanit tärkeässä roolissa

Uuden valmentajan lisäksi Lotta Harala on kokoamassa ympärilleen ammattimaisen tiimin, jonka kanssa hän haluaa mitata itsestään ulos sen, mitä hänen kehostaan lähtee. Kesällä julkistettiin urheiluvaatettaja Puman ja Lotan monivuotinen yhteistyösopimus.

– Pokeritermeillä laitan ”all in”. Yhteistyökumppanuus Puman kanssa on elinehto, sillä ilman heitä tämän kuvion rakentaminen olisi mahdotonta. Pumasta olen iloinen myös sen vuoksi, että heillä on muutoinkin makeita vaatteita, joita voin käyttää myös vapaa-aikana. Olen ollut todella positiivisesti yllättynyt yhteistyöstä Puman kanssa.

Harala kaipaa tasapainoa datan ja tunteen välillä.

– Muutin nyt Helsinkiin, mikä on osa tätä kokonaisuutta. Tarvitsen valmentajan, jolla on järki päässä ja sanoo tarvittaessa ”nyt riittää”. Sitä itse luulee, että voi vielä vähän treenata. Silloin järki ja data ovat, oman tuntemuksen lisäksi, tärkeitä asioita, jotta myös palautumiselle saadaan riittävästi aikaa.

Henkinen palautuminen urheilusta Haralalla sujuu arkisten asioiden äärellä.

– Katselen sarjoja koneelta tai vietän aikaa perheen ja poikaystävän kanssa. Tehdään ruokaa yhdessä tai käydään vaikka jossain kivassa paikassa syömässä. Vaikka olen sosiaalinen ja avoin, palaudun parhaiten ollessani yksi tai ihan vain läheisten kanssa. Perusjutut, koti ja arki ovat niitä asioita, joiden avulla mieli palautuu urheilumaailmasta.

Jussi Ovaskainen231 Artikkelia

  Haglöfs V Series Raw Anorak – muodikasta toiminnallisuutta

  Haglöfs V Series Raw Anorak – muodikasta toiminnallisuutta

  Haglöfsin uusi V Series Raw Anorak -takki yhdistää materiaali-innovaation ja huippudesignin. Tekninen kuoritakki on erittäin kestävä ja ympäristöystävällinen valinta. Haglöfsin V Series -mallisto lanseerattiin vuonna 2017. Malliston tarkoitus on testata rajoja niin materiaalien käytössä kuin suunnittelussakin. Se on suunnattu teknisistä…

  Helly Hansenin laskuvaatteissa kiinnostavia yksityiskohtia

  Helly Hansenin laskuvaatteissa kiinnostavia yksityiskohtia

  Hoidettujen rinnealueiden ulkopuoliset alueet houkuttelevat yhä useampaa laskettelijaa. Pehmeän lumen kutsu houkuttelee niin vasta-alkajat kuin ammattilaskijat piirtämään omia kuvioita koskemattomaan lumeen. Helly Hansenin vapaalaskuvaatteiden suunnittelussa on ollut mukava joukko eturivin vapaalaskuammattilaisia. Alkavan talven Helly Hansenin vapaalaskuvaatemallisto hyödyntää yhtiön tunnettuja laadukkaita…

  GoExpo Winter -tapahtumassa oli talven tuntua

  GoExpo Winter -tapahtumassa oli talven tuntua

  Tämän vuotisilla, 2.–4.11. järjestetyillä GoExpo Winter -messuilla virittäydyttiin talvitunnelmaan. Kävijät tulivat tutustumaan uutuustuotteisiin ja saivat samalla ideoita talviliikuntaan. Messuilla vieraili kolmen päivän aikana 31 000 kävijää. GoExpo Winter tarjoili monenlaista inspiraatiota talviliikuntaan. Lajiliitot ja erilaisten talviaktiviteettien edustajat kertoivat omista lajeistaan, ja…